فناوری اکنون دیگر همه چیز از جمله گلها را نیز شامل شده و محققان ایرانی توانسته اند با دانش بیوتکنولوژی ، کشور را به خودکفایی تولید انبوه واریته گل رز برسانند.
کد خبر: ۲۲۴۲۷۷
معنی دیگر این خودکفایی آن است که از این پس پرورش دهندگان گل درکشور برای تهیه گل شاخه بریده رز از رقمهای وارداتی با قیمت تخمینی هر قلمه دو تا چهار یورو از کشور هلند، بی نیاز شدند.

به گزارش ایرنا، مجری طرح تولید انبوه واریته گل رز در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران مستقر در کرج گفت : کارهای مطالعاتی ، آزمایشگاهی و کشت میدانی واریته گل رز به پایان رسیده و اکنون انتقال کامل دانش آن به بخش خصوصی برای تولید تجاری گل رز فراهم شده است .

دکتر مریم جعفرخانی کرمانی افزود: در حال حاضر پرورش و فروش گل به صورت حرفه ای در کشورمان ایجاد شده و بسیاری از گلخانه های تجاری اقدام به پرورش گل رز شاخه بریده می کنند.

وی خاطرنشان کرد: چهار فصل بودن هوای کشورمان باعث شده زمینه پرورش اکثر گل ها در ایران وجود داشته باشد.

جعفرخانی کرمانی گفت: براساس آمار دفتر گل و گیاهان زینتی وزارت جهادکشاورزی در سال 84 تولید گل رز شاخه ای در ایران بیش از 260 میلیون شاخه و مساحت زیر کشت آن بیش از 500 هکتار بوده که از این میزان بیش از 350 هکتار را پوشش گلخانه ای و 150 هکتار نیز در فضای باز انجام شده است .

وی ادامه داد: ارقام رزی که اکنون در کشور برای تهیه گل شاخه بریده استفاده می شود ارقام رز وارداتی بوده که بطور معمول از کشور هلند وارد می شود.

وی افزود: با هدف کاهش نیاز بازار ایران به ارقام گل رز خارجی ، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی از چندی پیش ، اقدام به تهیه "پروتکل تولید انبوه رز با روش کشت بافت " کرد.

کرمانی گفت: کشت بافت روشی آزمایشگاهی است که به وسیله آن می توان انبوه گیاه در حد میلیونها شاخه را در مدت زمان کوتاهی تولید کرد و مزیت اصلی آن در قیاس با روش های سنتی تکثیر، تهیه گل و گیاهانی عاری از هرگونه بیماری و آلودگی است .

وی افزود: در این روش گیاهان در شرایط آزمایشگاهی در درون شیشه قرار گرفته و با تنظیم هورمون های رشد و املاح و نمکها در شرایط محیطی کنترل شده در تمام فصلهای سال قابل تکثیر هستند.

این محقق گفت: گیاهان کشت بافتی پس از ریشه دار شدن به گلخانه های سازگار و در نهایت به گلخانه های تجاری برای تولید گل شاخه بریده منتقل می شوند.

وی افزود: دانش فنی تولید انبوه گل رز با روش کشت بافت برای ارقام بازار پسند توسط محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تهیه شده و نهال های کشت بافتی به گلخانه های بخش خصوصی منتقل و عملکرد آنها در یک دوره یکساله بررسی شد.

کرمانی گفت: آمارها و بررسی ها نشان داد که عملکرد کیفی رزهای کشت بافتی با رزهای وارداتی برابری می کند، براین اساس اکنون کار انتقال اینگونه رزها به شرکت های کشت بافتی بخش خصوصی در حال انجام است تا با تولید انبوه واریته رز در کشور گامی موثر برای خودکفایی و اشتغالزایی در کشور برداشته شود.

مریم جعفرخانی کرمانی به عنوان محقق و پژوهشگر نمونه زن کشور سال 87 در زمینه فعالیتهای تحقیقات بیوتکنولوژی از رییس جمهوری لوح تقدیر دریافت کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها