آیا از شغل فعلی‌تان ناراضی هستید و هر روز با بی‌میلی سر کار می‌روید؟ آیا از دیدن کسانی که کارشان را با لذت انجام می‌دهند حسرت می‌خورید؟ هرگز از خودتان پرسیده‌اید که پس چرا شما نمی‌توانید باانگیزه و پرتوان کار کنید؟ واقعیت این است که بسیاری از کارمندان مشغول کاری هستند که بنا به دلایلی از انجام آن متنفرند و گاهی هم خودشان علت این بیزاری را نمی‌دانند، اما مشکل اینجاست که با وجود نارضایتی شغلی برای ایجاد تغییر تلاشی هم نمی‌کنند.
کد خبر: ۱۱۶۱۱۰۸
چگونه از شغلمان لذت ببریم!
شاید زیادی راحت‌طلب هستند و از تغییر می‌ترسند یا شاید هم مسئولیت‌پذیر نیستند و تنبلی را ترجیح می‌دهند. آیا شما هم جزو همین دسته از افرادید؟ اگر جواب‌تان مثبت است، پس باید خودتان را با ۷ سوال زیر حسابی به چالش بکشید، چون در غیر این صورت تغییری حاصل نخواهد شد و همچنان باید سال‌ها کارمندی سست و بی‌انگیزه باقی بمانید.

موفقیت برای شما به چه معناست؟

بیایید سختترین سوال را همان اول از خودتان بپرسید. اگر موفقیت را برای خودتان تعریف کنید، راحتتر میتوانید بفهمید که شغل فعلیتان یا شرکتی که در آنجا کار میکنید، چقدر میتواند به موفقیتتان کمک کند.

موفقیت چیزی است که معمولا با علایقمان ارتباط پیدا میکند. مثلا کسی که عشق و علاقهاش این است که پدر یا مادر فوقالعادهای باشد، آنوقت موفقیت حرفهای برای چنین کسی میتواند داشتن شغلی با درآمد و انعطافپذیری کافی باشد، طوری که بتواند فرزندانش را در آسایش و رفاه بزرگ کند. اگر هنوز مطمئن نیستید که موفقیت برای شما به چه معناست، پس حتما بیشتر تأمل کنید و پیش از هر اقدامی اول به همین سوال جواب دهید. چون اگر بدون روشنکردن تکلیف خودتان با این سوال تصمیم به تغییر شغل بگیرید، باز هم ممکن است خودتان را درگیر کاری کنید که با اهداف بلندمدتتان جور نیست و باعث رضایتتان نخواهد شد.

آیا شغلتان را رضایتبخش و پرفایده میدانید؟

شاید بهتر باشد که برای جوابدادن به این سوال به حس درونیتان رجوع کنید. اگر شغلتان برایتان رضایتبخش و پرفایده باشد، قطعا فورا و با قاطعیت به این سوال جواب مثبت خواهید داد. اما اگر تردید کنید و جواب مشخصی بهنظرتان نرسد، احتمالا جوابتان باید منفی باشد.

اگر بهنظرتان کاری که دارید رضایتبخش و پرفایده است و با اینحال احساس رضایت شغلی نمیکنید، شاید علتش محل کارتان باشد و نه شغلی که در آن هستید. درصورتیکه چیزی در محل کارتان میلنگد، اگر برایتان ممکن باشد میتوانید در جهت رفع آن مشکل اقدام کنید، اما اگر میدانید که کاری از دستتان ساخته نیست، احتمالا چاره دیگری جز تغییر محل کارتان نخواهید داشت.

آیا از چشمانداز شغلی خود راضی هستید؟

شاید تعجب کنید، اما گاهی نارضایتی شغلی در اوایل تجربه کاری میتواند بهانهای برای ایجاد رضایت بلندمدت شود. این امر بویژه در حوزههایی مثل حقوق و اقتصاد زیاد اتفاق میافتد. اگر وقتی به چشمانداز شغلی بلندمدت خود نگاه میکنید به هیجان میآیید و تخصص و مهارتتان را آیندهدار میبینید، پس برای اینکه از سختیهای سالهای شروع به کار کمتر احساس یأس و نارضایتی کنید، از همان ابتدا در جایی مشغول کار شوید که عوامل و محیطش بتوانند این دوران طاقتفرسا را تا حد امکان برایتان تحملپذیرتر کنند. اما اگر وقتی به آینده شغلیتان نگاه میکنید هیچ چشمانداز جذابی توجهتان را جلب نمیکند و از وضعیت شغل فعلی خود ناراضی هستید، شاید وقت آن باشد که به تغییر شغل فکر کنید.

آیا مافوقتان کمکی به پیشرفت شغلی شما میکند؟

رشد و توسعه فردی بدون بهرهمندی از راهنماییهای یک مربی کاربلد و دلسوز بهآسانی ممکن نیست. در محل کار کسی که میتواند در مسیر پیشرفت شغلی کمکتان کند مافوقتان است. اگر مافوقتان در هفته یا ماه وقت کافی برای ارزیابی و ارائه مشاوره به شما نمیگذارد، نشانه خوبی نیست یا اگر در جلساتی که با مافوقتان دارید، فقط گزارش کار میدهید و هیچ فرصتی برای پرسش و پاسخ و دریافت بازخورد به شما داده نمیشود، باز هم نشانه خوبی نیست و از عدم همکاری مافوقتان برای کمک به پیشرفت شغلی شما خبر میدهد.

اگر با چنین مشکلی روبهرو هستید، میتوانید این مشکل را با مافوق یا سرپرست مافوقتان در میان بگذارید. اگر امکان چنین تعامل سازندهای وجود ندارد یا اگر امتحان کردید و جواب نگرفتید، میتوانید برای تغییر شغل اقدام کنید.

چقدر احتمال میدهید شرکت محل کارتان در بلندمدت به موفقیتهای بیشتر دست خواهد یافت؟

کارکردن برای شرکتی که بهنظر نمیرسد در بلندمدت به پیشرفت خاصی دست پیدا کند میتواند ناامیدکننده باشد. حتما میپرسید که اصلا چرا باید برای جایی مایه بگذاریم که موفق نیست و در آینده هم موفق نخواهد شد؟

اگر شما چنین حسی در مورد وضعیت فعلیتان دارید، پیش از هر اقدامی اول باید به خودتان نگاه کنید و ببینید که علت بیانگیزگیتان از کجاست. آیا از وظایف و آینده شغلیتان ناراضی هستید یا با سیستم مدیریتی و کلا آینده محل کارتان مشکل دارید؟ اگر علت بیانگیزگیتان را روشن نکنید، ممکن است حتی اگر در شرکت موفقتری مشغول به کار شوید باز هم احساس نارضایتی کنید.

آیا همکارانتان کمکی به پیشرفت شغلی شما میکنند؟

در شرکتهای موفق کارمندان برای دریافت بازخورد و پیشرفت شغلی فقط به مافوقشان وابسته نیستند، بلکه از همکارانشان نیز میتوانند کمک بگیرند. اصلا هم سنوسال مطرح نیست، به این معنی که گاهی حتی همکاران جوانتر و کمسابقهتر نیز میتوانند راهنمایان خوبی باشند. بهطورکلی اگر همکارانتان باانگیزه و موفق باشند، شما هم راحتتر میتوانید در محل کارتان احساس رضایت کنید.

از خودتان بپرسید که آیا همکارانم برای کاری که انجام میدهند اهمیتی قائلند یا خیر. اگر جوابتان منفی است، پس سراغ سوال ۷ بروید.

آیا مدرک بالاتر میتواند باعث پیشرفت شغلیتان شود؟

بسیاری از شرکتهایی که بر استخدام بهترینها تأکید دارند، توجه زیادی به مدارک تخصصی متقاضیانشان میکنند و معمولا دست روی کسانی میگذارند که به مدارج درخشانتری رسیدهاند. بنابراین بیراه نیست اگر بگوییم که وقتی مدرک دندانگیری داشته باشید، شانس بیشتری برای راه پیداکردن به شرکتهایی دارید که کارمندان و مدیرانشان درجه یک هستند.

مثلا میتوانید رزومه چند نفر از کارمندان موفقی را که در حوزه کاری خودتان میشناسید در شبکه اجتماعی لینکدین بررسی کنید و نگاهی به سوابق تحصیلیشان بیندازید. سپس تحقیق کنید که آیا مثلا با داشتن فلان مدرک خاص میتوانید افزایش حقوق داشته باشید یا خیر. همچنین ببینید که برای رسیدن به شغل رؤیاییتان به چه سطحی از تحصیلات نیاز دارید.

نارضایتی شغلی میتواند فرصتی برای رشد و توسعه فردی و پیشرفت شغلی باشد. اگر از وضعیت شغل فعلیتان ناراضی هستید، این نارضایتی را بهانه کنید و بهدنبال علت یا عللی بگردید که باعث شدهاند از لذت رضایت شغلی محروم شوید. اما وقتی در جستوجوی ریشه نارضایتیهایتان میگردید، همیشه یادتان باشد که به خودتان دروغ نگویید. لازم است فقط با خودتان روراست باشید تا بتوانید تغییرات لازم را ایجاد کنید و به رضایت شغلی برسید.

منبع: Entrepreneur

مترجم: صدف دژآلود

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها