1949 دستگاه ادساک (EDSAC), توسط موریس ویلکس (Maurice Wilkes) در دانشگاه کمبریج برای اولین بار ساخته و راه اندازی شد و توسط برخی به عنوان نخستین کامپیوتر الکترونیکی مورد توجه قرار گرفت. ادساک یک حافظه قابل ذخیره سازی به همراه داشت.
کد خبر: ۲۲۲۴۱۹

دفتر آمار موسسه بین المللی استاندارد آمریکا برای تجزیه و تحلیل اطلاعاتش، ساخت نمونه جدیدی از دستگاه (SEAC) را با نام "کامپیوتر خودکار استاندارد غربی" یا  SWAC (Standards Western Automatic Computer) پرداخت.

نمونه آزمایشی ACE, که پروژه ای برای دستگاه "موتور خودکار کامپیوتر" سریع تر و پیچیده تر بود، در آزمایشگاه ملی فیزیک تدینگتون انگلستان در حال تکمیل و تولید بود. افتخار تولید ACE را به آلن تورینگ (Alan Turing) نسبت می دهند.

کلود شانون (Claude Shannon) اولین ماشینی را که قادر به بازی شترنج بود را در موسسه فناوری ماساچوست (MIT) ساخت.

دستگاه هاروارد مارک سوم (Harvard-MARK III )، که نخستین دستگاه از سری مارک بود که از برنامه ذخیره شده داخلی و آدرس دهی غیرمستقیم استفاده می کرد، زیر نظر هوارد آیکن (Howard Aiken) به بهره برداری رسید.

جی فورستر (Jay Forrester) از هسته آهنی برای حافظه اصلی دستگاه ویرلویند (Whirlwind) استفاده کرد. این نوع حافظه مغناتیسی در عمل از سال 1952 به کاربری رسید.

شرکت هواپیمایی نورثراپ (Northrup)، دستگاه بایناک (BINAC) را از گروه کامپیوتر اکرت-ماچلی (Eckert- Mauchly) دریافت کرد. گرچه برخی می گویند بایناک هرگز در راستای منظوری که پیش بینی شده بود کار نکرد، ولی اولین کامپیوتری بود که در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت.

دستگاه SSEM در دانشگاه منچستر کاملا عملیاتی شد.

1950

هیداو یاماچیتو ( Hideo Yamachito ) تیمی را که می خواست اولین کامپیوتر الکترونیکی بزرگ ژاپن به نام ماشین حساب خودکار توکیو ( TAC ) را بسازد، رهبری کرد.

SEAC جهت بهره برداری به دفتر استانداردهای ملی آمریکا فرستاده شد. حافظه دستگاه قابلیت ذخیره سازی  512 کلمه 45 بیتی را داشت.

آزمایشگاه ملی فیزیک آمریکا بهره برداری از نمونه آزمایشی  ACEرا آغاز کرد.

نسخه تکمیل شده کامپیوتر SEAC به نام SWAC، که تا آن زمان سریع ترین کامپیوتر جهان بود، ساخته شد.

نسخه تکامل یافته Z4 توسط کنراد زوسه (Konrad Zuse) در موسسه پلی تکنیک فدرال (ETH) در زوریخ نصب شد. Z4 از قابلیت اجرای همزمان برنامه و خواندن دو خط بعدی برخوردار بود.

آلن تورینگ در هنگام استفاده از دستگاه پرسشگر (Interogator) بدین ترتیب عمل می کرد که یک کامپیوتر و یک انسان را در یک اتاق قرار می داد تا به سوالات پاسخ دهند. بر پایه نظریه وی، «آزمون تورینگ» پدید آمد. اگر کامپیوتر طی این آزمون در پاسخ هایش در رقابت با انسان پذیرفته شود، ثابت می شود که کامپیوتر توانایی اندیشیدن را دارد. تا به امروز هیچ کامپیوتری در این آزمون پذیرفته نشده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها