رئیس کمیسیون توسعه تجارت اتاق اهواز در گفت‌وگو با جام جم آنلاین مطرح کرد:

صادرات ایران به عراق از رشد چشمگیری برخوردار است

رئیس کمیسیون توسعه تجارت اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به روند افزایشی حضور خریداران عراقی در بازار شلمچه و منطقه آزاد اروند گفت: برای استفاده بهینه از این شرایط باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم؛ به این دلیل که ممکن است در بلند مدت زیان کنیم.
کد خبر: ۱۱۶۳۶۸۸
صادرات ایران به عراق از رشد چشمگیری برخوردار است

به گزارش جام جم آنلاین، همایون کوت‌زاده، درباره امتیازات حضور عراقی‌ها در بازار شلمچه و منطقه آزاد اروند گفت: با درنظر گرفتن اینکه 95 درصد کالاهای مورد تقاضای عراقی‌ها تولیدات ایرانی است؛ باید بگونه‌ای مدیریت کنیم که سهم کالاهای یارانه‌ای در این تقاضا به حداقل خود رسیده و اقلامی با ارزش افزوده بالاتر جزو تقاضای عراقی‌ها قرار گیرد تا ارزش افزوده بلند مدت در اقتصاد منطقه داشته باشیم.

کوت‌زاده در ادامه افزود: در نگاه اولیه اگرچه آمار طی چند ماه اخیر مبادلات اقتصادی در منطقه آزاد اروند رشد قابل توجهی داشته است؛ اما نباید فراموش کنیم مبادلات تجاری در کوتاه مدت نمی‌توانند منافع اقتصادی قابل قبولی برای صادرات غیرنفتی ایران ایجاد کنند. از این رو با روند روبه رشد خرید عراقی‌ها بارها تاکید کرده‌ایم برای بلند مدت و جریان مداوم این تقاضا برنامه‌ریزی شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز معتقد است در شرایطی که یکباره تقاضای ورود گردشگران یا خریداران خارجی به منطقه‌ای خاص افزایش می‌یابد، سودکاذب می‌تواند مانع برنامه‌‌ریزی استراتژیک اقتصادی در آن منطقه باشد؛ به همین دلیل محاسبات و برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای با انحراف مواجه خواهد شد.

کوت‌زاده درباره ورود گردشگران عراقی به خبرنگار ما گفت: بررسی‌های انجام شده از روند ورود گردشگران عراقی به منطقه آزاد اروند بیانگر این نکته است که جریان ورود این افراد به ایران همزمان با پرداخت حقوق در عراق است به این ترتیب که وقتی حقوق کارمندان و کارگران عراقی پرداخت می‌شود در یک دوره چند روزه شاهد افزایش قابل توجه حضور گردشگران عراقی در منطقه هستیم.

رئیس کمیسیون توسعه تجارت اتاق بازرگانی اهواز درباره اشتغال‌زایی با استفاده از این شرایط نیز تأکید کرد: عراقی‌ها وقتی به ایران وارد می‌شوند دلارهایشان را باقیمت بازار آزاد می‌فروشند و منابع مالی خود را در بخش‌کالاهای تولید ایران و کالاهای وارداتی از سایر کشورها هزینه‌ می‌کنند، اما نباید فراموش کنیم حتی اگر این افراد کالاهای خارجی خرید کنند، مابه‌التفاوت حدود 5 هزارتومانی نرخ ارز دارند.

کوت‌زاده معتقد است، پاشنه آشیل منافع اقتصادی ایران در این است که بتواند با استفاده از این فاصله 5 هزارتومانی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که به ازای همان میزان سرمایه‌گذاری در زمینه اشتغال‌زایی کشورمان نیز سرمایه‌گذاری صورت پذیرد و درنهایت منافع اقتصادی حضور عراقی‌ها در بازار ایران در اقتصاد بومیان منطقه محسوس‌تر از شرایط فعلی باشد.

وی ضمن اشاره به حمایت‌های صادراتی دولت برای رشد مبادلات تجاری با کشور عراق نیز گفت: خوشبختانه مسئولان دولتی برای اینکه بازار عراق را از دست ندهیم سیاست‌گذاری مناسبی انجام داده‌اند که صادرکنندگان کالای ایرانی به عراق لازم نیست دلارهای خود را در سامانه نیما عرضه کنند که این تصمیم منطقی عاملی در تشویق صادرات به عراق است.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی بازار عراق نیازمند کالاهای متفاوتی است که تولیدکنندگان ایرانی توان پاسخگویی به این نیازها رادارند؛ اما لازمه این کار معرفی، برنامه‌ریزی و انتشار اطلاعات کافی برای طرفین این معادله اقتصادی است که می‌توانیم از همین منطقه آزاد اروند به‌عنوان دیتای بسیار مناسبی استفاده کنیم تا سایر تولیدکنندگان ایرانی نیز بتوانند از منافع حضور عراقی‌ها در بازار ایران بیشتر بهره‌مند شوند.
کوت‌زاده به جام جم آنلاین گفت: البته اجازه مبادلات ریالی در بازارچه‌های مرزی و مناطق آزاد امتیاز دیگری است که می‌تواند مانع از اثرگذاری تحریم‌های آمریکا علیه اقتصاد ایران در بازار عراق باشد و این‌گونه برنامه‌ریزی‌های منطقی و مدیریت تقاضای صعودی حال حاضر می‌تواند نهایتاً به منافع اقتصادی ایران خدمت بزرگی انجام دهد.

عضو اتاق بازرگانی در پایان تاکید کرد: امتیازات و همچنین روند روبه رشد ارتباطات اقتصادی و تجاری میان دو کشور از طریق منطقه آزاد اروند به گونه‌ای بوده که حساسیت‌های ویژه‌ای برای برخی کشورهای مخالف ایران ایجاد کرده است و این کشورها در تلاشند با استفاده از نا آرامی‌های اخیر عراق این پیوند را گسسته و زمینه تفرقه میان طرفین را ایجاد کنند که منافع اقتصادی کشورمان از بین برود.

عماد عزتی / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها