سرانجام همان گونه که از قبل هم قابل پیش بینی بود، کنفرانس لندن به دلیل حمایت های امریکا از برخی گروههای خاص با بن بست رو به رو شد. به گزارش خبرگزاریها ، سید مجید خویی ، یکی از معارضان شرکت کننده در این کنفرانس گفت
کد خبر: ۱۸۱۳۹
: اختلاف اصلی بر سر ترکیب و تعداد اعضای کمیته دوره انتقال در کنفرانس لندن میان 6گروه اصلی از یک سو و شخصیت های مستقل از سوی دیگر است .مجلس اعلا، کنگره ملی ، آشتی ملی ، جنبش سلطنتی مشروطه ، حزب دمکرات و اتحادیه میهنی کردستان عراق 6گروه عمده مخالفان رژیم عراق را تشکیل می دهند. خویی گفت : 6گروه عمده مخالفان عراقی یک موضع مشترک دارند و مبنای اشتراکشان نیز کنفرانس صلاح الدین است . گفتنی است کنفرانس صلاح الدین در سال 1992در محلی به همین نام در کردستان عراق تشکیل شده بود و برای هر یک از قومیت های عراق درصدی را به عنوان سهمیه در حکومت بعد از صدام تعیین کرده بود. درصدهای تعیین شده برای شیعیان در مجموع 55درصد، کردها 25درصد، عرب سنی 11درصد، ترکمن ها 6درصد و آشوریان و کلدانیان 3درصد اعلام شده بود. خویی افزود: بر این اساس ، این 6گروه اگرچه باحضور مستقل ها در کمیته دوره انتقال مخالفتی ندارند، ولی معتقدند نمایندگان مستقل ها در کمیته باید توسط آنها انتخاب شوند. او گفت : این در حالی است که مستقل ها چنین چیزی را نمی پذیرند و این مساله باعث شد تا این نشست چندین بار تا مرحله شکست پیش برود. وی گفت : خلیل زاد (نماینده امریکا در امور عراق ) نیز تهدید کرد که اگر مستقل ها در کمیته انتقالی عضویت نیابند، امریکا بعد از صدام یک نظامی را در عراق روی کار خواهد آورد. خویی افزود: هنوز در این نشست مشخص نیست کمیته دوره انتقالی چه تعداد عضو دارد. به نظر می رسد این کنفرانس نتواند در مجموع به جمع بندی نهایی برسد؛ چرا که به دلیل اختلافات زیاد، جلسات دیروز پشت درهای بسته ادامه یافت و چشم انداز روشنی برای دستیابی به توافق در میان شرکت کنندگان درباره تعداد و ترکیب اعضای کمیته دوره انتقال به چشم نمی خورد. در این حال زلمی خلیل زاد، فرستاده ویژه امریکا به کنفرانس لندن گفت : ایالات متحده در برخورد با مساله عراق اشتباه کرده است ؛ همان گونه که در برخورد با طالبان در افغانستان مرتکب اشتباه شده بود. وی بیش از این توضیحی نداد، ولی به نظر می رسد منظور فرستاده ویژه امریکا این بوده است که دلیل ناکامی امریکا در مساله افغانستان ، بها ندادن به طالبان بوده است .
آیت الله حکیم : با حمله نظامی به عراق مخالفیم
از طرفی به نظر می رسد معارضان عراقی اصلی نیز در تامین منافع خود با امریکا دچار مشکل شده اند. آیت الله حکیم ، رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق در یک اظهار نظر جدید گفت : ما می خواهیم ملت را از ظلم و خفقان نجات دهیم ؛ اما هرگز با جنگ موافق نیستیم و هیچ گونه حمله نظامی را نمی پذیریم و فعالیت های ما با فعالیت های امریکا هماهنگی ندارد. جلال طالبانی ، رهبر اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز با ابراز تردید در صداقت امریکایی ها در گفته هایشان گفت : امیدواریم وعده های آنهاصادقانه باشد.
اختلاف نظر در کنگره امریکا برای حمله به عراق
در حالی که کنفرانس لندن هیچ چشم انداز روشنی پیش روی خود ندارد. از کنگره امریکا خبر می رسد که اختلافاتی در خصوص حمله امریکا به عراق به وجود آمده است . جمهوریخواهان خواستار قطعی شدن جنگ علیه عراق هستند، ولی دمکرات ها نظری متفاوت دارند ؛ به طوری که سناتور کارل لیوین گفت : امریکا نباید به تنهایی وارد جنگ شود، بلکه باید یک ائتلاف بین المللی ایجاد کند.
انگلیس هم با تردید رو به رو شد
انگلیس ، همپیمان شماره یک امریکایی ها در حمله به عراق نیز با ابهام رو به رو شد. این ابهام تا آنجاست که تونی بلر اعلام کرده است حمله به عراق اجتناب پذیر است . وی گفت : برخی اوقات تنها راه اجتناب از جنگ این است که خود را برای به کارگیری نیروی نظامی آماده کنی تا جایی که طرف تشخیص دهد تهدید بر ضد وی جدی است .

اختلاف نظر در کنفرانس مخالفان عراقی در لندن
ادامه اجلاس مخالفان عراقی در لندن
مذاکرات مخالفان عراقی در لندن
اختلاف نظر میان مخالفان صدام
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها