فعال حقوق کارگری در گفت و گو با جام جم آنلاین؛

کارت شارژ 200 هزار تومانی هیچ دردی از کارگران را دوا نمی‎کند

اوضاع قشر کارگری ایران را در یک کلمه می‌توان خلاص کرد؛ «بحران». این بحران امسال به اوج رسید یعنی وقتی که تحریم‏ها، قیمت ارز و گرانی‌ها دست به دست هم دادند تا روز به روز عرصه را برای کارگران بیشتر تنگ کنند.
کد خبر: ۱۱۷۹۹۱۴
کارت شارژ 200 هزار تومانی هیچ دردی از کارگران را دوا نمی‎کند

به گزارش جام‌جم آنلاین ، کارگران هنوز به شرایط با ثباتی از لحاظ وضعیت و معیشت نرسیده‌اند، حقوق ودستمزد به روال قبل پرداخت می‎شود و بحث بر افزایش این حقوق در حد حرف است و همه چیز به آینده موکول شده است. در واقع بر اساس نظر کارشناسان هزینه‌های زندگی و روند افزایشی و کاهشی ارز آنچنان ناپایدار و بی ثبات است که نمی‌توان تخمین صحیحی در رابطه با میزان حقوق و دستمزد داشت.

از سویی در شرایطی که وضعیت معیشتی کارگران «ناگوار» توصیف می‌شود برای جبران این وضعیت امکاناتی مثل سبد کالا و کارت شارژ برای این قشر در نظر گرفته شده است. اما کارگری که اکنون برای تامین احتیاجات اولیه زندگی خود با مشکلات زیادی روبرو است چگونه حفره‎های عمیق مالی خود را می‌تواند صرفا با یک کارت شارژ و یا سبد کالا پر کند؟

از سویی دیگر در رابطه با توزیع سبد کالا و کارت شارژ اخبار متعددی شنیده می‌شود. برخی می‌گویند چنین چیزهایی اصلا برای کارگران توزیع نشده و برخی دیگر نیز ادعا دارند که این اقلام به صورت همه گیر نبوده و فقط به تعداد کمی تعلق گرفته است.

در این رابطه محمد راهدارزاده فعال حقوق کارگری به جام جم آنلاین گفت: چنین کارتی را هیچکس هنوز تحویل نگرفته و سبدکالایی هم هنوز توزیع نشده است. البته دولت با توجه به گرانی‎های افسار گسیخته ای که در 9 ماه اتفاق افتاد قصد داشت با سبد کالا و یا کارت شارژ بخشی از این وضعیت را جبران کند.

وی عنوان کرد: این موارد برای دهک‎های مختلف در نظر گرفته شد. البته ما این سبدهای کالا و یا کارت‎های شارژ را جبران هزینه‎های زندگی یک کارگر نمی‎دانیم. وقتی تغییراتی اساسی در سفره یک کارگر ایجاد شد و او را با سختی روبرو کرد ،کارت شارژ 200 هزار تومانی به هیچ دردی نمی‎خورد. این مبلغ در زندگی یک کارگر مبلغی بسیار جزئی محسوب می‎شود و دردی از دردهای او را دوا نخواهد کرد.

راهدارزاده با تاکید بر اینکه هنوز هیچ پرداختی به تشکلات کارگری نشده است، افزود: مشکلات جامعه کارگری بسیار زیاد هستند و نمی‎توان آنها را خلاصه کرد. در جامعه کارگران به صورت جدی با مسئله عدم تامین معیشت و سفره خانوار روبرو هستیم. حقوق، مکفی آن معیشت نیست. درآمدی که یک کارگر کسب می‎کند به هیچ عنوان پاسخگوی تمامِ نیازهای او محسوب نمی‎شود.

این فعال حقوق کارگری بیان داشت: مشکل دیگر این است که قراردادهای کارگران با پوشش کامل روبرو نمی‎شود و در واقع برخی کافرمایان به این قراردادها پایبند نیستند. در جامعه بسیار با این اتفاق روبرو هستیم. این رویه چانه‎زنی ما را در برابر کارفرمایان با شکست مواجه کرده است.

راهدارزاده تاکید کرد: بحث اصلی اکنون بر حقوق و دستمزد یک کارگر است. این مهم‎ترین مسئله ما به شمار می‎رود. دستمزد کارگران طبق سنوات گذشته پرداخت می‎شود. با توجه به تورمی که در ابتدای سال پیش‎بینی می‎شد ، حقوق کارگران نیز بر همان اساس در نظر گرفته شد. در واقع درصد افزایشی در نظر گرفته شد اما در تابستان امسال حجم عظیمی از مشکلات اقتصادی پیش آمد و پس از آن شاهد افزایش قیمت دلار بودیم. این موضوع بر میزان هزینه‎های زندگی تاثیر گذاشت و باعث شد تا معیشت کارگران با سختی‎های متعددی روبرو شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت ارز کاهش یافته اما هزینه‎های مربوط به زندگی کارگران هنوز روند کاهشی را در پیش نگرفته است. الان برنامه‎ای برای افزایش حقوق وجود ندارد و در واقع حقوق بر اساس همان چیزی پرداخت می‎شود که در ابتدای سال تعیین شد. به عبارت دیگر حقوق کنونی بر اساس هزینه‎های زندگی در ابتدای سال و پیش از مشکلات اقتصادی، افزایش قیمت ارز و تحریم‎ها بود.

راهدارزاده در پایان گفت: الان نمی‎توانیم درصدی را برای افزایش حقوق پیش‎بینی کنیم چون هزینه‎های زندگی بالاست و باید هنوز باید روی این مسئله تحقیق و بررسی داشت. برخی از اقلام تا 50 درصد و برخی از اقلام دیگر نیز تا 300 درصد افزایش قیمت داشته‎اند. هزینه‎های مختلف مانند خورد و خوراک، پوشاک، درمان و ... را هم در نظر بگیرید. الان اگر یک کارگر جوان بخواهد زندگی مشترک تشکیل دهد با توجه به هزینه‎های بسیار سنگین زندگی با مشکلات جدی روبرو می شود. او حتی با لوازم حداقلی هم بخواهد برای تشکیل زندگی مشترک اقدام کند واقعا مستاصل می‎شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها