طی سالهای 84 تا 88 صورت گرفت

روند تخریب حمام تاریخی بیشابور

بقایای یک حمام تاریخی مربوط به دوره اسلامی که در قلب شهر تاریخی بیشاپور در نزدیکی کازرون واقع شده در پنجسال گذشته آرام آرام تخریب شده و از بین رفت. این حمام که درست در مرکز شهر بیشاپور واقع شده بعد از دوره اسلامی در این شهر ساخته شد و به لحاظ معماری و نوع سفال هایی که در کف آن به کار رفته است بی نظیر بود.
کد خبر: ۳۰۲۸۱۲

با این همه آنگونه که عکس های این گزارش گواهی می دهند حتی آثار باستانی واقع در قلب یک محوطه تاریخی حفاظت شده نیز از دست ویروس تخریب جان سالم به در نمی برند.

مراحل گرفتن این عکس ها به ترتیب در تیرماه سال 84 ، فروردین 86 و آذر ماه سال 88 است که دقیقأ مرحله به مرحله تخریب این بنای تاریخی را نشان می دهد.

بیشاپور یکی از شهرهای باستانی ایران در استان فارس است که در زمان ساسانیان ساخته شده است و امروزه تنها ویرانه‌هایی از آن برجای مانده است. بیشاپور با 200 هکتار وسعت از شهرهای مهم آن زمان بوده و اهمیت ارتباطی فراوانی داشته است.

شهر بیشاپور در شمال شهر کازرون قرار گرفته و از شهرهای خوش آب و هوا و دارای طراحی و مهندسی ویژه آن روزگار بوده است و علاوه بر این ازقدیمیترین شهرهایی است که تاریخچه ساخت آن به صورت مکتوب در سنگ نوشته ای موجود است.

این شهر با روش مهندسی یونانیان در زمینی مستطیل شکل به گونه‌ای طراحی شد که چهار دروازه و دو خیابان آن یکدیگر را قطع می‌کردند. یکی از خیابانها در جهت شمال به جنوب و دیگری شرق به غرب است و هر کدام در انتها به یکی از دروازه‌های شهر منتهی می‌شده اند. دروازه غربی ورودی اصلی شهر بوده است.

در کتابهای تاریخی، نام این شهر با عنوان های بیشاپور، بیشابور، به شاپور، بیشاور و «به اندیوشاپور» ضبط شده است. این شهر  مرکز ایالت و کوره اردشیرخوره بوده و تا قرن هفتم هجری آباد و مسکونی بوده است و پس از آن ویران شده است.

حمام تخریب شده نیز درست در مرکز شهر بیشاپور در نقطه طلاقی دو خیابان اصلی و در نزدیکی ستونهای دوگانه مشهور شهر است ، ستون هایی که به عقیده کارشناسان به عنوان نمادهای شهر بیشاپور محسوب می شدند.

 بیشاپور از دو بخش اصلی تشکیل شده بود که ارگ سلطنتی شامل آثار شاخصی مانند معبد آناهیتا ، تالار شاپور ، ایوان موزائیک ، کاخ والرین و منطقه عامه نشین نیز شامل خانه‌های مسکونی ، گرمابه ، کاروانسرا و بازار است.

به گفته برخی از دوستداران میراث فرهنگی یکی از دلایل تخریب های صورت گرفته در شهر تاریخی بیشاپور عدم محافظت حرفه ای و اصولی از حریم شهر و دسترسی راحت افراد بومی به محوطه داخلی آن است.

مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها