علل و شیوه درمان میخچه

میخی در پا

‌میخچه از مشکلات رایج و دردناکی است که در نقاط مختلف پا و بویژه در انگشتان پا ایجاد می‌شود و فرد را با مشکلات زیادی مواجه می‌سازد. میخچه مانند پینه‌ها یکی از واکنش‌های بدن برای محافظت از خود است. علت به وجود آمدن آن، ضخیم شدن لایه‌های پوست به دلیل وجود فشارها و سایش‌های متوالی است.
کد خبر: ۲۶۷۱۵۳

در میخچه سلول‌ها با ایجاد تراکم و سخت‌تر شدن، مبارزه با فشارهای وارده را به عهده می‌گیرند، ولی این بافت سخت به دلیل تماس با اعصاب پا موقع راه رفتن باعث درد می‌شود.

کسانی که کفش تنگ می‌پوشند و یا ورزشکاران از قبیل فوتبالیست‌ها، کوهنوردان و غیره حتی با مختصر انحراف کف پا(که اکثریت مردم دچار آن هستند) بدون این که مشکلی از نظر راه رفتن داشته باشند استعداد ابتلا به میخچه را دارند.

درمان

اگرچه میخچه مشکل خطرناکی را برای سلامت فرد ایجاد نمی‌کند، اما اگر درمان نشود می‌تواند دردناک باشد.

با ادامه فشار در منطقه و کلفت شدن پوست، کم کم بدن آن منطقه را بیگانه تلقی می‌کند و زخم‌هایی در آنجا ایجاد می‌شود در نتیجه احتمال بروز عفونت در منطقه زیاد می‌شود.

سخت‌ترین میخچه‌ها آنهایی هستند که روی قسمت خارجی انگشت کوچک پا ایجاد می‌شود و خوش‌خیم‌ترین آنها بین انگشتان پا ایجاد می‌شوند. درمان‌های دارویی تنها علائم بیماری را از بین می‌برند و در واقع هیچ اقدامی برای از بین بردن علت ایجادکننده میخچه انجام نمی‌دهند.

توصیه به این گونه افراد، انتخاب کفش‌های مناسب و غیر تنگ است در اکثر موارد با رعایت بهداشت پا، پوشیدن کفش مناسب و درمان‌های طبی بهبودی حاصل می‌شود.

درمان میخچه با روش‌های گوناگونی انجام می‌شود، استفاده از داروهایی که از ترکیبات اسیدی و خورنده میخچه تشکیل شده‌اند و آنها را از بین می‌برند معمولا قدم اول است و پس از آن از روش‌های دیگر استفاده می‌شود. کوتر یا سوزاندن میخچه روش دیگری است که تا حدی دردناک است. کرایوتراپی یا فریز که به‌وسیله نیتروژن مایع انجام می‌شود، روش دیگر درمان است. برچسب‌ها در مواردی که میخچه بسیار خفیف و سطحی باشد ممکن است تاثیر کند، اما در انواع متوسط و شدید باید از روش‌های دارویی استفاده کرد. گاهی هم لازم است با جراحی آنها را خارج نمود. جراحی ضایعات پوستی در انگشتان پا بسیار ظریف است و دقت خاص و تکنیک‌های علمی را می‌طلبد.

10 فرمان

1- استفاده کردن از کفش مناسب و حذف کردن فشارها و سایش‌ها، اصل اصلی در پیشگیری از ایجاد و عود میخچه است. برای پیشگیری از ایجاد میخچه از پوشیدن کفش‌هایی که پا را می‌زنند خودداری کنید.

2- رعایت بهداشت پا برای درمان کامل مشکل ضروری است.

3- اگر در ناحیه میخچه زخم عفونت ایجاد شود باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا درمان با آنتی‌بیوتیک انجام شود یا اگر ضرورت دارد میخچه جراحی شود.

4- قرار دادن بالشتک‌های نرم و پنبه‌ای میان انگشتان بیمار از شیوه‌های مفید پیشگیری و درمان میخچه بین انگشتان است.

5- داشتن مشاغلی که در آنها دست‌ها یا زانو‌ها تحت فشار هستند مثل نجاری، نویسندگی، نوازندگی گیتار و کاشی کاری از جمله سایر عوامل زمینه‌ساز ایجاد میخچه به شمار می‌آیند.

6- استفاده از کفش‌های پاشنه بلند و پوشیدن کفش بدون جوراب یکی از عوامل اصلی ایجاد این مشکل است.

7- توجه داشته باشید پس از درمان اگر وضعیت قبلی را اصلاح نکنید مثلا کفش راحت نپوشید امکان عود میخچه وجود دارد.

8- هرگز سعی نکنید خودتان با سوزن میخچه را خارج کنید زیرا صرف نظر از درد زیاد و امکان عفونت به دلیل عدم مهارت لازم، میخچه دوباره ایجاد خواهد شد.

9- اگر در مراحل اولیه به میخچه توجه کنید درمان آن بسیار آسان‌تر است.

10- درمان میخچه در افرادی‌که دیابت دارند باید تحت‌نظر پزشک و بسیار دقیق و بااحتیاط باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها