حجت الاسلام قادری در گفت و گو با جام جم آنلاین؛

نهادینه کردن سیره نبوی با باور نسل جوان

پژوهشگر و نویسنده علوم اسلامی گفت: حضرت محمد مصطفی، خاتم پیامبران (ص) جوانگرایی را باور داشت که یک جوان 18 ساله را مسئول و مدیر سیاسی و اجرایی قرار می‌دهد و یک جوان 21 ساله‌ای را مسئول فرهنگی و یک جوان 20 ساله‌ای را به عنوان بزرگترین فرمانده نظامی قرار می‌دهد و قطعا ما هم می‌توانیم با باور نسل جوان، سیره نبوی و سیره قرآنی را در جامعه نهادینه کنیم.
کد خبر: ۱۱۷۴۵۵۰
نهادینه کردن سیره نبوی با باور نسل جوان

حجت‌الاسلام سید محمد تقی قادری در گفتگو با «جام جم آنلاین» در خصوص سیره پیغمبر اکرم (ص) در برخورد با جوانان اظهار کرد: وقتی که ما به سیره پیامبر اکرم (ص) مراجعه می‌کنیم، می‌بینیم که ایشان در برخورد با جوانان گامهایی برداشت که شاید برای ما شنیدنش هم حتی سنگین باشد.

وی ادامه داد: نخستین کاری که پیامبر اکرم در این حوزه انجام داد در سال سیزدهم بعثت بود که وقتی نخبگان مدینه خدمت رسول گرامی اسلام می‌رسند و از او می‌خواهند که سفیری را معرفی کند که این سفیر به مدینه برود و زمینه حضور پیامبر اکرم (ص) را برای سال بعدی فراهم کند پیغمبر اکرم یک جوان حدود 18 یا 20 ساله‌ای را به نام مصعب بن عمیر را به عنوان سفیر خود معرفی و نخستین گام سیاسی را برمی‌دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: پیغمبر اکرم (ص) با بها دادن به جوان، مصعب بن عمیر را به مدینه می‌فرستد و این جوان هم مؤثر واقع می‌شود و زمینه حضور پیامبر اکرم (ص) را در مدینه فراهم می‌کند. در سال هشتم هجرت هم وقتی که پیامبر اکرم (ص) مکه را فتح می‌کند و از مکه خارج می‌شود جوانی را که برای نخستین بار به عنوان یک جریان سیاسی یعنی مسأله‌ای بزرگ که عبارت است از فرمانداری مکه و آن هم مکه‌ای که از شخصیت‌های بزرگی در آنجا وجود دارد پیغمبر اکرم، جوان 21 ساله‌ای با نام عتاب بن اسید را به عنوان فرماندار مکه معرفی می‌کند.

وی افزود: زمانی که پیامبر اکرم این جوان را به عنوان فرماندار معرفی می‌کند مردمان مکه را جمع می‌کند و می‌فرماید به هیچ وجه حق ندارید به دلیل کم سن بودن او با او مخالفت کنید؛ بزرگی هرگز به سن نیست بلکه بزرگی به شایستگی طرف است و این جوان 21 ساله از نگاه من شایسته فرماندار شدن است. همچنین ایشان جوانی به نام اسامة بن زید را به عنوان فرمانده یک جنگ بزرگ معرفی می‌کند.

حجت الاسلام قادری عنوان کرد: ما از سیره مقدس وجود پیامبر گرامی اسلام به این نتیجه می‌رسیم که پیامبر اکرم بر اساس همان سیره قرآنی، به عنوان بهترین روش برای مدیریت فرهنگی جامعه و مدیریت سیاسی جامعه و مدیریت نظامی جامعه باور دارد که باید به طبقه جوان و قشر جوان اصالت و اهمیت داده شود.

وی در پاسخ به اینکه مسئولین و کارگزاران جامعه امروز در رابطه با جوانان چه وظیفه‌ای دارند، ابراز کرد: به نظر می‌رسد که اگر بخواهیم نظام اسلامی را مانند نظام علوی استمرار دهیم باید چهار کار مهم را انجام دهیم؛ نخستین کار، شایسته شناسی است یعنی مسئولین سیاسی و اجرایی و کارگزاران مملکت و دولت اسلامی به سرعت به دنبال شناسایی جوانایی باشند که هم از ایمان لازم برخوردار هستند و هم از تقوای لازم برخوردار و هم از مهارت لازم و اینها ممکن است که شناخته شده نباشند و یا قدرت معرفی خودشان را نداشته باشند.

وی ادامه داد: حضرت محمد مصطفی، خاتم پیامبران (ص) جوانگرایی را باور داشت که یک جوان 18 ساله را مسئول و مدیر سیاسی و اجرایی قرار می‌دهد و یک جوان 21 ساله‌ای را مسئول فرهنگی و یک جوان 20 ساله‌ای را به عنوان بزرگترین فرمانده نظامی قرار می‌دهد و قطعا ما هم می‌توانیم با باور نسل جوان، سیره نبوی و سیره قرآنی را در جامعه نهادینه کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها