از سوی قائم‌مقام سازمان نظام پزشکی صورت گرفت

اعتراف به رواج زیرمیزی در بخش‌های جراحی

گروه جامعه: گرچه بخش سلامت و درمان کشور همیشه با معضلی به نام زیرمیزی پزشکان روبه‌رو بوده است، اما اکنون کار به جایی رسیده که یک مقام مسوول در سازمان نظام پزشکی نیز از شیوع این پدیده در بخش‌های جراحی و مداخله‌های درمانی خبر می‌دهد. قائم‌مقام سازمان نظام پزشکی در گفتگو با ایلنا گفته است: شفاف نبودن بهای واقعی خدمات، پزشکان را به سمت دریافت‌های غیرقانونی که با عنوان زیرمیزی شناخته می‌شوند و بار اضافی به بیماران تحمیل می‌کنند، سوق داده که متاسفانه این پدیده بیشتر در بخش‌های جراحی و مداخله‌های درمانی شایع شده است.
کد خبر: ۳۱۲۵۸۹

علیرضا زالی با بیان این‌که آنچه به عنوان تعرفه در سازمان نظام پزشکی اعلام می‌شود براساس مصوبات بوده، افزود: پزشکان نباید بر پایه شهرت و اعتبار علمی خود، ویزیت بیشتری از بیماران دریافت کنند.

وی از مصوبه شورای عالی نظام پزشکی با این عنوان که پزشکان نباید اعتبار علمی و جایگاه خود را در تعرفه‌های خود دخیل کنند، یاد کرد و گفت: رعایت نکردن این دستورالعمل، عبور از خط‌ قرمزهای قانونی سازمان بوده و بشدت با این‌گونه پزشکان برخورد می‌شود.

زالی تصریح کرد: هرچند در مواردی مانند مداخلات درمانی، تعرفه‌ای خاص در انجام تست ورزش و نوار قلب از بیماران گرفته می‌شود و مشکلی ندارد اما در رابطه با ویزیت چنانچه پول بیشتری از بیماران گرفته شود، غیرقانونی است. قائم‌مقام سازمان نظام پزشکی گفت: همچنین دریافت هرگونه وجه به منظور گمراه کردن بیماران خلاف قانون بوده و رواج پدیده زیرمیزی با اخلاق پزشکی سنخیتی ندارد. وی با اشاره به این‌که این وظیفه سازمان‌های بیمه‌گر است که به بیماران کمک کنند، تاکید کرد: ‌در صورتی که نتوانیم پزشکان را با تعرفه‌گذاری مناسب، استانداردها و واقعیت‌های اقتصادی منطبق کنیم، این خطر وجود دارد که از شفافیت تعرفه‌ای کاسته و دریافت زیرمیزی بیشتر شود.

پیامدهای عدم شفافیت

زالی گفت: در حال حاضر به دلیل شفاف نبودن بهای واقعی خدمات، بسیاری از یارانه‌های درمانی از جیب پزشکان داده می‌شود.

واقعی نبودن تعرفه‌های بخش دولتی و فاصله فاحش آن با تعرفه‌های پزشکی بخش خصوصی سال‌هاست از سوی مسوولان بخش درمان اعلام می‌شود، اما تاکنون نه‌تنها تدبیری برای آن اندیشیده نشده، بلکه این فاصله عمیق موجب شده بیماران، بخش گزافی از درمانشان را از جیب خود بپردازند و سازمان‌های بیمه‌گر نیز به بهانه اختلاف این تعرفه‌ها از پرداخت سهم اصلی خود از درمان بیماران سر باز زنند. به بیان دیگر، پزشکان برای حل تعرفه‌های غیرواقعی با پدیده زیرمیزی مشکل خود را حل کرده‌اند، سازمان‌های بیمه‌گر نیز از حمایت کامل بیماران به همین بهانه طفره می‌روند و فقط بیماران هستند که با وجود پرداخت سهم بیمه درمان خود، همچنان باید برای درمان بیماری‌های خود، زندگی‌شان را به حراج بگذارند.

در همین حال، حسینعلی شهریاری، نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلا‌می نیز می‌گوید: با توجه به کل اعتبارات و منابع مالی در بودجه 89، بودجه بخش بهداشت و درمان حدود 30 درصد افزایش داشته است.

وی در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر این‌ که بودجه بخش درمان وابسته به نحوه اجرای هدفمند کردن یارانه‌هاست، گفت: اگر به یارانه‌ها در حوزه بهداشت و درمان کمک جدی نشود، مردم با مشکل مواجه می‌شوند. به گفته وی، در مجموع با توجه به آنچه در بودجه دیده شده است، به نظر می‌رسد دولت سعی کرده اعتبارات حوزه بهداشت و درمان را امسال به صورت مناسبی پیش‌بینی کند، بخصوص اگر 1200 میلیاردی را که دولت باید امسال می‌پرداخت تخصیص دهد، شاید اعتبارات این بخش به نقطه قابل قبولی برسد. شهریاری درخصوص اولویت بخش سلامت گفت: مشکل اصلی ما در بخش سلامت واقعی نبودن سرانه درمان و تعرفه‌هاست. اگر این سرانه واقعی شود می‌توانیم بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های دولتی را به حدی برسانیم که بتوانند روی پای خود بایستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها