در انتظار پیشنهاد اسپانسرهای مطرح خارجی‌

تیم‌ ملی ‌تا‌ جام‌جهانی ‌«دایی» ‌می‌پوشد

رقابت شرکت‌های تولیدکننده لباس ورزشی برای تامین لباس تیم ملی فوتبال از گذشته وجود داشته است. تنها در 2 دوره مربوط به جام‌های جهانی 1998 فرانسه و 2006 آلمان یک شرکت خارجی توانست گوی سبقت را از رقبای ایرانی برباید تا ملی‌پوشان فوتبال با لباس‌های تولیدی این شرکت بین‌المللی در این 2 جام جهانی حاضر شوند.
کد خبر: ۱۷۵۷۹۴
هرچند در فوتبال دنیا مرسوم است که تولیدی‌های لباس با فدراسیون‌های فوتبال قراردادهای بلندمدت می‌بندند، اما تیم ملی ایران تنها در جام‌های جهانی با لباس‌های تولیدی پوما حاضر شد و در باقی زمان‌ها شرکت‌های ایرانی وظیفه تامین لباس تیم ملی را به عهده گرفته‌اند.

پس از مشخص شدن رئیس فدراسیون فوتبال و در نتیجه آن سرمربی تیم ملی، دوباره این روزها بحث تعیین شرکت تامین‌کننده لباس تیم ملی داغ شده است.

از آنجا که سرمربی تیم ملی صاحب کارخانه تولیدکننده لباس ورزشی دایی است، شنیده می‌شود تیم ملی در ادامه راه مسابقات مقدماتی جام جهانی لباس‌های تولیدی مجید را از تن بیرون می‌کند و با لباس‌های تولیدی دایی در میادین ظاهر می‌شود.

در حالی که تولیدی‌های خارجی مثل آدیداس و پوما علاوه بر تامین لباس تیم‌های ملی کشورهای مختلف، مبلغی را هم به عنوان قرارداد به فدراسیون‌های مربوط پرداخت می‌کنند؛ اما شرکت‌های تولیدی داخلی قادر به پرداخت این مبلغ نیستند و در بهترین حالت فقط می‌توانند البسه موردنیاز تیم‌های ملی رده‌های سنی مختلف را تامین کنند. صادق درودگر، مسوول بازاریابی و مارکتینگ دوره گذشته فدراسیون فوتبال می‌گوید: اولین قرارداد رسمی با شرکت تولیدی بین‌المللی پوما در زمان ریاست صفایی فراهانی بر فدراسیون فوتبال منعقد شد.

در آن دوره شرکت پوما تنها به تامین لباس تیم ملی فوتبال متعهد شد و در این میان، هیچ پولی مبادله نشد، اما در زمان ریاست دادکان، فدراسیون در 2 برهه زمانی مختلف برای تامین لباس تیم ملی قرارداد بست. یکی قرارداد با شرکت ایرانول به عنوان اسپانسر اصلی تیم‌های ملی فوتبال بود.

این شرکت علاوه بر این که حدود 3 میلیارد تومان لباس ازجمله کت و شلوار، کفش، چمدان و لباس کامل ورزشی برای تیم‌های ملی فوتبال تامین کرد، مبلغ یک میلیارد و 300‌میلیون تومان هم به فدراسیون پرداخت کرد. البته مخالفت مددی، رئیس وقت سازمان تامین اجتماعی که شرکت نفتی ایرانول یکی از زیرشاخه‌های این سازمان بود، باعث شد ادامه همکای فدراسیون فوتبال با ایرانول عملی نشود و قرارداد 2 میلیارد تومانی فدراسیون فوتبال و ایرانول به حالت تعلیق در آید. در این زمان بود که دادکان برای تامین لباس تیم ملی به سراغ شرکت پوما رفت.

درودگر از مذاکره همزمان با آدیداس در آن مقطع خبر می‌د‌هد و می‌گوید: پیشنهاد پوما بهتر بود، اضافه بر این که این شرکت بتازگی در ایران نمایندگی رسمی تاسیس کرده و حتی وحید شمسایی را به عنوان اسپانسر انتخاب کرده بود.

درودگر به پوشیدن لباس دایی از سوی تیم ملی در برهه‌ای از زمان ریاست دادکان بر فدراسیون اشاره می‌کند و می‌گوید: در آن زمان ما با کمپانی دایی طرف نبودیم. قرارداد ما با ایرانول بود و این شرکت خودش کمپانی دایی را انتخاب کرده بود. اگر در فدراسیون فوتبال ثبات وجود داشته باشد،‌ اسپانسرها هم برای سرمایه‌گذاری رغبت بیشتری خواهند داشت.

شکاری و مجید، دو تولیدی ایرانی که لباس‌‌های تیم‌های ملی پایه و بزرگسالان ایران را در چند ماه گذشته تامین کرده‌اند،‌ از تصمیم ناگهانی فدراسیون فوتبال برای کنار گذاشتن آنها و عقد قرارداد با شرکت‌های دیگر ناراحتند. مجید ساعدی‌فر، پزشک سابق تیم ملی و مدیر شرکت تولیدی پوشاک مجید می‌گوید: پس از آن که قرارداد فدراسیون فوتبال با شرکت پوما تمام شد،‌ از طرف فدراسیون با من تماس گرفته شد تا لباس تیم ملی را تامین کنم.

بر حسب وظیفه‌ای که احساس می‌کردم، بدون عقد قرارداد تنها براساس تعهد لفظی با شخص کفاشیان لباس تیم ملی ایران را از بهترین پارچه روز دنیا و با آخرین فناوری تولید کردم. تا آنجا که من می‌دانم، جز شرکت پوما دیگر تولیدی‌هایی که لباس تیم ملی را تامین کرده‌اند، از بابت قراردادهایشان مبالغی دریافت کرده‌اند. من نه‌تنها پولی نگرفتم، بلکه هم اکنون بیش از 300‌میلیون تومان پارچه برای لباس تیم ملی انبار کرده‌ام و پشت کردن فدراسیون فوتبال به کمپانی مجید خسارت بزرگی از این نظر به من وارد می‌کند.

آنچه مسلم است، تیم ملی دیگر لباس‌های مجید را بر تن نمی‌کند و بنابراین شایعه پوشیدن پیراهن‌های دایی قوت می‌گیرد. حتی گفته می‌شود فدراسیون از بابت تامین لباس تیم ملی مبلغی را هم به کمپانی دایی پرداخت می‌کند. برای روشن شدن ابهامات به سراغ محمددرخشان رفتیم.

رئیس سابق فدراسیون جودو حالا پس از کنار رفتن از این فدراسیون به عنوان رئیس کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال مشغول شده و مسوولیت بستن قرارداد با اسپانسرها و کمپانی‌های تولید کننده لباس را به‌عهده گرفته است. درخشان خبر قرارداد فدراسیون فوتبال با دایی را کذب محض می‌خواند و می‌گوید: نه قراردادی بسته‌ایم و نه قرار است پولی به این کمپانی پرداخت کنیم.

در حال بررسی پیشنهاد‌ها برای تامین لباس تیم ملی هستیم. این پیشنهاد‌ها عمدتا از جانب شرکت‌های خارجی است و باید ببینیم شرکت‌های ایرانی هم توانایی رقابت با پیشنهادهای خارجی را دارند یا خیر درخشان این مرحله از کار کمیته بازاریابی را به برگزاری مزایده شبیه می‌داند و ادامه می‌دهد: باید به بهترین پیشنهاد پاسخ مثبت بدهیم پیشنهادی که بهترین آورده را برای تیم ملی فوتبال ایران داشته باشد.

آدیداس، پوما و آل اسپورت اصلی‌ترین پیشنهادهای خارجی برای تامین لباس تیم ملی فوتبال ایران هستند. درخشان این فرضیه را هم محتمل می‌داند که تیم ملی در ادامه راه مسابقات مقدماتی جام جهانی با پیراهن یکی از تولیدی‌های داخلی در میادین ظاهر می‌شود و پس از صعود قریب به یقین تیم ملی از این مرحله، فدراسیون فوتبال به پیشنهادهای پروپیمان‌تر شرکت‌های خارجی پاسخ مثبت دهد.

با شنیدن صحبت‌های درخشان دوباره به این نتیجه رسیدیم که احتمال پوشیدن پیراهن دایی از سوی تیم‌ملی در مسابقات پیش‌رو کم نیست. با توجه به این‌که تیم ملی نمی‌تواند در مسابقاتی مثل جام جهانی از پیراهن‌های دایی استفاده کند، فدراسیون فوتبال در صورت صعود تیم ملی به جام جهانی ناچار به عقد قرارداد با یکی از شرکت‌های بین‌المللی است که دارای استانداردهای مورد نظر فیفا باشد و در فهرست شرکت‌های مورد قبول فدراسیون جهانی قرار داشته باشد.

میرحسین متقی‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها