سریلانکا با 65هزار کیلومترمربع مساحت و 5/17 میلیون نفر جمعیت در جنوب شبه قاره هند و در اقیانوس هند واقع شده است.بیشتر این جزیره را فلات و رشته کوه ها مخصوصا در نواحی مرکزی و جنوبی
کد خبر: ۳۳۰۳۴
دربرگرفته و بلندی آن از سطح دریا به 2438 متر می رسد.
دره گال اویا و پارکهای ملی ویل پاتو و روهونو و نیز معبد بودایی توث در شهر مرکزی کاندی از نقاط دیدنی کشور سریلانکا هستند.
ساکنان نخستین سرزمین سریلانکا از اقوام سین هالی بودند و مردمان کنونی این کشور از نژاد مذکور هستند. سریلانکا به واسطه موقعیت خاص جغرافیایی اش از دیرباز مورد تهاجم کشورهای استعمارگر بوده است.
پرتغالی ها، هلندی ها و سپس انگلیسی ها طی 500 سال گذشته به تناوب این سرزمین را مستعمره خود کرده بودند، تا این که سریلانکا در سال 1931 خودمختاری خود را اعلام کرد.
این کشور نهایتا در روز چهارم فوریه سال 1946به عنوان یک کشور مستقل به خانواده جهانی پیوست. متاسفانه اختلافات و جنگهای داخلی از سال 1984 تاثیرات مخربی در سریلانکا گذاشته است.
اقلیت نژادی تامیل که در مناطق شمالی کشور و در شهر جافنا مستقر هستند، اکنون قریب 20 سال است که با اکثریت حاکم سین هالی در جنگ و ستیزند و اخیرا مذاکرات صلح بین دو طرف از سر گرفته شد، اما درپی اخراج 2 وزیر از کابینه سریلانکا از سوی خانم چاماراتونگا (رئیس جمهور) این مذاکرات متوقف شد.
جنگ داخلی 20 ساله اثرات سوئی بر اقتصاد سریلانکا گذاشته و مردم فقیر این کشور را فقیرتر کرده است. اقتصاد سریلانکا مبتنی بر تولید محصولات کشاورزی همچون نارگیل ، چای و کائوچوست؛ اما تولیدات مذکور جوابگوی بازار داخلی کشور نیست و سریلانکا همه ساله بخش عمده ای از درآمدهای ارزی خود را صرف وارد کردن مواد کشاورزی می کند.
با این که حدود 70 درصد مردم سریلانکا زیر خط فقر هستند، اما بیش از 90درصد مردم باسوادند. مردم سریلانکا خانواده دوست هستند و به مراسم مذهبی و سنتی خود احترام ویژه ای می گذارند.
مردان سریلانکایی احترام خاصی نیز برای مادران خود قائلند و همسران آنها می بایست فرمانبر کامل مادران آنها باشند.
اهالی سریلانکا همچنین به دمکراسی حاکم بر کشورشان که اکنون سابقه ای حدودا 60 ساله پیدا کرده، افتخار می کنند.
سریلانکا با 3 کشور عربستان، پاکستان و ایران دادوستدهای تجاری گسترده ای دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها