رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از گزش ۲۲۰ نفر توسط مار و عقرب در نیمه ابتدای امسال خبر داد.
کد خبر: ۱۱۷۴۱۶۵
گزش ۲۲۰ نفر توسط مار و عقرب در کرمانشاه

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،وریا رحیمی رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به گزش ۴۸۴ نفر توسط مار و عقرب در سال گذشته گفت : نیمه ابتدای امسال نیز ۲۲۰ مورد گزیدگی توسط مار و عقرب در سطح استان گزارش شده است.

وی افزود : علی رغم اینکه بیشترین تعداد گزیدگی در نیمه ابتدای سال که فصول گرم سال است رخ می‌دهد، خوشبختانه شاهد کاهش آمار گزش هستیم و امیدواریم تا پایان سال نیز در مجموع این روند کاهشی ادامه داشته باشد.

رحیمی این کاهش آمار گزیدگی را مرهون انجام برخی اقدامات از جمله سم‌پاشی در مناطق زلزله‌زده دانست و افزود: عمده سمپاشی‌ها در مناطق گرمسیر از جمله گیلانغرب و قصرشیرین انجام شده است.

وی افزود : بیشتری آمار گزیدگی نیز به ترتیب مربوط به همین شهر‌ها است و گیلانغرب و قصرشیرین با توجه به آب و هوای گرمسیری بیشترین موارد گزیدگی در استان را دارند.

رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه سم مار و عقرب هر دو می‌تواند کشنده باشد، گفت: افراد در صورت گزش توسط این دو موجود باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه و پادزهر دریافت کنند.

رحیمی گزیدگی مار و عقرب در نواحی سر و صورت را بسیار خطرناک دانست و تصریح کرد: در این موارد زمان برای نجات فرد بسیار حائز اهمیت است و باید بدون کمترین فرصت سوزی فرد به مراکز درمانی منتقل شود.

وی افزود: درباره گزیدگی در نواحی تحتانی بدن باید مقداری بالاتر از محل گزش توسط یک باند پهن (ترجیحا پارچه) بسته شود و طوری باشد که خونرسانی به اندام آسیب دیده دچار اختلال نشود و بهتر است هر ۲۰ دقیقه یکبار باند باز و مجددا بسته شود.

رحیمی در خصوص هرنوع خراش محل گزش و مکیدن آن هشدار داد و افزود: مکیدن محل گزش می‌تواند موجب مسمومیت افرادی که اقدام به این کار می‌کنند، شود.

وی با بیان اینکه مار‌های منطقه غرب کشور شناخته شده هستند گفت : زهر هر مار متفاوت است و پادزهر خود را دارد و افرادی که گزیده شدند با گفتن مشخصات ظاهری مار می‌توانند به استفاده از پادزهر درست آن کمک کنند.

این مسئول افزود: برخلاف مار‌ها سم عقرب‌ها یکی است و کشندگی عقرب تنها به بزرگی و کوچکی آن بستگی دارد و هرچه عقرب بزرگتر باشد، سم آن نیز کشنده‌تر است .

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها