آمار تکان دهنده یونیسف؛ مشکل سوءتغذیه یک سوم کودکان جهان

استیصال جهان برای سیر کردن شکم کودکان

یونیسف به تازگی آمار تکان دهنده ای را ارائه داده است؛ یک سوم کودکان زیر پنج سال جهان مبتلا به سوءتغذیه هستند. گزارش های دیگر حاکی از این است که این آمار ممکن است در آینده افزایش هم پیدا کند.
کد خبر: ۱۲۳۳۴۵۲
استیصال جهان برای سیر کردن شکم کودکان

به گزارش جام جم آنلاین ، نرخ تعداد کودکانی که زیر پنج سال دارند و از سوءتغذیه رنج می برند تکان دهنده است. یونیسف در رابطه با این آمار به این دلیل هشدار می دهد که ممکن است در آینده تعداد آنها بیشتر هم شود و کودکانی بیشتری با سوءتغذیه مواجه شوند، به خصوص در هند و کشورهای متعددی از قاره سیاه.

این کودکان بیشتر در کشورهای آفریقایی زندگی می کنند اما کودکان آسیایی و آمریکای لاتین هم به شدت با این مشکل روبرو هستند.

آمار دقیق تر سوءتغذیه در کودکان جهان به این شکل است که از هر سه کودک، یکی سوءتغذیه دارد. در واقع 200 میلیون کودک در سراسر جهان سوء تغذیه دارند. البته این فقط به معنای گرسنگی و لاغر بودن نیست، به معنای چاق بودن و اضافه وزن داشتن هم هست.

بر اساس این گزارش دو سوم کودکان در سنین شش ماهگی تا دو سالگی به خوبی تغذیه نمی شوند و مواد لازم برای رشد به بدن آنها نمی رسد.

طبق این گزارش، «تعداد بالا هشداردهنده این کودکان نتیجه رژیم های غذایی نامناسب و سیستم غذایی ناکارآمد است.»

سوءتغذیه مشکلات بسیاری زیادی را رقم می زند. کودکی که دچار سوءتغذیه باشد به شدت در مقابل انواع بیماری های روحی و جسمی آسیب پذیر خواهد بود. آنها در معرض ابتلا به بیماری های گوناگونی قرار دارند ضمن اینکه مغز آنها متاثر از این سوءتغذیه قدرت کمتری برای یادگیری دارد.

سوءتغذیه سیستم ایمنی بدن کودکان را به شدت ضعیف می کند و همین خود باعث به وجود آمدن بیماری ها و عفونت های کشنده می شود.

سوءتغذیه در کودکان باعث به وجود آمدن عوارض متعددی می شود. همانند فقدان هضم صحیح و یا علاقه به غذا خوردن و نوشیدن. خستگی، تحریک پذیری، ناتوانیی در تمرکز کردن، احساس سرما، از دست دادن چربی و بافت های بدن، داشتن ریسک بالا برای مبتلا شدن مداوم به انواع بیماری و دیر خوب شدن زخم‎ها از علائم سوءتغذیه در کودکان به شمار می رود.

مصرف ناکافی غذا، قرار گرفتن در شرایط سخت روانی، قرار گرفتن در یک محیط نامناسب (از جهت رعایت بهداشت)، نابرابرهای اجتماعی و البته ژنتیک عواملی هستند که باعث به وجود آمدن سوءتغذیه در کودکان می شوند.

آمارهایی که هم اکنون در رابطه با مرگ و میر کودکان و سوء تغذیه ارائه می شود بسیار دردناک و تکان دهنده است. علت 69 درصد از مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در هند سوءتغذیه است.

این نشان می دهد تمامی اقداماتی که در راستای کمک به تغذیه کودکان سراسر جهان می شود حداقل تا امروز ناکافی بوده است.

بر اساس آمارهایی که ارائه شده است هم اکنون کشورهای هاییتی، کنگو، چاد، کنیا، اتیوپی و موزامبیک بیشترین نرخ سوءتغذیه در جهان را دارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها