تبریز - خبرنگار جام‌جم: مقبره‌الشعرای تبریز که در حافظه‌ صفحه فرهنگ و ادب ایران می‌درخشد، یاد و خاطره بسیاری از فرهیختگان را در دل خود پنهان داشته است. مقبره‌الشعرای تبریز محل دفن حدود 400 نفر از دانشمندان و ادیبان نام‌آور ایران است و در خیابان ثقه‌الا‌سلام جنب خیابان عارف قرار دارد. مقبره‌الشعرا قبلا با نام‌های حظیره‌الشعرا، حظیره‌القضاه وقبرستان سرخاب معروف و مشهور بود و اگرچه زلزله‌ها و سیل‌های بنیان کن، مزار بسیاری از بزرگان آرمیده در این مکان را پاک کرده است اما قداست مکان موجب بنیاد کردن بنایی شد که امروزه نمایه‌ تبریز کهن به حساب می‌آید.
کد خبر: ۲۴۸۵۴۱

قدیمی‌ترین کتابی که نام مقبره‌الشعرا را بصراحت بیان کرده، نزهه‌القلوب حمدالله مستوفی است که در سال 740 هجری قمری تالیف شده. معروف‌ترین به‌خاک‌سپردگان در مقبره‌الشعرای تبریز: اسدی طوسی صاحب گشتاسب‌نامه، قطران تبریزی، مجیرالدین بیلقانی، خاقانی شروانی، ظهیرالدین فارابی، شاپور نیشابوری، شمس‌الدین سجاسی، ذوالفقار شیروانی، همام تبریزی، مغربی تبریزی، شکیبی تبریزی، مانی شیرازی، لسانی شیرازی و ...  واپسین مشاهیری که در این مقبره دفن شدند: ثقه‌الاسلام از شهدای صدر مشروطیت و سید محمدحسین شهریار، دکتر مهدی روشن‌ضمیر، دکتر محمود پدیده، جواد آذر، میرزاطاهر خوشنویس تبریزی، محمود ملماسی و  سید یوسف  نجمی شعرای  اهل بیت  را می‌توان نام برد.

احمد احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار ما از اجرای طرح توسعه مقبره‌الشعرا خبر داد و گفت: حدود  65 میلیارد تومان از اعتبارا ت ملی و استانی برای طرح توسعه مقبره الشعرا اختصاص یافته که  این اعتبارات به تدریج در طول 5 سال پرداخت می‌شود. وی افزود: مشاور طرح توسعه نیز انتخاب شده است.

وی افزود: در طرح توسعه مقبره‌الشعرا سعی داریم زمین‌ها و مناطق اطراف این مکان را به تملک درآورده و این مجموعه  را به مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری که شایسته ایران‌زمین باشد تبدیل کنیم.

همچنین بنا به گفته مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی این مکان فرهنگی مراحل ثبت خود را درفهرست آثار ملی طی کرده است و بزودی شماره ثبت آن در فهرست آثار ملی اعلام می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها