«نمایندگان مجلس هفتم کاری را انجام می دهند که باید در مجلس ششم به اتمام می رسید».
کد خبر: ۴۹۳۲۳

استدلال 118 نماینده خواهان استیضاح خرم در زمینه انجام وظیفه نظارتی مجلس ششم توسط نمایندگان دوره کنونی مجلس ، در شرایطی است که دولت بدون در نظر گرفتن 5 ماه مذاکره و پیگیری نمایندگان مجلس هفتم ، برای پیگیری سوالهای نمایندگان ، با صدور و ابلاغ بخشنامه ای به وزیران ، استانداران و فرمانداران سراسر کشور ، اقدام قانونی مجلس در استیضاح یک وزیر را برخورد با مجموعه دولت عنوان کرده و خواستار بسیج تمام امکانات برای دفاع از خرم شده است . با این حال نمایندگان استیضاح کننده معتقدند خرم همزمان با دوره ششم مجلس 31 ماه بر مسند وزارت راه و ترابری تکیه زد اما در طول این مدت همه موارد 6 گانه استیضاح از سقوط هواپیماهای مسافربری گرفته تا سوانح قطار ، افزایش سرسام آور تصادفات جاده ای ، افتتاح یک روزه و پرهزینه فرودگاه امام خمینی ره و.... در این مدت اتفاق افتاد اما مطالبات مردم برای پیگیری این مسائل بر زمین ماند. به گزارش خبرگزاری فارس ، در این بخشنامه از اعضای هیات دولت خواسته شده تا در روز استیضاح در مجلس حاضر شوند و معاونان پارلمانی به سازماندهی دفاع کمک کنند. در بخشنامه دولت ، هدف از استیضاح خرم ، «گرفتن آرامش از دولت در سال پایانی مسوولیت آن» عنوان شده است که آثار زیانبار غیرقابل قبولی بر روند امور اجرایی و زیربنایی کشور دارد. دولت در این بخشنامه تاکید کرده است : این استیضاح و طرح دو فوریتی اخیر در مجلس شورای اسلامی ، برخلاف سیاست تعامل قبلی مطرح شده ، برخورد با دولت تلقی می شود. این دستورالعمل با اعلام این که قبل از روز طرح استیضاح ، سیدمحمد خاتمی ، رئیس جمهوری به صورت «رسمی ، جدی و قاطع» حمایت خود را از عملکرد وزیر راه و ترابری و همکاران وی اعلام و ابراز خواهد کرد ، از گیرندگان نامه خواسته است «کل ظرفیت دولت (وزیران ، معاونان پارلمانی وزارتخانه ها ، استانداران ، معاونان استانداران و فرمانداران) ، در دفاع از آقای وزیر و عملکرد موفق و بی نظیر دولت در بخش راه و ترابری به کار گرفته شود. این بخشنامه از استانداران و فرمانداران خواسته است با استفاده از عملکرد 3 ساله وزیر راه و ترابری که در سطح ملی و استانی تهیه و قبلا ارسال شده است ، نسبت به متقاعد کردن نمایندگان مجلس بویژه افرادی که «بینابین» معرفی شده اند ، اقدام لازم به عمل آید.

بسیج امکانات دولت برای دفاع از خرم ، طبیعی است

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهوری گفت : استفاده از تمامی ظرفیت های دولت در جریان استیضاح یک وزیر و دفاع از وی امری طبیعی است . سیدمحمدعلی ابطحی با تایید انتشار بخشنامه دولت برای سازماندهی دفاع از خرم افزود: من این نامه را دیده ام و این چیز جدیدی نیست و همیشه بوده و در تمامی استیضاح ها ، همه بخشهای دولت برای رای نیاوردن استیضاح کمک می کنند.

صدور بخشنامه ، برای نگهداشتن اعضای دولت است

سخنگوی دولت گفت : تمامی اقدامات ممکن برای ماندن و حفظ اعضای دولت صورت می گیرد و صدور بخشنامه در این جهت است . عبدالله رمضان زاده درخصوص صدور بخشنامه دولت برای سازماندهی دفاع از دولت و بهره گیری تمامی ظرفیت های دولت در این ارتباط ، اظهار کرد: طبق قانون اساسی ، ما تمامی وزیران را دارای عملکرد و مسوولیت مشترکی می دانیم و چون مسوولیت مشترک همه وزرا مطرح است ، در تمامی موارد دولت از عملکرد اعضای خود دفاع می کند.

خرم با مماشات
هیات رئیسه وقت مجلس ششم ، استیضاح نشد

نماینده سابق مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی گفت : استیضاح احمد خرم ، وزیر راه وترابری در مجلس ششم نیز مطرح بود که با مماشات هیات رئیسه وقت مجلس ، استیضاح نشد. محمد محمدرضایی گفت : سوالات نمایندگان مجلس از وزیر راه وترابری و رای بالایی که به تحقیق و تفحص از ناوگان هوایی کشور دادند ، بیانگر ضعف در وزارت راه وترابری بود که مورد پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره ششم بود که متاسفانه در این مجلس با مماشات هیات رئیسه وقت مجلس ، خرم استیضاح نشد. وی با اظهار تاسف از سیاسی نامیدن استیضاح احمد خرم اظهار داشت : این که عده ای با انگیزه سیاسی قصد دارند اقدام بجا و شایسته جمع کثیری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استیضاح احمد خرم را سیاسی قلمداد کنند در حقیقت می خواهند بر ضعفهای دولت سرپوش بگذارند.

دستورالعمل دولت به استانداران
نمایندگان را در استیضاح خرم مصمم تر کرده است

مخبر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت : دولت طی هفته های اخیر با صدور دستورالعملی به استان ها خواستار رایزنی استانداران با نمایندگان و انصراف آنان از استیضاح وزیر راه شده است . محمد دهقانی خاطرنشان کرد: چنین اقدامی نمایندگان را نسبت به استیضاح مصمم تر کرده است . ضمن این که این اقدامات در شان دولت آقای خاتمی نیست و نتیجه معکوس خواهد داشت . وی گفت : استیضاح وزیر راه و ترابری ناشی از سوئ مدیریت هایی است که به اتلاف منابع عمومی انجامیده است . وزیر راه یک میلیارد و 880 میلیون تومان برای افتتاح فرودگاه امام هزینه کرد ، آن هم فرودگاهی که هیچ گاه افتتاح نشد. وی گفت : ناتوانی وزیر در هماهنگی با دستگاه های ذی ربط، رفتار غیرمدیریتی ایشان و توسل به زور به جای تعامل با دیگر دستگاه ها مشکلات فرودگاه امام را به وجود آورد. نماینده چناران و طرقبه در مجلس افزود: آقای خرم در بخش هواپیمایی در سه سال 5مدیر را عزل و نصب کرده است و با توجه به این که همزمان با تغییر یک مدیرکل زیرمجموعه وی تغییر می کند، باید دید این روند چه بلایی را بر سر دستگاه عریض و طویلی چون هواپیمایی کشوری آورده است . دهقانی با اشاره به عزل و نصب دائم مدیران فرودگاه ها اضافه کرد: سوئ مدیریت ایشان در حوزه راه آهن با حادثه انفجار نیشابور که صدها کشته و مجروح و میلیاردها تومان خسارت به بارآورد ، بارزتر است. به گفته دهقانی ، انتصاب افرادی که برخلاف ماده 14 اساسنامه راه آهن سابقه ای در این حوزه نداشته اند در بروز حادثه نیشابور موثر بوده است.

مدیریت ضعیف خرم ، فاجعه آفرید

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به مدیریت ضعیف خرم گفت : مدیریت ضعیف و ناکارآمد خرم ، حیف و میلهای فراوان و اختلاس و رشوه خواری در برخی بخشها فاجعه بزرگی در حمل و نقل به وجود آورده است . عبدالمحمد رستاد افزود: انعقاد قراردادهای غیراصولی و ورود شرکتهای خارجی بدون هماهنگی یکی از مسائل مهم است که در پرونده خرم ثبت شده است . وی اظهار داشت : خرم طی این 3 سال کوتاهی های فراوانی در بخش جاده ای ، هوایی و ریلی کرده که باعث شده تلفات انسانی زیادی در این بخشها داشته باشیم.

خرم باید در مجلس ششم استیضاح می شد

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت : تعامل دولت و مجلس ایجاب می کرد که خرم در مجلس ششم مورد استیضاح قرار گیرد. عماد افروغ با تاکید بر این که استیضاح خرم باید زودتر از اینها انجام می شد، اظهار داشت : هرجا که حرمتی می شکند و حقی پایمال می شود، وظیفه همه مردم است که جلوی آن بایستند و این وظیفه بویژه در مورد کسانی که به لحاظ قانونی جایگاه تعریف شده ای دارند، بیشتر است و بر این اساس ضروری بود تا استیضاح خرم زودتر از اینها انجام شود و ای کاش که آقای خاتمی با خرم برخورد می کرد. افروغ با بیان این که نظارت از حقوق ویژه نمایندگان است ، تصریح کرد: از بحث تعامل تلقی سیاسی می شود، در حالی که تعامل به این معناست که هر کسی وظیفه خود را بدرستی انجام دهد و بر این اساس در چارچوب تعامل ، دولت باید وظیفه اجرایی و مجلس نیز وظیفه نظارتی خود را بخوبی انجام دهد.

باهنر: خرم می توانست با مجلس همکاری کند

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت : تصور نمی کنم وزیر راه و ترابری در جلسه استیضاح ، حرفهایی را برای گفتن داشته باشد که بتواند نظر نمایندگان را تغییر دهد. به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمدرضا باهنر با اشاره به این که استیضاح وزیر راه قطعا رای خواهد آورد، اظهار کرد: اظهارات خرم درخصوص ناگفته ها ، حرفی تبلیغاتی است . وی خاطرنشان کرد: اگر حرفی وجود داشت که می توانست روی نمایندگان اثر بگذارد ، قطعا خرم آنها را مطرح می کرد، همان طور که در مصاحبه های مختلف مسائل گوناگون را مطرح کرد. نماینده مردم کرمان تاکید کرد: بارها اعلام کرده ایم که به عنوان اولین کار ، موافق با استیضاح نیستیم و این که موارد استیضاح چند بار نوشته و پس گرفته شد ، همه از تلاشهایی بود که برای منتفی شدن استیضاح صورت گرفت . نایب رئیس اول مجلس تصریح کرد: هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و فراکسیون اکثریت مجلس ، تلاشهای زیادی را انجام داد که کار به استیضاح نکشد. وی اضافه کرد: ما قصد داشتیم همه مشکلات بدون استیضاح حل شود اما متاسفانه آقای خرم همکاری نکرد و ناچار مجبور به استیضاح شدیم . باهنر گفت : مجلس هفتم به دنبال این است که اگر مشکلاتی نیز وجود دارد ، بدون انجام استیضاح حل شود. نایب رئیس اول مجلس افزود: نمایندگان مجلس پیش از استیضاح نیز مراحلی را طی کردند ، تغییر متن استیضاح و معطل کردن آن نیز به دلیل تعامل برقرار کردن بود اما متاسفانه وزیر راه همکاری نکرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها