کد خبر: ۲۱۷۴۱۴

1940

دستگاه "ماشین‌حساب اعداد مختلط" ساخته شده توسط جورج اشتیبیتز (George Stibitz)، نخستین دستگاهی بود که از به‌صورت دسترسی ترمینال از مکانی دور به کامپیوتر اصلی، در انجمن ریاضی امریکا استفاده شد.
کمیته پژوهش دفاع ملی امریکا برای سازماندهی دانشمندان و مهندسان در جنگ جهانی دوم تاسیس شد.
شرکت موتورولا نخستین دستگاه بی‌سیم دستی دوطرفه به‌نام "Handy Talkie" را برای ارتش امریکا ساخت.

1941

کنراد زوسه (Konrad Zuse) آلمانی، کامپیوتر Z3 را که یک دستگاه محاسباتی کاملا عملیاتی با کنترل خودکار بود، به‌پایان رسانید.

1942

جان ماچلی (John Mauchly) استاد فیزیک کالج اورسینوس (Ursinus) پنسیلوانیا، مقاله‌ای کوتاه با عنوان «به‌کارگیری لامپ خلا پرسرعت برای محاسبات (The Use of High Speed Vacuum Tube Devices for Calculating)» نوشت.

1943

پرسپر اکرت (J. Presper Eckert) و جان ماچلی ساخت دستگاه انیاک «کامپیوتر و تجمیع‌گر عددی الکترونیکی (Electronic Numerical Integrator and Computer)» را آغاز کردند. این دستگاه نخستین حسابگر دیجیتالی الکترونیکی چند منظوره بود. انیاک در جنگ جهانی دوم برای محاسبه جدول آتش موشک‌های بالستیک به‌کار رفت و از نظر برخی از صصاحب‌نظران به‌عنوان نخستین کامپیوتر الکترونیکی شناخته می‌شود.

کولوسوس (Colossus) که یک دستگاه دیجیتال قابل برنامه‌دهی بود، در انگلستان ساخته شد که آن هم گاه به‌عنوان نخستین کامپیوتر الکترونیکی شناخته می‌شود.

دکتر واین ویلیامز (C. E. Wynn Williams) در انگلستان پذیرفت که یک دستگاه رمزشکن برای کاربرد در هنگام جنگ بسازد. وی این دستگاه را هیث رابینسون (Heath Robinson) نام نهاد.

دانیل نوبل (Daniel E. Noble) از شرکت موتورولا، دستگاه واکی‌تاکی (Walkie-Talkie) را ساخت. این دستگاه نخستین بی‌سیم موج اف‌ام دوسویه قابل‌حمل بود.
پروژه شبیه‌ساز پرواز آنالوگ که با عنوان پروژه ویرلویند (Whirlwind) شناخته می‌شود، در دانشگاه MIT توسعه یافت.

1944

دستگاه مارک یکم (MARK I) با مشارکت آی‌بی‌ام و دانشگاه هاروارد برپایه سیستم رله ساخته شد. این دستگاه برای محاسبات مقیاس بزرگ برنامه‌پذیر و قابل کنترل بود توسط گروهی که هوارد آیکن (Howard Aiken) آن را رهبری می‌کرد، ساخته شد و برخی محاسبات حیاتی را برای نیروی دریایی ارتش امریکا انجام می‌داد. گریس هاپر (Grace Hopper) نخستین برنامه‌نویس این دستگاه بود.

دستگاه‌های بسیاری از روی کولوسوس ساخته و در بلچلی پارک (Bletchley Park) لندن، پنج روز پیش از آلیس‌لند در نورماندی نصب شد. آلن تورینگ (Mathison Turing Alan) گروهی را که با استفاده از این دستگاه کدهای رمز آلمانی‌ها را می‌شکستند، رهبری می‌کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها