با تروریست‌هایی که اعدامشان در روزهای گذشته واکنش‌هایی درپی‌داشته بیشتر آشنا شوید

مورد عجیب دلسوزی برای آدمکش‌ها

بعد از انتشار خبر اعدام سه نفر از اعضای گروهک تروریستی کومله شاهد واکنش‌هایی از سوی برخی از جریان‌ها و گروه‌ها و دستگاه تبلیغاتی داخلی و خارجی بودیم که در نوع خود قابل تامل است. طبیعی است کسی که در راه ایجاد اخلال در امنیت و آسایش مردم تلاش می‌کند و حتی با اقدام خود باعث ریختن خون افراد بیگناه می‌شود باید با مجازات متناسبی روبرو شود. اما در این میان کسانی هم هستند که در واکنش به چنین مجازات‌هایی تلاش دارند مواضع خود را با رنگی از احساس و عاطفه بیامیزند و حتی قانون و نظر قاضی را زیر سوال ببرند.
کد خبر: ۱۱۶۳۹۱۳
مورد عجیب دلسوزی برای آدمکش‌ها

چنین رویکردی نه تنها در فضای تبلیغی جریان‌های ضد انقلاب و گروه‌های به اصطلاح حقوق بشری دیده می‌شود بلکه در شرایط کنونی گویا اظهار نظر درباره هر مساله امر رایجی است که برخی سلبریتی‌ها هم گرفتار آنند و حتی درباره موضوعاتی که اساسا از آن سررشته ندارند بی‌پروا داستان‌سرایی می‌کنند. واقعیت آن است که گزارش‌های منتشر شده از مراجع قضایی و قانونی نشان می‌دهد که ترویست‌های اعدام شده از یک دهه پیش در پی ایجاد تفرقه و آشوب در منطقه کردستان بودند و حتی در این مسیر اقدام به ترور افراد بیگناه کردند.

ماجرا از سال 88 شروع شد. زمانی که یکی از تروریست‌ها به نام زانیار مرادی مخفیانه به دیدار پدرش اقبال مرادی معروف به اقبال حسین لیلی از سران کومله در سلیمانیه عراق رفت و در آنجا با شخصی به نام جلیل فتاحی افسر سرویس اطلاعاتی انگلیس (ام‌آی‌سیکس) دیدار کرد. در دیدار صورت گرفته آن مامور امنیتی وعده فراهم آوردن تسهیلات زندگی آرام و راحت را برای زانیار در اروپا داد و زانیار هم در مقابل قبول کرد که نقشه ترور پسر امام جمعه مریوان را اجرا کند. زانیار بعد از مراجعت به ایران موضوع را با پسرعمویش لقمان مطرح و آمادگی او را جلب می‌کند. آنها برای تهیه مقدمات ترور اسلحه کلاشینکف و یک دستگاه موتورسیکلت آماده می‌کنند و منتظر فرصت مناسب برای اجرای نقشه خود می‌شوند. در نهایت در شامگاه 14 تیر 88 آنها سعدی شیرزادی پسر ماموستا شیرزادی امام‌جمعه مریوان را همراه دو پسر جوان دیگر به نام‌های‌هادی شیرزادی و کریم کهنه‌پوش -که از مسجد خلفای راشدین برمی‌گشتند- به رگبار می‌بندند و فرار می‌کنند اما در پی تلاش ویژه ماموران وزارت اطلاعات و پلیس، تروریست‌ها دستگیر می‌شوند.

زانیار مرادی در بازپرسی دادسرای سنندج اعتراف کرد که اقدامات مجرمانه را به پیشنهاد فردی به نام هلپاچ که یک تبعه عراقی بود، با هدف دریافت 20 میلیون تومان پول و اعزام به یک کشور اروپایی انجام داده است. لقمان مرادی نیز ضمن تایید اظهارات زانیار، اقرار کرده بود که پیشنهاد زانیار مبنی بر ترور را در قبال دریافت وجه پذیرفته و در جهت همراهی با او، یک قبضه سلاح کلاش از عراق تهیه کرده و همراه زانیار، هشت بار به موقعیت ترور در مسجد و منزل امام‌جمعه مریوان رفته تا این‌که در شب 14 تیر 88 موفق به اجرای نقشه تروریستی خود شدند. با تشکیل پرونده جلسه رسیدگی به اتهامات آنها با عناوینی چون اقدام علیه امنیت کشور،‌ محاربه و ترور با حضور امام‌جمعه مریوان و اولیای دم در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به صورت علنی برگزار شد. متهمان نیز در جلسه دادگاه با تشریح جزئیات ترورها اتهاماتشان را پذیرفته و با صراحت گفتند با نقشه و حمایت افسر اطلاعاتی انگلیس نقشه ترور را اجرا کرده‌اند.

امام جمعه مریوان به عنوان نماینده خانواده شکات و شهدا در جلسه دادگاه پس از قدردانی از دستگاه قضایی برای رسیدگی به این پرونده اظهار کرد: پسرم و دو نفر دیگر روزه‌دار بودند. پسر من خادم مسجد بود و آن دو نیز کارگر ساده بودند. نمی‌دانم آنها برای چه این کار را انجام دادند.

وی افزود: می‌دانیم گروه‌های ضدانقلاب برای بلعیدن نظام جمهوری اسلامی ایران دهن باز کرده‌اند. این افراد چرا برای پول این اقدامات را انجام می‌دهند. من بارها اعلام کردم اگر افرادی که این کار را انجام داده‌اند نزد من بیایند و بگویند که ما این کار را کرده‌ایم من آنها را آزاد می‌کنم، ولی آنها نیامدند ودر نهایت توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند. امام جمعه مریوان گفت: خواسته من و خانواده دو شهید دیگر این است که خون عزیزان ما به هدر نرود.

قاضی نیز پس از پایان جلسه محاکمه به استناد دلایل و مستندات پرونده و اعترافات صریح متهمان و براساس آیه ۳۳ شریفه سوره مائده و مواد ۱۸۳، ۱۸۶، ۱۸۹، ۱۹۰ و ۱۹۱ قانون مجازات اسلامی آنان را محارب و مفسدفی‌الارض شناخت. هر دو جنایتکار نیز به اعدام در ملآعام محکوم شدند. با اعتراض دو اعدامی به حکم مجازات خود پرونده آنها به دیوان عالی کشور فرستاده شد که بعد از رسیدگی رای دادگاه از سوی قضات شعبه 14 دیوان عالی کشور تایید شد.

رامین حسین پناهی، تروریست دیگری بود که با حزب کومله همکاری می‌کرد. وی بعد از خروج غیر قانونی از ایران وارد آموزشگاه نظامی زرگویز در خاک عراق شد و بعد از گذراندن دوره‌ آموزشی در قالب یک گروه نظامی به قصد عملیات خرابکارانه در 2 تیر 96 وارد کشور شد. رامین جزو یک تیم نظامی- سیاسی چهارنفره از گروهک تروریستی کومله و از جناح عبدا... مهتدی بودند و قصد بمبگذاری و برهم زدن مراسم روز قدس و ترور برخی شهروندان کُرد را داشتند، اما در بدو ورود در ایستگاه بازرسی ورودی شهرستان سنندج، همراه همدستانش اقدام به پرتاب نارنجک جنگی و شلیک تیر به سمت ماموران کردند که این درگیری منتهی به هلاکت سه نفر از اعضای تیم مذکور و مصدوم شدن رامین حسین پناهی شد. از این تیم تروریستی دو قبضه سلاح کلاشینکف، چهارده خشاب خالی و ۲۴۳ عدد فشنگ جنگی کلاشینکف، دو تیغه خشاب اسلحه کمری و تعداد ۲۸ عدد فشنگ جنگی، یک قبضه اسلحه کمری، یک دستگاه دوربین پیشرفته با قابلیت‌های عکاسی و فیلمبرداری، یک دستگاه گوشی هوشمند و دو دستگاه گوشی ساده، دو عدد سینه خشاب و مقادیری اسناد و مدارک تشکیلاتی کشف و ضبط شده است.

حسین پناهی در بازجویی‌های خود اذعان کرده یک خشاب ۳۰ تیری را به سمت ماموران شلیک کرده و افزوده است برای انجام مأموریت گروهکی به منطقه دهگلان وارد شده بود. وی سال 96 به اتهام شورش مسلحانه و عضویت در حزب کومله از سوی دادگاه انقلاب سنندج بعد از رسیدگی به پرونده اش به اعدام محکوم شد. در نهایت حکم اعدام این سه نفر از محکومان دادگاه‌های انقلاب تهران و سنندج، روز شنبه ۱۷ شهریور اجرا شد.

برخی چهره‌های هنری که واکنش نشان دادند

پس از این‌که خبر اعدام رامین حسین پناهی و زانیار و لقمان مرادی، تروریست‌های اجیر شده دشمنان ایران منتشر شد برخی چهره‌های هنری در صفحات شخصی خود در حمایت از این قاتلان مردم مطالبی نوشتند که موجب واکنش کاربران فضای مجازی شد. آناهیتا همتی، مهناز افشار و رضا رفیع، سه نفر از این سلبریتی‌ها بودند. خبرنگار جام‌جم تلاش کرد در گفت‌وگو با این سه‌نفر درباره میزان شناختشان از سه جنایتکار اعدامی، پرس و جو کند که آناهیتا همتی در پاسخ صرفا چند بار تاکید کرد نمی‌کند.

تلاش‌های خبرنگار جام‌جم برای گفت‌وگو با افشار و رفیع هم بی‌نتیجه ماند.

فتاح غلامی

سیاسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها