بعد از سلا‌م

یک کلمه 5 حرفی

رفاقت 5 حرف دارد، «ر ف ا ق ت» اما تا دلتان بخواهد در مورد این کلمه 5 حرفی نوشته‌اند و گفته‌اند و فیلم ساخته‌اند و ما هم به ناچار خوانده‌ایم و شنیده‌ایم و دیده‌ایم. مثلا همین فیلم‌های مسعود کیمیایی را در نظر بگیرد،کیمیایی در بسیاری از فیلم‌هایش به دوستی‌ها و رفاقت‌های بسیاری پرداخته است و اصولا نشان داده که شخصیت‌هایش بد جوری هوای دوست‌های‌شان را دارند و پای رفیق‌های شان می‌ایستند.
کد خبر: ۲۸۴۱۰۲

این مساله خاص ما ایرانی‌ها و مثلا سینمای ما نیست، در همه جای دنیا از قدیم و ندیم تا همین امروز خیلی‌ها بوده و هستند که از رفاقت و دوستی نوشته‌اند و ضرورت آن را یاد آوری کرده‌اند.

از همه اینها گذشته یکی از قدیمی‌ترین افسانه‌های بشری که به تمدن بین‌النهرین تعلق دارد، خالی از مفهوم رفاقت نیست. زیباترین بخش این افسانه ،زمانی است که شخصیت اصلی (گیل گمش) پس از مرگ رفیقش سوگواری می‌کند.

از همه مهم‌تر در احادیث به جا مانده از ائمه معصوم ما (ع) نیز روایت‌های بسیاری در مورد فضلیت داشتن دوست هست.

حضرت علی (ع) فرموده‌اند: «عاجزترین مردم کسی است که از به دست آوردن دوست عاجز بماند و از او عاجزتر کسی است که دوستان به دست آورده را از دست بدهد.»

امام رضا (ع) نیز فرموده‌اند: «هر کس برادر و دوستی برای رضای خدا اختیار کند، قصری در بهشت به پاداش آن خواهد داشت.»

خلاصه تا دلتان بخواهد از این مصادیق در مورد این کلمه 5 حرفی وجود دارد و اگر بخواهیم به همه آنها بپردازیم، یک ستون کوچک و جمع و جور کافی نیست.

شاید بپرسید چرا امروز گیر داده‌ایم به این کلمه 5 حرفی و بدون مقدمه رفته‌ایم سراغ این کلمه، راستش را بخواهید تازه مهر ماه آغاز شده و مدارس و دانشگاه‌ها باز شده‌اند، این فصل در کنار همه ویژگی‌هایی که دارد، فصل آغاز دوستی‌های جدید هم هست؟ به رفقایی که در طول سال‌های تحصیل پیدا کرده‌اید فکر کنید تا دریابید که چه تعداد از این رفقا را در آغاز سال تحصیلی به دست آورده‌اید.

آغاز سال تحصیلی برای خیلی‌ها (کسانی که تازه به مدرسه یا دانشگاه می‌روند، کسانی که به هر دلیلی مدرسه عوض می‌کنند، کسانی که از مقطعی به مقطع دیگر می‌روند و...) آغاز ورود به محیطی تازه است. در این محیط تازه است که آدم با آدم‌های دیگر آشنا می‌شود و گاهی از دل همین آشنایی‌هاست که رفاقت‌هایی ریشه‌دار بیرون می‌آید. با این حال باید از همان روز اول آشنایی و رفاقت به یک نکته توجه کرد،این که همه خوبی‌هایی که در مورد رفاقت و دوستی گفته‌اند و می‌گویند در مورد دوستان داناست، وگرنه تادلتان بخواهد در مورد دوست نادان و ناجنس بد گفته‌اند و می‌گویند نمونه‌اش جناب حافظ که با قاطعیت حکم داده «از مصاحب ناجنس احتراز کنید.»پس نفس رفاقت بد نیست اما باید در انتخاب رفیق دقت کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۶ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها