یک تولید کننده در گفت‌وگو با جام جم آنلاین عنوان کرد:

سیاست‌های مقطعی بانک مرکزی تولید را زمینگیر کرده است

طی ماه‌های اخیر یکی از دغدغه‌های اصلی تولیدکنندگان داخلی کشورمان نوسان غیرمنطقی قیمت مواد اولیه بوده و هم اکنون بسیاری از تولیدکنندگان از این روند ابراز نگرانی می‌کنند که درصورت ادامه چنین شرایطی شاید امکان حیات اقتصادی برای آنها مهیا نباشد.
کد خبر: ۱۱۵۸۰۱۰
سیاست‌های مقطعی بانک مرکزی تولید را زمینگیر کرده است

به گزارش جام جم آنلاین، مهدی نصیری، مدیرکارخانه لوله‌سازی ماهشهر در این زمینه معتقد است سیاست‌های مقطعی و بعضا غیرکارشناسی مسئولان اقتصادی بخصوص بانک مرکزی طی ماه‌های ابتدایی سال جاری باعث شده نوسان قیمتی در بازار برای تامین مواد اولیه به گونه‌ای باشد که امکان برنامه‌ریزی برای تولید یک محصول به پایین‌ترین حد خود رسیده باشد.
نصیری در ادامه تاکید کرد: اگرچه ورق‌های فولادی مورد نیاز واحد تولیدی تحت مدیریتش به دلیل عدم تولید داخلی تمام وارداتی بود، اما همان سیاست‌ها و البته برخی کارشکنی‌های غرب علیه اقتصاد کشور باعث شده امروز برای تولید محصولات با چالشی جدی مواجه شده باشد.
وی تصریح کرد: پس از اجرایی شدن برجام ورق‌های فولادی مورد نیاز را از کشورهای آلمان، کره جنوبی، ژاپن تامین می‌کردیم. اما با توجه به آغاز تحریم‌های ثانویه اکنون این کشورها هنوز تصمیم‌نگرفته‌اند برای ادامه همکاری با ایران و به ناچار باید از طریق چین نیاز ورق‌های فولادی تامین شود.
این فعال صنعتی به خبرنگار ما گفت: نکته قابل توجه این است که ورق‌های فولادی تولید شده کشور چین بعضا در فهرست تولید کنندگان استاندارد برخی از شرکت‌های داخلی ایران از جمله شرکت نفت نیست و تولیدکنندگان لوله نمی‌توانند از این فولاد برای انجام قراردادهایشان استفاده کنند.
وی معتقد است اگرچه تحریم‌ها در میزان تولید برخی کارخانجات تاثیر گذار است، اما نوسان‌های اخیر نرخ ارز در بازار داخلی کشورمان نیز اثرگذاری بیشتری در روند تولید داشته و بعضا تولیدکنندگان را تا مرز تعطیلی واحد تولیدی برده است.
نصیری تصریح کرد: اغلب تولیدکنندگان ایرانی علاوه بر نیاز مواد اولیه خارجی نیازمند برخی مواد اولیه و قطعات داخلی هستند تا بتوانند زنجیره تولید محصول خود را تکمیل کنند، این درحالی است که نوسان قیمتی بازار داخل متاثر از نرخ ارز آنچنان است که قدرت تصمیم‌گیری و تولید را از صاحبان صنایع کشورمان گرفته است.
این تولید کننده معتقد است، امروز اعتبار پیش‌فاکتورهای صادر شده درحد چند دقیقه است. چون اغلب فروشندگان اعلام می‌کنند اگر پول نقد حاضر است و قصد خرید دارید پیش‌فاکتور صادر خواهند کرد و زیر پیش‌فاکتور اعتباری درحد چند ساعت قید می‌کنند.
به گفته وی بسیاری از قیمت‌ها طی سه ماهه اخیر نسبت به سال گذشته دوبرابر شده و حتی براساس سیاست‌های ارزی جدید بانک مرکزی احتمال بازگشت قیمت‌ها به گذشته بسیار ضعیف است. چون هنوز فضای مطمئنی در اقتصاد کشور ایجاد نشده است.
نصیری ضمن تاکید بر اثرگذاری قابل توجه سیاست‌های ارزی اخیر بانک مرکزی به خبرنگار ما گفت: متاسفانه برخی تصمیم‌گیرندگان کلان اقتصادی ایران متوجه اثرات منفی سیاست‌های مقطعی خود در زمینه تولید نیستند. به عنوان مثال ابتدای سال به تولید کنندگان اعلام شد برای تامین مواد اولیه وارداتی خود باید ارز مورد نیازشان را از طریق سامانه نیما تامین کنند. اما پس از مدتی این ثبت سفارش‌ها بی‌اعتبار اعلام شد و پس از بررسی دوباره سیاستی جدید برای واردات اعلام شد.
وی افزود: اینگونه برخورد با تولیدکنندگان می‌تواند بسیاری از تولیدکنندگان را به این نتیجه برساند که اصولا تولید داخل ایران منطق اقتصادی نداشته و بهتر است شیوه دیگری برای آینده خود درنظر بگیرند.
این تولید کننده تصریح کرد: اصولا تولیدکنندگان در بخش‌های مختلف تولیدی نیازمند برنامه‌های تولیدی برای خودشان هستند تا حداقل بتوانند در یک بازه سه تا شش ماهه برنامه‌ریزی دقیقی برای تامین مواد اولیه و تولید داشته باشند. ولی همانطور که قبلا اشاره شد در ایران این برنامه به دلیل سیاست‌های مقطعی واقعا امکان‌پذیر نیست.
نصیری در ادامه به خبرنگار ما گفت: شرایط اخیر بسیاری از تولیدکنندگان را در راستای انجام تعهداتشان ناتوان کرده و همین نکته باعث شده بسیاری از کارفرمایان که عمدتا شرکت‌های دولتی هستند برای تامین نیازهای خود و جلوگیری از افزایش هزینه‌های پروژه اقدام به واردات محصولات مورد نیازشان از خارج از کشور کرده باشند.
وی تاکید کرد: حمایت از کالای ایرانی با شعار امکان‌پذیر نیست. چون تولید کنندگان باید در عمل بتوانند نیازهای خودشان را تامین کنند تا نه تنها در انجام تعهدات خود به دیگران بلکه در زمینه حفظ اشتغال موجود کارخانه قدرت تصمیم‌گیری داشته باشند.
این تولید کننده معتقد است، درصورتی که این روند برای تولید کنندگان ادامه داشته باشد موج تازه‌ای از بیکاری به اقتصاد کشورمان تحمیل خواهد شد. زیرا تولید کنندگان به دلیل عدم امکان تامین مواد اولیه، نمی‌توانند خطوط تولیدی خودشان را فعال نگهدارند.


عماد عزتی / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها