جام جم آنلاین - دانشمندان می گویند به شیوه موثرتری برای انجام ژن درمانی دست یافته اند که از خطرات شیوه های رایج فعلی مبراست.دستکاری و اصلاح ژن های انسان امکان
کد خبر: ۲۲۰۵۰
بالقوه زیادی برای معالجه یا درمان بسیاری از بیماری ها فراهم می کند.
اما شیوه های فعلی که در آنها برای رساندن ژن های اصلاح شده به بافت های مورد معالجه از ویروس استفاده می شود همیشه ایمن نیست و به نظر می رسد سایر شیوه ها نیز به خوبی عمل نمی کند.
اما آخرین تکنیکی که دانشمندان امپریال کالج لندن و شورای تحقیقات پزشکی در بریتانیا ابداع کرده اند بدون استفاده از ویروس ، ژن های اصلاح شده را به بافت های مورد نظر می رساند و به نظر می رسد که این روش موثر باشد.
این شیوه به کمک ترکیبی از حباب های میکروسکوپی و امواج مافوق صوت اجرا می شود.
این شیوه تاکنون روی ماهیچه های استخوانی بدن موش آزمایش شده است ، اما امید می رود در نهایت برای معالجه آتروفی (ضعف) عضلانی کودکان که باعث تحلیل رفتن ماهیچه ها می شود نیز موثر افتد.
حباب های ریز
استفاده از حباب های میکروسکوپی ، تکنیک رایجی برای انجام سونوگرافی از اعضای بدن نظیر کبد است این شیوه کاملا ایمن و موثر است.
حباب های میکروسکوپی ، حباب های بسیار ریز گازی (در حد سه هزارم میلیمتر) هستند که برای تقویت علائم مافوق صوت از طریق رگ تزریق می شوند.
اما شواهد همچنین نشان می دهد که وقتی این حباب ها در معرض امواج مافوق صوت قرار می گیرند می ترکند و منافذی در سطح سلول که راه را برای ورود DNA می گشاید ایجاد می کنند DNA حاوی ژن های اصلاح شده است.
این پدیده به پژوهشگران امکان می دهد برای ژن درمانی از آن استفاده کنند.
آنها حباب های میکروسکوپی را با دی.ان.ای اصلاح شده مخلوط و آن را به داخل سلول های ماهیچه موش تزریق می کنند.
سپس سلول های ماهیچه در معرض امواج مافوق صوت قرار داده می شود تا دی.ان.ای اصلاح شده جذب آن شود.
ثابت شده است که این شیوه 10 بار موثرتر از شیوه های متعارف است به علاوه این شیوه آسیب کمتری به بافت های بدن می رساند.
منادی آینده ای درخشان
درحال حاضر ، در اکثر شیوه های ژن درمانی برای رساندن ژن های اصلاح شده به سلول مورد نظر از ویروس استفاده می شود.
با این حال ، این شیوه می تواند به عفونت بافت های دیگر منجر و باعث تحریک واکنش خطرناکی از سوی سیستم دفاعی بدن شود.
دکتر مارتین بلوملی که در این مطالعه شرکت داشته است گفت: به نظر می رسد یافته های ما نوید دهنده شیوه بی خطر بدیع و موثری برای انتقال ژن به سلول های مورد نظر باشد.
وی افزود : ژن درمانی منادی آینده ای درخشان برای معالجه و سرانجام پیشگیری از بیماری های جدی است ، اما هنوز به عنوان یک ابزار کلینیکی در مرحله ابتدایی است.
وی گفت اکنون لازم است این شیوه بهبود یابد و تاثیر احتمالی آن برای بیماری هایی مانند آتروفی عضلانی ، سرطان یا بیماری های قلبی ارزیابی شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها