چهارم اسفند ماه سالروز خاطره‌ای است از شهید آیت الله دکتر "محمد حسینی بهشتی" که از سوی حضرت امام خمینی (ره) به عنوان رییس دیوان عالی کشور انتخاب شد .
کد خبر: ۱۶۱۱۱۶

درچهارم اسفند یکهزار و سیصد و پنجاه و هشت در پی تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حضرت "امام خمینی" رحمت الله علیه در حکمی، شهید آیت الله دکتر بهشتی" را به عنوان نخستین رئیس دیوان عالی کشور جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.

شهید دکتر بهشتی از عالمان و متفکران معاصر و از شخصیت‌های برجسته انقلاب اسلامی بود که در مبارزه با نظام طاغوتی و پیروزی انقلاب اسلامی نقش فعال و موثری داشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در مدیریت کشور و تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، فعالانه حضور داشت.

وی در مسوولیت ریاست دیوان عالی کشور و مدیریت قوه قضائیه، اقداماتی موثر برای تدوین قوانین قضایی و اجرای احکام اسلام انجام داد، و با به کارگیری قضات عادل و عالم، نظام قضایی را دگرگون ساخت.

شهید دکتر" سید محمد حسینی بهشتی " در سال 1307 در شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات خود را در چهار سالگی در این شهر آغاز کرد.

وی دوره ابتدایی و دبیرستان را دراصفهان به پایان برد، سپس باعلاقه‌ای زیاد به تحصیل علوم دینی پرداخت و علوم اسلامی را تا سطوح در مدارس علمیه اصفهان گذراند.

در همین دوره به فراگیری زبان انگلیسی پرداخت و برای ادامه تحصیل عازم قم شد و دروس خارج (عالیترین مراحل تحصیلات در فقه اسلامی ) را در نزد اساتید بزرگی چون آیات عظام "بروجردی"، "محقق داماد"، "امام خمینی" (ره) و "سید محمد تقی خوانساری" گذراند.

از سال 1327تحصیلات علوم جدید را دنبال کرد و وارد دانشگاه تهران شد و در رشته الهیات و معارف اسلامی موفق به اخذ درجه دکترا شد.

شهید بهشتی به مدت پنج سال در درس فلسفه مرحوم علامه طباطبایی در قم حاضر شد و در عین حال در دبیرستانهای این شهر به تدریس زبان انگلیسی پرداخت.

در سال 1333همراه با عده‌ای از دوستانش دبیرستان " دین و دانش " را تاسیس کرد و " کانون اسلامی دانش آموزان و فرهنگیان قم " را پایه‌گذاری نمود.

او در سالهای 1340 و 1341 بر اثر فشار حکومت ناچار به ترک قم شد و به تهران هجرت کرد. در تهران در کنار فعالیتهای مذهبی، همراه با چند تن از فضلا در بازنویسی کتابهای تعلیمات دینی مدارس نقش فعالی را بر عهده گرفت.

وی در سال 1344 از سوی مراجع بزرگ تقلید وقت عازم هامبورگ گردید و به عنوان دومین امام مسجد و مدیر مرکزاسلامی هامبورگ مشغول به کار شد و نزدیک به شش سال این مسئولیت را بر عهده گرفت.

شهید مظلوم بهشتی درطی این مدت مرکزاسلامی هامبورگ را به عنوان کانونی برای فعالیتهای علمی و فرهنگی اسلامی برای تمامی مسلمانان تبدیل کرد و فعالیت‌های گسترده‌ای را در جهت معرفی تعالیم اسلام به مسلمانان و غیر مسلمانان مقیم اروپا ارائه نمود.

شهید بهشتی در شکل‌گیری تشکل‌های دانشجویی اسلامی در اروپا و همچنین تماس با مجامع علمی آلمانی و برقراری گفتگو بین مذاهب نقش موثری داشت.

وی در سال 1349 به ایران بازگشت و گذشته از فعالیتهای گسترده علمی و فکری، کار تدوین کتابهای تعلیمات دینی مدارس را دنبال نمود و در سال 1354 و 1357 از سوی رژیم دستگیر و برای مدتی زندانی شد.

همزمان با آغاز شکل‌گیری انقلاب اسلامی درایران به منظورتمرکز فعالیتهای روحانیت به همراه جمعی دیگر " روحانیت مبارز تهران" را پایه‌گذاری کرد و با تشکیل "شورای انقلاب" از جانب امام خمینی (ره) به عنوان عضو این شورا برگزیده شد.

درنخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب‌اسلامی به همراه عده‌ای از روحانیان و دیگر نیروهای مبارز، "حزب جمهوری اسلامی" را تاسیس نمود و به عنوان دبیر کل آن برگزیده شد.

با تشکیل "مجلس خبرگان قانون اساسی" از سوی مردم به عضویت این مجلس انتخاب شد و نائب ریئس این مجلس گردید و پس از پایان یافتن مسئولیت شورای انقلاب به ریاست قوه قضاییه و ریاست دیوان عالی کشور برگزیده شد.

شهید بهشتی به همراه 72 تن از وزرا، نمایندگان مجلس و چهره‌های خدمتگزار انقلاب اسلامی در هفتم تیر سال 1360 به دست یکی ازگروه‌های تروریستی منافقین به شهادت رسید.

روحشان شاد و یادشان گرامی باد

                                                                                                                                 ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها