بیشتر بدانیم

فیلمبردار کیست؟

فیلم، داستان یا ماجرایی است که «فیلمنامه‌نویس» آن را می‌نویسد، «تهیه‌کننده» آن را انتخاب می‌کند و سپس کارگردان را به خدمت می‌گیرد و کارگردان به کمک «بازیگران» و سایر افراد سازنده فیلم، دست به کار ساختن فیلم می‌شوند، اما در این میان، اگر فیلمی بازیگر نداشته باشد، بازهم احتمال دارد ساخته شود، چرا که بعضی فیلم‌ها بازیگر ندارند و فقط از طبیعت، فیلم ساخته می‌شود یا این که فیلم مستند است.
کد خبر: ۲۶۷۲۳۱

اما غیرممکن است کسی بتواند بدون دوربین و شخصی که مدیر آن است فیلمی بسازد، چرا که دوربین فیلمبرداری یکی از اجزای ضروری و لازم برای فیلمبرداری و بدون آن ساخت فیلم غیرممکن است. از آنجا که در فیلم‌ها به چند نفر برای فیلمبرداری نیاز است یا این‌که در برخی فیلم‌ها از چند فیلمبردار استفاده می‌شود، برای هماهنگی بین آنها و استفاده درست از صحنه‌ها، شخصی به عنوان مدیر فیلمبرداری انتخاب می‌شود و با این‌که فیلمبردار با هدایت و نظر کارگردان به فیلمبرداری و ضبط صحنه‌ها می‌پردازد، اما کار او به صورت جمعی، خلاقانه و طبق مدیریت و برنامه‌‌ریزی مدیر فیلمبرداری صورت می‌گیرد و هنگام فیلمبرداری، این مدیر فیلمبرداری است که علاوه بر این که خود، فیلمبرداری با یک دوربین را به عهده دارد گروه فیلمبرداری را نیز سرپرستی می‌کند. این گروه شامل فیلمبردار 2 است که همیشه زیر نظر مدیر فیلمبرداری از صحنه‌های مختلف فیلمبرداری می‌کند. چند دستیار فیلمبرداری که وظیفه آنها حرکت دادن دوربین‌ها و جابه‌جایی آنها است و چند نفر که نورپردازی صحنه را بر عهده دارند.

فیلمبرداری به کمک نورپردازی و صحنه‌آرایی خوب می‌تواند در انتقال مفاهیم فیلم بسیار موثر باشد. حتی می‌توان گفت، نقش این عامل، از بازیگر نیز بیشتر است. به خاطر اهمیت فیلمبرداری است که هنگام ساخت فیلم، یک گروه چند نفری تحت سرپرستی مدیر فیلمبرداری، این کار را برعهده دارند.

یک مدیر فیلمبرداری خوب باید از افراد‌ آشنا به دوربین فیلمبرداری و مسائل جانبی آن، استفاده کند و شخص یا اشخاصی که به عنوان فیلمبردار انتخاب می‌شوند نیز باید از دوربین شناخت کامل داشته باشند و از پدیده نور و سایه  روشن هم اطلاعات کافی داشته باشند تا بدانند مثلا در صحنه‌های ترسناک از چه زاویه‌ و با چه کیفیتی از نور، صحنه را فیلمبرداری کنند. در واقع کار فیلمبردار سهم مهمی در ساخت فیلم دارد و هر چه گروه تحت نظر مدیر فیلمبرداری، ماهرتر باشند، فیلم موفق‌تر و تاثیرگذارتر است.

البته، عنصر فیلمبرداری تنها بستگی به «خلاقیت» ندارد، چون دوربین وسیله‌ای وابسته به صنعت است، در نتیجه هر چه پیشرفته‌تر‌ باشد، کار فیلمبرداری خلاقانه‌تر خواهد بود. در واقع در عنصر فیلمبرداری ردپای صنعت و فناوری هم در هنر هفتم مشاهد می‌شود.

محمدحسین قاسمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها