یک کارشناس دینی گفت: امروز ضرورت است که مسئولین با الگو گرفتن از سیره اقتصادی پیامبر اکرم (ص) زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنند و از طرفی جوانان هم منتظر پشت میزنشینی نباشند و با کار و تلاش باعث رونق روزافزون اقتصاد اسلامی کشور خود شوند.
کد خبر: ۱۱۷۴۵۴۲
مسئولین با الگو از سیره اقتصادی پیامبر اکرم(ص) زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنند

حجت‌الاسلام حسین فرحناکی در گفت‌گو با «جام جم آنلاین» در رابطه با سیره و راهبردهای پیامبر اکرم (ص) در زمینه حل تنگناهای اقتصادی اظهار داشت: فرموده‌ پیامبر اکرم (ص) است که: «مَثل مومنین در رحم آوردن به یکدیگر و دوستی کردن و پیوستن به همدیگر، مانند یک پیکرند چون عضوی از آن به درد آید سایر اعضاء در بیدار ماندن و تبداری با آن همدردی می‌کنند».

این کارشناس دینی بیان داشت: همانطور که رسول خدا فرمودند سفارش اکید اسلام است که در مشکلات به یکدیگر رحم کنید تا خداوند هم به شما رحم کند و به عنوان نمونه فردی که برای حل مشکل اقتصادی خود به پیامبر مراجعه کرده بود در پاسخ فرمودند: چرا صدقه نمی‌دهید؛ دست نیازمندی را بگیر، خداوند متعال مشکل تو را برطرف خواهد کرد و مکرر این مسأله وارد شده است.

وی گفت: متأسفانه امروز بر عکس است و با وجود اینکه در روایات داریم اگر می‌خواهید ظلم ظالمی را از خود رفع کنید، الفت داشته باشید و با همدیگر کنار بیایید و محبت کنید و گذشت کنید تا خداوند هم به شما توجه کند اما معمولا در مواقع مشکلات به همدیگر رحم نمی‌کنیم.

حجت‌الاسلام فرحناکی افزود: در جامعه ما به محض اینکه می‌گویند فلان کالا یا کالاها قرار است که گران شود، احتکار می‌کنیم و کالاهای اساسی مردم را انبار و یا اینکه بیشتر از حد معمول خرید می‌کنیم و در واقع خودمان به خودمان رحم نمی‌کنیم در صورتی که خداوند می‌فرماید به یکدیگر رحم کنید تا بسیاری از مشکلات شما رفع ‌شود.

وی ابراز داشت: همچنین پیامبر خدا (ص) فرمودند: «خداوند، دوست دارد که هر کارگزاری که کار می کند، نیکو کار کند» و در حدیثی دیگر از ایشان آمده «خداوند، در هر کاری، نیک انجام دادنِ آن را فرمان داد» بنابراین شایسته است در اموری که به عهده می‌گیریم مخصوصا امور اقتصادی که مبحث و مشکل امروز جامعه ما است استحکام در کارها داشته باشیم.

کارشناس دینی ادامه داد: اگر کسی می‌داند که فرد دیگری می‌تواند همان کار را بهتر از او انجام دهد از نظر شرعی موظف است که مسئولیت خود را به فرد دیگری که تعهد و تخصص بهتر و بیشتری دارد، تحویل دهد.

وی با اشاره به اهمیت خودکفایی و کار و تلاش در جامعه گفت: سفارش مؤکد پیامبر اکرم (ص) به کار و تلاش است و در قرآن کریم هم آیات بسیاری دلالت بر اشتغال پیامبران به فعالیت‌های مختلف اقتصادی می‌کند و حتی به نوع فعالیت این بزرگواران هم اشاره شده است.

حجت‌الاسلام فرحناکی گفت: پیامبر اکرم (ص) مقدمات اشتغال را برای مردم جامعه خود فراهم می‌کردند و دستورالعمل‌های لازم را به والیان خود در شهرهای مختلف فرمان می‌داده تا زمینه اشتغال مردم را به وجود آورند و فرماندهان و مدیران پیامبر به این امر اهتمام داشتند.

وی ضمن پرهیز از پشت میزنشینی ادامه داد: خداوند زمین بسیار و نعمت‌های بسیاری در اختیار ما گذاشته و همتی می‌خواهد که آستین بالا بزنیم و زحمت بکشیم و برکت هم در همین زحمت‌ها است و تا زمانی که می‌توانیم محصولی را در کشور خودمان تولید کنیم نباید وابستگی ایجاد کنیم.

کارشناس دینی بیان کرد: یکی دیگر از مهمترین عوامل رفع مشکلات اقتصادی که سفارش پیامبر اکرم (ص) هم است، عدم اسراف است و واقعا ضروری است که از اسراف‌های بسیار در ادارت و منازل پرهیز کنیم.

وی با بیان اینکه بهینه مصرف نکردن هم نوعی اسراف است و فقط دور ریختن اسراف نیست گفت: در قدیم مواد اضافی دور ریخته نمی‌شد و اکثر آنچه که مأمور شهرداری امروز به عنوان آشغال جمع آوری می‌کند در زندگی بشری تأثیرگذار بوده یا خوراک دام و یا خوراک طیور بوده است.

حجت‌الاسلام فرحناکی گفت: به فرموده پیامبر اکرم (ص) «کسی که در زندگی میانه روی را رعایت کند خداوند او را روزی می‌دهد و کسی که اسراف و زیاده روی کند او را محروم می سازد» بنابراین اگر مسئولین با همکاری مردم برنامه ریزی داشته باشند که اضافات میوه و غذا و سبزیجات ما مصرف داشته باشد و به عنوان نمونه با دستگاههای مخصوص تبدیل به خوراک دام و طیور شود اسراف را کمتر کردیم؛ البته در این مسیر اقداماتی انجام شده اما نیاز است مردم و مسئولین همکاری بیشتری داشته باشند.

وی بیان داشت: یکی دیگر از راهکارهای پیامبر اسلام در رفع مشکلات اقتصادی تعدیل در خرج کردها و پرهیز از تجملات است؛ زندگی ساده رسول اکرم و اصحاب ایشان طبق آیات قرآن و روایات و اسناد تاریخی بر کسی پوشیده نیست اما امروز متأسفانه نیمی از خرج ها و درآمدهای ما برای خرید کالاهایی هزینه می‌شود که نه تنها باعث آرامش و آسایش زندگی ما نمی‌شود بلکه هیچ تأثیری در امور دنیوی ما هم ندارد.

کارشناس دینی افزود: سعی کنیم بیشتر از آنچه که مورد نیاز است در زندگی هزینه نکنیم؛ چه لزومی دارد که لباس‌ها یا کفش‌هایی گرانقیمت بخریم که فقط بگویند عجب لباسی یا عجب کفشی؟! و واقعا چه اثری دارد؟! آیا جز این است که نوعی اسراف است!

وی در ادامه گفت‌و‌گو به عدالت اقتصادی پیامبر اشاره کرد و گفت: طبق سیره عملی پیامبر اکرم (ص) اصل مهم عدالت را در برخورد با مردم رعایت کنیم و مسئولان تلاش کنند که به روستا و روستائی توجه بیشتری داشته باشند و حداقل در جهت رونق کشاورزی امکانات بیشتری در اختیار روستائیان قرار دهند تا تولید کشورمان توسعه پیدا کند و با مدیریت صحیح اقتصاد اسلامی به دشمن اجازه ندهیم که از نیازمندی‌های خوراکی مردم به عنوان یک اهرم سیاسی استفاده کند.

حجت‌الاسلام فرحناکی بیان داشت: کم نداریم روستاهایی که به علت از بین رفتن باغات و کشاورزی یا از جمعیت خالی شدند و یا جمعیت 800 خانواری روستا به 100 خانوار رسیده و جوانانشان جهت کسب و کار به شهرها و استان‌های مجاور مهاجرت کردند و جوانی که تا دیروز به کشاورزی مشغول بود امروز آواره شهرهای بزرگ شده است و این معضلی اقتصادی است که علاوه بر ضربه به تولید کشور، آسیب‌های اجتماعی زیادی هم به دنبال دارد.

وی در پایان یادآور شد: امروز ضرورت است که مسئولین با الگو گرفتن از سیره اقتصادی پیامبر اکرم (ص) زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنند و از طرفی جوانان هم منتظر پشت میزنشینی نباشند و با کار و تلاش باعث رونق روزافزون اقتصاد اسلامی کشور خود شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها