هرگاه نام دکتر فرزان سجودی برده می شود ، بحث نشانه شناسی نیز به میان می آید.
کد خبر: ۸۵۰۰۲

ترجمه ها و تالیفات این استاد دانشگاه بویژه در حوزه نشانه شناسی هنر و ادبیات ، منابعی نو و معتبر در اختیار دانشجویان قرار داده و اهالی هنر و ادبیات را با این مباحث آشنا کرده است. در چند ماه گذشته ، کتاب «نشانه شناسی و ادبیات» - که مجموعه مقالات این نویسنده است -از سوی انتشارات فرهنگ کاوش منتشر شد و 2 کتاب نشانه شناسی تئاتر و درام و نشانه شناسی کاربردی او به چاپ دوم رسید. دکتر فرزان سجودی که چند ماه پیش به علت عارضه دیسک گردن مدتی طولانی را در استراحت مطلق گذراند ، چندی است که بر سر کلاس درس بازگشته و چند کتاب جدید را آماده چاپ دارد. گفتگو با او را نه از بحث نشانه شناسی بلکه از چاپ اثری شروع می کنیم که به حوزه شعرشناسی مربوط می شود.


کتاب «صور خیال در نظریه جرجانی» که چندی پیش با ترجمه شما منتشر شد ، اگرچه اثری نظری و تئوریک است اما در بین دانشجویان ادبیات فارسی چندان شناخته نشد. درباره این کتاب توضیح دهید؛
قبل از هر چیز باید تاکید کنم این کتاب را با همکاری دکتر فرهاد ساسانی ترجمه کرده ام و شرح و توضیح دکتر کمال ابودیب است بر نظریات جرجانی در حوزه شعرشناسی که به زبان انگلیسی در انگلستان به چاپ رسیده است . جرجانی از معدود نظریه پردازان کلاسیک ما در حوزه شعر است که آراء و عقایدش می تواند برای دانشجویان ادبیات فارسی مفید باشد اما متاسفانه کتاب «صور خیال در نظریه جرجانی» در حالی که کتابی دانشگاهی است ، از طرف ناشر خوب معرفی و پخش نشد.

چه کتابهایی را آماده چاپ و یا در دست نگارش دارید؛
2 کتاب را به دست چاپ سپرده ام که اولی «اس زد» نام دارد و اثری است از «رولان بارت» و از سوی نشر قصه منتشر خواهد شد. دومین کتاب از «مارک فورتی یر» با عنوان «نظریه در تئاتر» است که پژوهشگاه حوزه هنری آن را منتشر خواهد کرد.

در چند سال گذشته ، مبانی نظری نشانه شناسی در ایران مورد بحث و نظر قرار گرفته است اما حوزه های تخصصی تر آن مورد غفلت واقع شده. آیا نمی خواهید وارد این عرصه ها شوید؛
چرا ، قطعا وقت آن رسیده است که به سمت بحثهای تخصصی تر نشانه شناسی برویم البته این کار در حوزه مقاله نویسی انجام شده اما در قالب کتاب روی آن کار نشده است . از این رو قصد دارم در کتابی که در واقع تاریخ تحلیلی نظریه نشانه شناسی در سده گذشته خواهد بود و از نشانه شناسی ساخت گرا تا نشانه شناسی فرهنگی را دربر می گیرد ، سیر تحول مبانی نظریه شناسی را با دید تحلیلی - انتقادی نشان دهم.

نگارش این کتاب در چه مرحله ای است؛
در ابتدای کار هستم و منابع آن را گردآوری کرده ام. اگرچه کتاب ، کاری تالیفی است اما از آنجا که به نظریات دیگران ارجاعات متعدد خواهد داشت ، لازم است که مقدمات آن با حوصله طی شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها