یک کارشناس منابع طبیعی در شهرکرد از قطع 400 اصله درخت دست کاشت پارک تهلیجان شهرکرد برای ایجاد موزه، بدون مجوز مراجع رسمی خبر داد.
کد خبر: ۲۹۷۰۹۱

هومان خاکپور فعال منابع طبیعی در چهارمحال و بختیاری دراین رابطه به مهر گفت: سال 84 با موافقت شورای عالی جنگل مدیریت و بهره برداری این پارک بدون بهره برداری و تغییر و تبدیل کاربری در قراردادی 10 ساله به شهرداری شهرکرد واگذار شده که مدیریت و حفاظت این پارک بدون کارهای عمرانی و سازه ای در اختیار این نهاد قرار گرفت.

خاکپور به سفرهای دور دوم هیئت دولت به استان اشاره کرد و افزود: در دور دوم سفرهای استانی در دولت نهم 5 هکتار از این پارک طی توافقی بین وزاری دفاع و جهاد کشاورزی برای ساخت موزه "حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس" اختصاص یافت تا عرصه برای ساخت موزه در اختیار دستگاه متولی قرار گیرد.

 این تخریب در حالی در چند سال اخیر ادامه داشته که 100 اصله از این درختان در اوایل آذرماه امسال از بین رفته اند. پارک تهلیجان با وسعتی 57 هکتاری تنها پارک جنگلی شهرکرد است که در سالهای دهه 50 ایجاد شده و درختان دست کاشتی از جمله "اقاقیا"، "سنجد تلخ" و دیگر گونه های دست کاشت در آن رشد کرده اند، با این حال طی قرارداری به مدت 10 سال در اختیار شهرداری شهرکرد قرار گرفته است.

بنا براین گزارش این پارک طبق اظهارات شاهدان عینی در شرایط مطلوبی حفاظت نشده و شبکه های آبرسانی کار آبرسانی به درختان را انجام نداده است و همین وضعیت، منجر به خشک شدن و سپس تخریب درختان دست کاشت این پارک شده که کارشناسان تعداد آنها را 400 اصله براورد کرده اند.

از سوی دیگر محمد درویش متخصص منابع طبیعی از پائین بودن سرانه فضای سبز در شهری مثل شهرکرد با قابلیت تامین 11 درصد آب کشور انتقاد کرد و گفت: کسانی که به چهارمحال و بختیاری سفر می کنند اولین چیزی که توجهشان را جلب می کند و تعجب آنان را بر می انگیزاند این است که چقدر سهم درخت کم است و شهرها از لحاظ پوشش فضای سبز چقدر فقیر هستند.

این در حالی است که به عقیده درویش این استان 10 میلیارد متر مکعب آب سطحی دارد که این حجم چندین برابر استانهایی مثل اصفهان و کرمان است و در مقابل توسعه در این استان رویشگاه های جنگلی را هدف گرفته و روز به روز این درختان را تخریب می کند.

این کارشناس منابع طبیعی و جنگلها اضافه کرد: کسی مخالف توسعه نیست اما سوال اینجاست چرا باید توسعه منجر از بین رفتن رویشگاه های جنگلی و محیط زیست و منابع طبیعی شود با این حال هر ایرانی تنها 2 دهم هکتار از سرانه سهم جنگل برخوردار است در حالی که این سهم در میانگین جهانی 8 دهم هکتار است.

طبق آمارهای رسمی منتشر شده، میانگین جهانی فضای سبز در جهان 20 متر مربع است در حالی است که میانگین کشوری در ایران 11 درصد کمتر از سهم جهانی و چیزی حدود 9 متر مربع است. شهرکرد با وجود منابع طبیعی و سهم بارندگی و ظرفیت رشد درختی تنها 8 متر مربع و حتی از میانگین کشوری سهم کمتری دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها