امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامگذاری شد، آنچنان که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری تصریح شده است
کد خبر: ۱۲۹۸۳۲
، ناظر به تحولات چالش ها و فرصت های حال و آینده ایران و جهان اسلام است ، به همین دلیل برون رفت از این چالش ها و در واقع دفع توطئه دشمنان ملت ایران مستلزم تحقق راهبرد سال یعنی اتحاد ملی و انسجام اسلامی است.
سال 85در حالی به پایان رسید که فشارهای سیاسی ، تهدیدات و جنجال آفرینی های رسانه های غربی علیه جمهوری اسلامی ایران شدت گرفت. در موضوع هسته ای ماشین سیاسی تروئیکای اروپایی جایش را به گروه 5+1داد تا زمینه اعمال فشار بیشتر به ایران فراهم شود؛ در حالی که با به میدان آوردن شورای امنیت ،سال 85را با صدور بیانیه ای علیه ایران آغاز کردند و در ادامه با وجود تلاش های صورت گرفته 3قطعنامه علیه ایران صادر شد که آخرین مورد آن در آغاز سال 86صورت گرفت که این روند در کنار ایجاد محدودیت هایی که برای شرکت های طرف قرارداد ایران به وجود آمده و ایجاد مانع بر سر فعالیت برخی از موسسات مالی ایران و همچنین کمک به گروهک ها و اشرار برای ایجاد ناامنی در کشورمان و حتی اختصاص بودجه ای خاص برای حمایت از حقوق بشر و اقدامات به اصطلاح دموکراتیک در داخل ایران مجموعه رویدادهایی است که نشان می دهد غرب به پیش گامی امریکا سیاست مقابله با ایران را به طور جدی تر دنبال می کند که در این میان استفاده از جنگ روانی و به تعبیری اقدامات نرم افزاری قابل توجه است.
غرب بخوبی می داند که هر گونه اقدام غیرمتعارف و تهدید علیه جمهوری اسلامی باعث تقویت جایگاه ایران در منطقه و جهان خواهد شد و هزینه بسیاری برای غرب بویژه امریکا خواهد داشت ، به همین دلیل در شرایط کنونی امریکایی ها ترجیح می دهند از الگوی جنگ نامتقارن و عملیات روانی علیه ایران استفاده کنند. در چارچوب عملیات نامتقارن علیه ایران می توان به طرح به اصطلاح دموکراسی در ایران که دولتمردان کاخ سفید درصدد اجرای آن هستند، اشاره کرد.
این طرح را سازمان های اجرایی امریکا از جمله وزارت امور خارجه و سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) مورد حمایت قرار می دهند، یکی از مهمترین موسساتی که در عملیات نامتقارن علیه ایران تاکید می کند موسسه امریکایی اینترپرایز است که در آن سناتورهای سرشناسی چون مایکل لدین و برنارد لوئیس فعالیت می کنند. افراد یاد شده بر ضرورت مقابله جدی با ایران تاکید داشته کماکان در شرایط موجود بهره گیری از ابزارهای نظامی را غیرموثر و نامطلوب می دانند. البته تصور این که رویکرد نرم افزاری و جنگ روانی تنها استراتژی امریکا علیه ایران باشد خیلی خوش بینانه است ، زیرا کاخ سفید همچنان جنگ پیش دستانه را در دستور کار خود دارد.سند جدید امنیت ملی امریکا منتشره در سال 2006علاوه بر این که 50بار در آن نام ایران برده شده و موکدا از نام جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین چالش امریکا یاد شده است ، همچنان جنگ پیش دستانه سال 2002را سرلوحه خود قرار داده است . بدین ترتیب غرب تلاش می کند با افزایش فشار سیاسی ، ایجاد موانع اقتصادی ، بزرگنمایی نقاط ضعف و نسبت دادن برخی قصور و محرومیتها به تبعیض گرایی قومی و مذهبی ، اعتماد به نفس ایرانیان بویژه جوانان را کاهش دهد و افزون بر آن با تبلیغ بی اعتنایی عمومی به دولت و مسوولان و نهادهای کشور در صف یکپارچه ملت ایران بویژه در خصوص مساله هسته ای و مسائل بین المللی ، اتحاد ملی ایرانیان را نشانه گیرد. در همین چارچوب تلاش برای انزوای سیاسی ایران بویژه در مسائل منطقه و جهان اسلام نیز شدت گرفته است که پیگیری خط سازش در منطقه و دامن زدن به مسائل قومی و مذهبی در این راستا قابل ارزیابی است.
سال 86نیز با تشدید فشار غرب علیه ایران آغاز شده است ، در منطقه تحولات مهمی در حال وقوع است. ملت ایران نیز امسال یک انتخابات مهم سراسری را برای تشکیل مجلس هشتم در پیش دارد؛ انتخاباتی که به نظر می رسد به دلیل اهمیت مجلس و حساسیت بیش از پیش گروهها، جناحها و طیف های مختلف جامعه از حساسیت بالایی برخوردار است و همه گروهها خود را برای رقابت جدی و فعالیت مثبت و یا منفی آماده کرده اند، متاسفانه برخی شیطنت ها خواسته یا ناخواسته نیز در داخل در حال انجام است ، در چنین شرایطی توجه به اتحاد ملی و انسجام اسلامی نه فقط یک ضرورت بلکه بر همه نخبگان و گروهها و نهادهای مختلف واجب است تا ضمن پرهیز از طرح مسائل تفرقه افکنانه و فرعی ، منافع ملی را بخوبی شناخته و آن را بر هر منفعت گروهی ، جناحی و قومی ترجیح دهند و در فعالیت های داخلی به گونه ای عمل کنند که زمینه سوئاستفاده دشمنان فراهم نگردد.
در عرصه منطقه ای و بین المللی نیز نهادهای مسوول تلاش کنند با پیدا کردن راهکارهای تقویت انسجام و همگرایی امت اسلامی گامهای جدی با هدف خنثی کردن توطئه های دشمنان امت اسلامی بردارند و از این طریق عزت و اقتدار جهان اسلام را تقویت کنند. مسلما اتحاد ملی و انسجام اسلامی در پرتو عمل گرایی مبتنی بر واقع گرایی محقق خواهدشد.


رضا واعظی
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها