تمهیدات جدید اسرائیلی ها برای جلوگیری از رسانه‌ای شدن جنایاتش

نبرد دوربینی با صهیـــونیست‌ها

تقریبا یک ماه پیش، روز دوم ژوئن، عارف جابر هنگامی که در یک کافه در شهر الخلیل فلسطین مشغول خوردن قهوه همراه همسرش بود ،صدای دعوایی را از بیرون شنید. وی و همسرش بسرعت بیرون رفتند و شاهد حمله یک سرباز اسرائیلی به یک کارگر ساختمانی 37 ساله فلسطینی به نام رامی وحید صبارنه بودند. کمی بعد سرباز اسرائیلی به کارگر بیچاره شلیک کرد و وی را کشت. خوشبختانه جابر دوربینش را همراه داشت و از همه چیز فیلمبرداری کرد.
کد خبر: ۱۱۵۱۷۵۹
نبرد دوربینی با صهیـــونیست‌ها

جابر به پایگاه تحلیلی میدل ایست آی میگوید: یکی از سربازان دید من در حال فیلمبرداری هستم و بعد از کشته شدن کارگر سمت من آمد و گفت ویدئو را پاک کنم. وقتی مقاومت کردم، من را به سمت دیوار هل داد و سلاحش را روی سرم گرفت و گفت حرفش را گوش کنم یا باید گلولهای در سرم خالی کند.

اما جابر موفق به فرار میشود، به خانه میرود و فیلم را از طریق اینترنت برای دوستانش میفرستد تا در اینترنت منتشر کنند. در عرض چند دقیقه، افسران اطلاعاتی اسرائیلی به خانه جابر میرسند و ویدئو را از گوشی وی پاک میکنند.

جابر میگوید: آنها از من خواستند بروم بیرون. من هم رفتم و سپس گونی روی سرم کشیدند و شروع به زدن کردند. در ادامه همسر جابر سعی میکند جلوی کتک خوردن وی را بگیرد، اما سربازان وی را به زمین پرت میکنند که باعث میشود شانه وی بشکند. جابر معتقد است حمله به وی نشان داد اشغالگران چقدر از دوربین میترسند.

در جستوجوی راه چاره

بتازگی پارلمان اسرائیل پیش نویس لایحهای را تصویب کرد که فیملبردازی از سربازان اسرائیلی را در فلسطین غیرقانونی میکند و برای متخلفان تا پنج سال زندان در نظر میگیرد. این لایحه از مجازات سخت کسانی سخن میگوید که روحیه سربازان اسرائیلی و ساکنان اسرائیل را تحت تاثیر قرار میدهند.

پایگاه تحلیلی آمریکایی کانترپانچ در گزارشی در این خصوص مینویسد، هدف لایحه مدافعان حقوق بشر فلسطینیهایی هستند که رفتار وحشیانه سربازان را مستند و آنها را در جهان افشا میکنند.

تاکنون افرادی مانند اعضای گروه مدافعان حقوقبشر در الخلیل ویدئوهای بسیاری برای افشای جنایات روزانه صهیونیستها و وضع ناگوار زندگی در سرزمین تحت اشغال اسرائیلیها ضبط و منتشر کردهاند.

ظاهرا این فیلمها در شکستن انحصار رسانهای اسرائیلیها و نشان دادن وحشی گری بی پایان آنها موفق بودهاند. بدعی دویک، یکی از فعالان حقوق بشر شهر الخلیل میگوید: این یک قانون نژادپرستانه است که هدف آن خاموش کردن صدای مردم معمولی و افرادی مثل ماست که میخواهند بدون خشونت مقاومت و سرزمین شان را آزاد کنند. اگر ما این کار را نکنیم، جامعه بینالمللی
چطور میفهمد اینجا چه خبر است؟

دوربینها دروغ نمیگویند

به نوشته کانترپانچ، مشکل اسرائیلیها این است اقداماتی که قبلا با خیال راحت و به دور از دید عموم انجام میدادند، دیگر هزینهدار شده است. این روند جدید کم کم مساله ساز شده و دردسرهای بزرگی ایجاد کرده است.

نشمان شای، سخنگوی سابق ارتش اسرائیل در مصاحبه با روزنامه هاآرتص گفته دوربینها ماهیت تقابل اسرائیلیها با فلسطینیان را تغییر دادهاند. وی میگوید: اکنون ارتش با این فرض عمل میکند که دیگر پوشاندن مسائل و مسکوت گذاشتن اتفاقات ممکن نیست. هرچیزی که اتفاق میافتد به طور زنده گزارش میشود و به اطلاع همه میرسد.

اسرائیلیها از تحت تاثیر قرار گرفتن سربازان و مردم اسرائیل سخن میگویند، اما مساله اصلی آنها چیز دیگری است. جوانان اسرائیلی مجبور هستند به سربازی بروند و خیلی از آنها حضور در ارتش را دوست ندارند. اگر کسی به خدمت سربازی نرود زندانی میشود و بعد در پیدا کردن شغل دچار مشکل خواهد شد. اما این سربازان، یا بهتر بگوییم بچهها، مجبور هستند کاری که از آنها خواسته میشود را انجام دهند.

یک افسر اسرائیلی در فیلمی که در یوتیوب منتشر شده است میگوید: سربازان ما باید نیرومند اما احمق باشند. آنها نباید مغز داشته باشند... چون اگر باهوش باشند ضعیف خواهند بود. وی در ادامه میگوید: این سربازان نباید فکر کنند، بلکه باید بدون فکر کردن عمل کنند. درست مانند کاری که سربازان آمریکایی میکنند.

دیدن این فیلمها باعث میشود سوالات بیشتری در ذهن این سربازان بیاطلاع ایجاد شود و این یعنی مشکلی بزرگ برای اسرائیلیها. همچنین این فیلمها باعث آگاهی جهان از جنایات اسرائیلیها و تلاش جهانیان برای متوقف کردن ظلم به فلسطینیان میشود. دولت اسرائیل نه تنها میخواهد فلسطینیها را ناتوان کند، بلکه میخواهد ساکنان خود فلسطین و نیز جهانیان را از دیدن حقیقت و بیدار شدن وجدان شان ناتوان کند.

دولت اسرائیل میخواهد به شرایط سابق بازگردد تا بتواند به دور از چشم جهانیان فلسطینیها را وحشیانه سرکوب کند و خون آنها را بریزد. مشکل آنها این است که دوربینها دروغ نمیگویند.

علیرضا هاشمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها