کد خبر: ۱۱۹۴۸۲۷
شناخت از هموروئید و چگونگی درمان آن

لیزر بواسیر یا همان هموروئید
عمل بواسیر با لیزر و بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام می‌شود و در مورد بواسیر با هر میزان بزرگی و اندازه قابل انجام است. پس از عمل نیاز به پانسمان داخل مقعدی نداشته و درد و خونریزی پس از عمل بسیار کمتر از جراحی معمولی است.

مقاله زیر به شیوه‌های جدید درمان این بیماری می‌پردازد. خیلی‌ها ممکن است با اسم هموروئید آشنا نباشند ولی حتماً کلمه بواسیر را شنیده‌اند. باید متذکر شد که هموروئید همان بواسیر است و یکی از بیماری‌های شایع جراحی است و حدود ۷۵ درصد افراد به ویژه افراد بالای ۳۰ سال در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شوند.

انواع مختلف بواسیر یا شقاق
همه در قسمت مقعد، رگ‌های بواسیری دارند. اگر این رگ‌ها تحریک شوند، ممکن است ملتهب شده، ورم کرده یا حتی خونریزی کنند. این وضعیت معمولاً بیماری بواسیر نامیده می‌شود. بواسیر دو نوع دارد: بواسیر خارجی و بواسیر داخلی.

بواسیر داخلی
بواسیر داخلی معمولاً همراه با خون قرمز روشن خون‌ریزی مقعدی بی‌درد حین یا پس از کار کردن مزاج است. معمولاً خون سطح مدفوع را می‌پوشاند، که به این شرایط مدفوع خونی می‌گویند، یا روی کاغذ توالت دیده می‌شود، یا در کاسه توالت چکه می‌کند. معمولاً رنگ خود مدفوع طبیعی است. سایر علائم ممکن است شامل ترشح مخاط، توده‌ی میان‌دوراهی در صورتی‌که فروافتادگی از مقعد وجود داشته‌باشد خارش و بی‌اختیاری مدفوع باشد. بواسیر داخلی معمولاً زمانی دردناک می‌شود که ترومبوز یا نکروز شود.

تشخیص بواسیر داخلی
بیماری بواسیر را معمولاً ازطریق معاینه جسمانی تشخیص می‌دهند. معاینه دیداری مقعد و اطراف آن ممکن است به تشخیص بواسیر خارجی یا پایین‌افتاده منجر شود. ممکن است از معاینه مقعدی برای تشخیص نئوپلاسم، پولیپ، پروستات متورم، یا دمل استفاده شود. ممکن است به‌دلیل درد، انجام این معاینه بدون استفاده از آرام‌بخش مناسب میسر نباشد، اگر چه اکثر بواسیرهای داخلی همراه با درد نیستند.

انواع بواسیر داخلی
درجه I: بدون فروافتادگی. فقط رگ‌های خونی برجسته.
درجه II: فروافتادگی هنگام نشستن اما همراه بازگشت خودکار.
درجه III: فروافتادگی هنگام نشستن و نیازمند بازگرداندن با دست.
درجه IV: فروافتادگی و غیرقابل برگشت با دست.

بواسیر خارجی
بواسیر خارجی آن‌هایی هستند که زیر خط شانه‌ای یا خط دندانه‌دار رخ می‌دهند. آن‌ها در سوی نزدیک توسط مقعد و در سوی دور توسط پوست پوشانده شده‌اند، که هردو به درد و دما حساس هستند.

موارد متفاوت
بسیاری از مشکلات مقعدی-روده‌ای شامل بریدگی‌ها، فیستول‌ها، دمل‌ها، سرطان روده بزرگ، واریس‌های روده‌ای و خارش علائم مشابهی دارند و ممکن است به اشتباه بیماری بواسیر نامیده شوند.
علل رخداد بیماری بواسیر

در واقع به اختصار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
یبوست مزمن
اسهال مزمن
زور زدن موقع اجابت مزاج
نشستن طولانی مدت در توالت
افزایش سن ، کم‌شدن‌ تون‌ عضلانی‌ در سنین‌ بالا
عوامل ارثی
حاملگی
وارد آمدن‌ فشار مکرر به‌ سیاهرگ‌های‌ مقعد یا راست‌ روده‌
عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
رژیم‌ غذایی‌ بدون‌ فیبر، مصرف غذاهای کم فیبر، عدم استفاده از میوه‌جات و سبزیجات، مصرف الکل و…
نشستن‌ یا ایستادن‌ به‌ مدت‌طولانی،‌ تحرک کم
بالا بردن‌ فشار خون‌ در سیستم‌ سیاهرگی‌ دستگاه‌ گوارش‌
چاقی
لواط‌
جراحی‌ راست‌ روده‌ یا پارگی‌ مجرای‌ تناسلی‌ به‌ هنگام‌ زایمان‌ و دوختن‌ آن‌
بیماری‌ کبدی‌
سرطان‌ روده‌ بزرگ‌
عواقب‌ مورد انتظار
بیماری بواسیر معمولاً با مراقبت‌ مناسب‌ خوب‌ می‌شود، اما علایم‌ ممکن‌ است‌ افت‌ و خیر داشته‌ باشند (یعنی‌ بواسیر ممکن‌ است‌ پس‌ از یک‌ دوره‌ یبوست‌ دوباره‌ ظاهر شود). در مواردی‌ که‌ به‌ درمان‌ محافظه‌کارانه‌ خوب‌ پاسخ‌ نمی‌دهند شاید جراحی‌ مورد نیاز باشد.

رژیم‌ غذایی

برای‌ پیشگیری‌ از یبوست‌، یک‌ رژیم‌ متعادل‌ حاوی‌ مواد غذایی‌ دارای‌ فیبر زیاد، مثل‌ میوه‌های‌ تازه‌، کلوچه‌، حبوبات‌، سبزیجات‌ و غلات‌ سبوس‌دار باید داشت.
روزانه‌ باید ۱۰-۸ لیوان‌ مایعات‌ نوشید.
اگر اضافه‌ وزن‌ دارید، وزن‌ خود را کم‌ کنید.
در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر در همان‌ جایی‌ که‌ بواسیر بوده‌ است‌ یک‌ برجستگی‌ سفت‌ تشکیل‌ شود.
اگر بواسیر باعث‌ درد شدید می‌شود که‌ با درمان‌های‌ ذکر شده‌ در بالا تخفیف‌ نیابد.
اگر خونریزی‌ زیاد باشد (بیش‌ از مقداری‌ که‌ در قسمت‌ علایم‌ ذکر شد). البته‌ باید به‌ یادداشت‌ که‌ خونریزی‌ ممکن‌ است‌ یکی‌ از علایم‌ اولیه‌ سرطان‌ باشد.

لیزر هموروئید (بواسیر)
عمل بواسیر با لیزر و بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام می‌شود و در مورد بواسیرها با هر میزان بزرگی و اندازه قابل انجام است. پس از لیزر بواسیر نیاز به پانسمان داخل مقعدی نداشته و درد و خونریزی پس از عمل بسیار کمتر از جراحی معمولی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها