چرا در این اوضاع، رهبری اقدام نمی‌کنند، پرسشی است که این روزها پرتکرار شده است.
کد خبر: ۱۱۵۴۶۹۰
آیا در این اوضاع رهبری اقدام نمی کنند؟

علت اصلی تکرار این پرسش هم روشن است؛ نابسامانی و مشکلات حوزه اقتصاد کشور، برخی فساد‌های اقتصادی و احساس کم‌تحرکی و اقدام نکردن جدی از سوی دولت.

این یادداشت فهم نویسنده است از پاسخ این پرسش.

نخست این‌که باید به تفکیک مقوله رهبری از مدیریت توجه داشته باشیم و بدانیم شأن و جایگاه رهبری و مسئولیت اصلی ایشان، امور اجرایی کشور اعم از دولت، قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی نیست؛ بلکه راهبری انقلاب در مسیر اهداف، آرمان‌ها و صیانت از انقلاب در برابر انحرافات بزرگ، اصلی ترین وظیفه رهبر انقلاب است.

دومین نکته به شیوه رهبری حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای بر‌می‌گردد.

به نظر می‌رسد ایشان تاکید و اصرار زیادی بر عدم ورود به حیطه اجرایی قوای مختلف دارند و تلاش می‌کنند امور از مسیر و روال قانونی طی شود، شیوه‌ای که در سبک کلی رهبری امام راحل(ره) نیز مشاهده می‌شد، هرچند هم امام و هم رهبری، در مواردی خاص و بنابرضرورت و البته محدود و متناسب با شرایط و اقتضائات، ورود‌های خارج از روال داشته‌اند.

در عین حال، رهبری نسبت به رفتار قوا و دستگاه‌های مختلف نه تنها بی تفاوت نیستند، بلکه حساسیت بالایی دارند و به طور مستمر انجام وظایف و بخصوص وظایف معطل مانده را از آنها مطالبه می‌کنند؛ گاهی آشکارا و در معرض افکار عمومی و بیشتر از آن و گاهی با عتاب و خطاب و همراه با بازخواست در جلسات خصوصی!

سومین نکته موثر در طرح پرسش مذکور، به تحلیل و ارزیابی شرایط کشور بر‌می‌گردد.

غیر از آنانی که با دامن زدن به پرسش چرا رهبری اقدامی نمی‌کنند، درصدد القای اغراض خاص هستند، بیشتر پرسش کنندگان شرایط کشور را بحرانی و ویژه تلقی می‌کنند و بر همین مبنا خواستار اقدامات ویژه و ورود متفاوت رهبری به امور اجرایی هستند، در حالی‌که رهبر معظم انقلاب اسلامی شرایط کشور را در عین خطیر دانستن و قائل به وجود مشکلات در زمینه‌های مختلف بویژه شرایط اقتصادی، به‌ هیچ‌وجه بحرانی نمی‌بینند.

رهبر حکیم انقلاب اسلامی، مبتنی بر ایمان به وعده‌ها و نصرت الهی، تجربیات چهار دهه گذشته، اشراف به ظرفیت‌ها و امکانات کشور و نظر کارشناسان و همچنین ارزیابی و شناخت دقیق از توانایی دشمن، همه مشکلات کشور را قابل حل دانسته و هیچ بن‌بستی را به رسمیت نمی‌شناسند؛ البته مشروط به تلاش انقلابی مدیران اجرایی در بخش‌های مختلف و حرکت در مسیر یاری رساندن به دین خدا!

چهارمین و آخرین نکته هم این‌که، رهبری در عین حال با علم به خطیر بودن شرایط کشور و به منظور پیگیری جدی‌تر مسائل و تسریع در حل مشکلات اقتصادی، علاوه بر اقدامات سال‌های گذشته و هشدار‌های لازم برای پیشگیری از چنین شرایطی (که متأسفانه چندان مورد توجه قرار نگرفت)، امسال نیز، اقدامات مهمی انجام داده‌اند.

تعیین سیاست‌ها و جهتگیری برای حمایت از کالای ایرانی با هدف رونق بخشیدن به تولید و کاهش مشکل بیکاری، تشکیل شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی(دارای اختیارات خاص) با محوریت دولت و تاکید بر همکاری قوای دیگر، دستور به دولت به منظور تهیه گزارش از اوضاع ارز و طلا برای ایشان، واکنش نسبت به تسامح و تساهل در برخورد با مفسدان اقتصادی و تشکیل جلسه فوق‌العاده با دولت با موضوع حل مشکلات اقتصادی را می‌توان از اهم اقدامات چهار ماه اخیر دانست؛ اقداماتی که ضمن احترام به استقلال و مسئولیت دولت، نقش بسزایی در ایجاد تحرک و قدرت تصمیم‌گیری مسئولان دارد.

مردم و نظام اسلامی، مادامی که در مسیر اهداف و آرمان‌های انقلاب ثابت قدم بمانند و هدایت‌های رهبر فرزانه انقلاب را به کار ببندند، باید مطمئن باشند می‌توانند بر مشکلات فائق شوند و کمر موانع و توطئه‌ها را خم کنند. کافی است به فراز و فرود‌های چهار دهه گذشته و مشکلات و مراحلی که پشت سر گذاشته‌ایم، نگاهی بیندازیم؛ مراحلی گاه دشوارتر و در شرایطی که امکانات ما به مراتب کمتر و محدودیت‌ها بیشتر بود.

مهدی فضائلی - کارشناس ارشد رسانه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها