محاکمه صدام در حالی آغاز شده است که بسیاری از صاحبنظران، این محاکمه را نمایشی می دانند که پایان آن با آغاز انتخابات ریاست جمهوری امریکا گره خورده است و در این میان، سخنان جدید ژنرال کالین پاول، وزیر امور خارجه امریکا و همچنین وزیر دادگستری عراق را می توان پرده ای دیگر از این نمایش دانست.
کد خبر: ۴۳۸۸۲
پاول در این باره اظهار کرد: باید اصل را بر بی گناهی صدام گذاشت!
حال آن که خود صدام نیز پیشتر مدعی شده بود امریکایی ها به او قول داده اند که او را اعدام نمی کنند.وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی ار.سی.تی.ای اندونزی گفت: پیش از هر چیز باید اصل را بر بیگناهی صدام قرار دهیم و پس از آن منتظر شویم که ملت عراق خود در این دادگاه سرنوشت صدام را تعیین کنند.
وزیر دادگستری عراق نیز در اظهاراتی متناقض با سخنان قبل از آغاز محاکمه صدام در گفتگو با روزنامه الشرق اوسط چاپ لندن در پاسخ به این سوال که بعضی مدعی هستند دیل و مدارکی که صدام را محکوم کند، وجود ندارد، گفت: اگر دیل و اسنادی که صدام را محکوم کند، وجود نداشته باشد، وی بلافاصله آزاد خواهد شد و من مسوولیت این سخنان را به گردن می گیرم.
او بدون این که به اتهام اصلی صدام، یعنی حمله به ایران اشاره ای کند،مهمترین اتهامات وارد شده به صدام را جنایات جنگی، بمباران شیمیایی شهر حلبچه، گورهای دستجمعی و جنایات قطع زبان و دست و گوش دانست.
در این میان، رعد الحمدانی، یکی از وکی مدافع صدام گفت: تصور نمی کنم حکم اعدام درباره صدام صادر شود، زیرا به احتمال بسیار قوی وی با امریکایی ها به توافق دست یافته است که در صورت عدم افشای بعضی از اسرار مربوط به واشنگتن، مصونیت از حکم اعدام را دریافت خواهد کرد.
آنچه توافق های پشت پرده این محاکمه را آشکار می کند، این است که انگلیس، استرالیاو هم پیمانان واشنگتن با اعدام صدام مخالفت کرده اند.
از سوی دیگر، علمای عراق هوشیار از توطئه جدید امریکا، خواستار روشن شدن تمام ابعاد جنایات صدام شده اند.
شیخ عبدالمهدی کربیی، نماینده آیت الله العظمی سیستانی در خطبه های نمازجمعه کربلا اعلام کرد: در این دادگاه باید تمام جنایت های صدام برای مردم عراق روشن شود.
شیخ کاظمی، خطیب جمعه مسجد امام موسی کاظم (ع) نیز گفت: صدام به گونه ای در برابر دوربین های رسانه های خبری جهان ظاهر شد که نسبت به عزت و شرافت ملت عراق متعهد است، اما همین صدام بود که شرافت و عزت زنان عراقی را در زندانهای خود لکه دار می کرد.
شیخ مهدی الحمیدعی، خطیب جمعه اهل تسنن مسجد ابن تمیمیه بغداد هم از روند اجرای محاکمه صدام انتقاد کرد و گفت: می خواهند صدام را محاکمه کنند. چه کسی می خواهد این محاکمه را برگزار کند؛
آیا عراق دارای یک قاضی متبحر در علوم قضایی نیست که این کودکان بی تجربه برای محاکمه صدام حضور پیدا کرده اند؛
آنچه که پیش از این هم روشن بود، این است که محاکمه صدام در جهت منافع امریکا خواهد بود و منافع امریکا نیز ایجاب می کند که در محاکمه صدام، این کشور وارد بحث ایران نشود، چرا که آن وقت ابعاد مختلف حمایت های آشکار و پنهان واشنگتن از رژیم بعث عراق روشن می شود و آبروی امریکا بار دیگر خواهد رفت.
کارشناسان حقوق بین الملل معتقدند چنانچه موضوع جنایات صدام علیه ملت ایران در کیفرخواست او مطرح می شد مقدمه خوبی برای پیگیری دریافت غرامات جنگی بود اما به نظر می رسد واشنگتن در برابر این حق ملت ایران مقاومت می کند.
از این رو دستگاه دیپلماسی کشور باید این موضوع را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهد.


3 تن از مقامات سابق عراقی علیه صدام شهادت دادند
در جریان تفهیم اتهام 11 مقام سابق حکومت صدام، 3 تن از این مقامات، جنایات صورت گرفته در عراق بویژه بمباران شیمیایی حلبچه را به صدام منسوب کرده و علیه او شهادت دادند.
تلویزیون کویت با اعلام این خبر، نامی از این 3 تن نبرد و فقط به پخش تصاویر جدیدی از این مقامات اکتفا کرد که از جمله برزان تکریتی برادر صدام، طه یاسین رمضان، سلطان احمد هاشم و محمود حمود، منشی مخصوص صدام را می توان نام برد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها