عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین:

رژیم صهیونیستی با هر شیوه‌ای می‌خواهد مشکل ایجاد کند

تاجیک در گفت‌وگو با جام‌جم آنلاین مطرح کرد:

سخنرانی نتانیاهو ادامه پروژه ایران هراسی 2

سفیر سابق ایران در اردن گفت: آن چیزی که از سال 2015 به بعد علیه ایران شکل گرفته ادامه استراتژی رژیم صهیونیستی برای ایران هراسی در قالب پروژه ایران هراسی 2 است.
کد خبر: ۱۱۶۷۱۰۰
سخنرانی نتانیاهو ادامه پروژه ایران هراسی 2

نصرت‌الله تاجیک سفیر سابق ایران در اردن در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم آنلاین در خصوص سخنرانی اخیر بنیامین نتانیاهو نخست رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل با تاکید براینکه برای بررسی این سخنرانی باید استراتژی رژیم صهیونیستی را در خصوص ایران مورد توجه قرار دهیم، اظهار کرد: یکی از طرف‌هایی که از پروژه ایران هراسی و در انزوا قرار دادن ایران بیشترین سود را برده، رژیم صهیونیستی است.

تاجیک با بیان اینکه قبل از امضای برجام، فعالیت‌های رژیم‌صهیونیستی توانسته بود یک اجماع جهانی علیه ایران ایجاد کند، خاطرنشان کرد: در آن زمان ما در کنج قرار گرفته بودیم و کمتر فرصت ابتکار عمل را پیدا می‌کردیم.

وی در ادامه با بیان اینکه با امضای برجام همه استراتژی دشمن برای ایران هراسی نقش بر آب شد، خاطر نشان کرد: ایران توانست با یک هجمه دیپلماتیک و تعامل سازنده مقداری از مشکلات را کاهش دهد و اگرچه همه مشکلات ناشی از در انزوا قرار گرفتن ایران منتفی نشد، ولی یک فضای تنفسی برای ایران به وجود آمد تا بتواند اهداف و سیاست‌های خود را برای جامعه جهانی مطرح کند و در پی کسب منافعش در جهان باشد.

تاجیک با بیان اینکه در پروژه ایران هراسی یا در انزوا قراردادن ایران، هرگونه منافع سیاسی ایران جنبه امنیتی پیدا می‌کرد و به نوعی موجب بسیج جامعه جهانی علیه ایران می‌شد، اظهار کرد: با وجود اینکه بعد از برجام قسمتی از این مسائل حل شده بود، اما با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا اجماع جدید آمریکایی، عبری و عربی بر علیه ایران برای کلید زدن پروژه ایران هراسی 2 شکل گرفت.

وی ادامه داد: آن چیزی که از سال 2015 به بعد علیه ایران شکل گرفته است ادامه استراتژی رژیم صهیونیستی برای ایران هراسی در قالب پروژه ایران هراسی 2 است که با جذب کشورهای عربی علیه ایران توسط این رژیم دنبال می‌شود.

تاجیک با اشاره به بخشی از سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل که گفته برجام توانست جناح عربی را از ایران دور و به اسرائیل نزدیک کند، خاطرنشان کرد: این مساله فرصت یا پاس گلی بود که ترامپ به این دو رقیب منطقه‌ای ایران داد و آنها هم توانسته‌اند از این فضا بیشترین بهره را ببرند.

وی با بیان اینکه پروژه ایران هراسی 1 با امضای برجام رو به افول گذاشته بود، خاطرنشان کرد: در آن زمان به قول معروف نه تنها حنای عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای جامعه جهانی رنگی نداشت، بلکه برای کشورهای دنیا مشخص شده که آنها بدنبال تبدیل رقابت‌های جهانی به پروژه‌های امنیتی هستند و به همین دلیل هم مورد حمایت جهانی قرار نمی‌گرفتند.

تاجیک افزود: با این حال سیاست، شخصیت و اهداف ترامپ که کار با عربستان و حمایت صد در صدی از رژیم صهیونیستی است، موجب شده تا آنها پروژه ایران هراسی 2 را کلید بزنند.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که نتانیاهو برنامه ایران هراسی 2 را کلید زده، به نظر می‌رسد بخشی از ایرانی‌ها یا گروه‌ها و سازمان‌هایی با هدف سرکیسه کردن رژیم صهیونیستی برخی اطلاعات سوخته و یا نادرست را به نتانیاهو فروخته‌اند و به گونه‌ای با او رفتار کرده‌اند که برای استفاده از این اطلاعات خودش را مضحکه جهانی کرده است.

تاجیک ادامه داد: من به عنوان یک تحلیلگر وقتی تائید 12 مرحله‌ای سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص همکاری ایران را می‌بینم، احساس می‌کنم شکی باقی نمی‌ماند که اتهامات مطرح شده توسط نتانیاهو یک سلسله اخبار و اطلاعات ساختگی است که با هدف تزریق به افکار عمومی جامعه جهانی برای در انزوا قرار دادن مجددا ایران منتشر می‌شود.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی صاحب زرادخانه عظیمی از موشک‌های هسته‌ای است و یک تهدید بالفعل نسبت به کشورهای منطقه محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: اکنون جامعه جهانی و بخصوص سازمان ملل باید به این سمت پیش رود که در درجه اول رژیم صهیونیستی را برای همکاری با سازمان انرژی اتمی برای بازدید از تسلیحات و تاسیسات اتمی و اعلام تعداد کلاهک‌های هسته‌ای به صورت رسمی تحت فشار قرار دهد.
سفیر سابق ایران در اردن خاطرنشان کرد: رژیم‌صهیونیستی اگر انتظار داره سایر کشورها خود را با معاهده‌های منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای تطبیق دهند و اگر قرار است این رژیم همچنان هسته‌ای باشد و قبول نکند تا پادمان‌هایی هسته‌ای بر رفتار او نظارت داشته باشند، نباید انتظار داشته باشد که سایر کشورها به این سمت حرکت نکنند یا خودشان را در محدودیت قرار دهند.

وی با بیان اینکه یکی از صحنه‌های مهم تحرک ایران بعد از برجام، حرکت به سمت خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای است، خاطرنشان کرد: طبیعاً این منطقه به دلیل آسیب‌پذیری‌‌ها، مشکلات عدم توسعه یافتگی و اینکه یک نقطه استراتژیک از نظر تامین انرژی کشورها خاور دور است باید از حداکثر ضریب امنیتی برخوردار باشد و این ایجاب می‌کند که ما با یک فعالیت سیاسی و دیپلماتیک این منطقه را تبدیل به منطقه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها