1- جزایر سه گانه ایرانی سالهاست به عنوان مهمترین مورد اختلافی میان ایران و امارات به طور اخص و ایران با شورای همکاری خلیج فارس به طور اعم مطرح بوده و هست.
کد خبر: ۱۳۹۶۷۶

با وجود این که تاریخچه حاکمیت ایران بر این جزایر در اسناد متعدد تاریخی و نقشه های قدیمی منطقه بکرات به چشم می خورد، اما ایران برای جلوگیری از سوئتفاهم ها و سوئاستفاده قدرت های فرامنطقه ای همواره طرف مدعی را به گفتگو و مذاکره برای حل این مساله دعوت کرده است.
با وجود این کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به بهانه های مختلف بر موضع نامشروع امارات اصرار و حتی برخی مواقع پای از گلیم خود فراتر نهاده و با جعل عنوان خلیج فارس ، خلیج عربی را تبلیغ می کنند که با قوانین مربوط به حسن همجواری منافات دارد.
2- بدون شک مرزهای ایران کهن ، بسیار فراخ تر از مرزهای کنونی بوده ، به طوری که بسیاری از کشورهای منطقه در شمال ، شرق و غرب ایران را در بر می گرفته است . زمانی که ایران بر بسیاری از بلاد منطقه حکمرانی می کرد برخی کشورها هنوز نطفه تاسیسشان شکل نگرفته بود اما متاسفانه ضربه هایی که مردمان دلاور این مرز و بوم از ناحیه شاهان وطن فروش خورده ، این چنین مرزهای ما را محدود کرده است ؛ شاهانی که گاه در قبال چشم و ابروی زیبارویان ، قطعه ای از این کشور را به غیر واگذار کرده اند.
3- بدون شک ایران در اوج اقتدار و صلابت قرار دارد. بنیه منحصر به فرد نظامی با کوله باری غنی از تجربه 8سال جنگ ، ایران را به قدرت اول خاورمیانه تبدیل کرده است. موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران ، تاثیر موضعگیری های تهران در قبال مسائل مهم بین المللی و افزایش نقش دیگران در تصمیم گیری منطقه ای ، کشورمان را در موضعی برتر قرار داده است. با وجود این جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه از برتری خود در تمامی زمینه ها برای تهدید هیچ کشوری استفاده نکرده و همواره سیاست تنش زدایی را محور تصمیم گیری های خود قرار داده است. سعه صدر ایران در قبال همکاری برخی کشورهای حوزه خلیج فارس با نیروهای فرامنطقه ای آن هم در نزدیک مرزهای کشور و توطئه های آشکار و پنهان برخی کشورهای منطقه علیه جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده چیزی جز حسن نظر ایران نیست ، اما برای کشورهای عربی صبر ایران نباید ناتوانی و ضعف این کشور معنا شود.
4- در هنگامی که سیاست گسترش همکاری های منطقه ای ایران ، خاورمیانه را به سوی یک همگرایی جمعی سوق داده و در همین چارچوب ایران و شورای همکاری خلیج فارس زمینه برای همکاری دوطرف را در بعد هسته ای فراهم کرده اند، طرح برخی مباحث رسانه ای و اعلام این مطلب که «بحرین» به عنوان استانی جدا شده از ایران باید به سرزمین مادری خود یعنی ایران اسلامی بازگردانده شود موضوعی انحرافی ، غیرمعقول و نشدنی است که تنها زمینه سوئتفاهم میان کشورهای منطقه را فراهم می کند ؛ کما اینکه فراهم کرده است.
نیاز کنونی منطقه به فضایی آرام و به دور از تنش ، متکی را راهی بحرین کرد تا سوئتفاهم به وجود آمده را برطرف کند وگرنه موضع اخیر شورای همکاری خلیج فارس در قبال جزایر سه گانه می توانست با واکنش تند ایران مواجه شود.


عباس محمدنژاد
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها