تلسکوپ فضایی «تس» یک ابرزمین را در فاصله ۳۱ سال نوری از سیاره خاکی کشف کرده که احتمالا اتمسفر آن ضخیم است و می تواند از حیات پشتیبانی کند.
کد خبر: ۱۲۲۰۸۸۴
رصد ابرزمین در فاصله ۳۱ سال نوری از سیاره خاکی

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، تلسکوپTESS متعلق به ناسا ۳ سیاره دیگر خارج از منظومه شمسی رصد کرده است. به گفته دانشمندان احتمالا یکی از سه سیاره، ابرزمین است و شرایط پشتیبانی از حیات را دارد.

این سیاره که «GJ ۳۵۷d» نام دارد در فاصله ۳۱ سال نوری از زمین و در فاصله ای از ستاره منظومه خود قرار دارد که از حیات پشتیبانی می کند.

منطقه پشتیبان از حیات درفضا فاصله ای میان ستاره و سیاره است که آب مایع روی سطح سیاره وجود دارد. البته با تحقیقات بیشتر مشخص می شود اتمسفر این سیاره به اندازه کافی متراکم و گرم است تا آب موجود روی آن مایع باشد یا خیر.

به گفته دیانا کاساکوفسکی از موسسه مکس پلانک، سیاره «GJ ۳۵۷d» در لبه خارجی منطقه پشتیبان حیات ستاره این ممنظومه قرار دارد و میزان انرژی ستاره ای که سیاره دریافت می کند معادل میزان انرژی است که مریخ از خورشید دریافت می کند.

لیزا کالتنگر استاد ستاره شناسی دانشگاه کرنل در این باره می گوید: این کشف بسیار جالب است زیرا نخستین ابر زمین نزدیک سیاره خاکی است که قابلیت پشتیبانی از حیات را دارد. در سطح GJ ۳۵۷d با اتمسفر ضخیم خود احتمالا آب مایع وجود دارد. به زودی با فعال شدن تلسکوپ های آتی می توان نشانه های حیات را بهتر رصد کرد.

خبر کشف این سیاره در حالی منتشر می شود که چند روز قبل اعلام شد TESS یک منظومه را در فاصله ۷۳ سال نوری از زمین رصد کرد. در این منظومه دو سیاره مشابه نپتون و یک سیاره ابر زمین دور ستاره ای کوتوله مدار می زنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها