هر آنچه باید درباره «کارگروه اقدام مالی» بدانید

FATF، راست‌ها و دروغ‌ها

کارشناس سیاست خارجی با تشریح آثار و تبعات پذیرش قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در اقتصاد و امنیت کشور، از منظر حقوقی به دلایل مخالفت خود با الحاق جمهوری اسلامی ایران به این ساز وکار بانکی پرداخت و آن را یک برجام اقتصادی خواند.
کد خبر: ۱۱۴۷۳۴۶
FATF برجام مالی است/ با ساختار بانکی دنیا حتی یک سنت هم جابجا نمی کنیم

محمدصادق کوشکی در گفت وگو با جام جم آنلاین با اشاره به موضوع الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) که از ملحقات کارگروه ویژه اقدام مالی است افزود: ما چه این قانون را بپذیریم و چه آن را نپذیریم امکان مبادلات بانکی با جهان غرب و دنیای صنعتی در شرایط فعلی را نداریم.

وی در تشریح این مسئله تصریح کرد: حتی اگر به عضویت کنوانسیون مذکور درآییم به دلیل خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های ثانویه یکجانبه این دولت علیه ما و نیز تسلط وزارت خزانه داری واشنگتن بر نهادهای پولی و اعتباری بین المللی، تقریبا هیچ بانک معتبری قادر به مبادلات مالی با ایران نخواهد بود.

کوشکی در رابطه با اظهارات موافقان پیوستن ایران به این ساز وکار بانکی، خاطر نشان کرد: موافقان اعتقاد دارند ما اگر ملحقات این طرح همچون کنوانسیون پالرمو( تعهدات جرم انگاری مربوط به دولت ها) و کنوانسیون مقابله با تامین اعتبار مالی تروریسم را بپذیریم مشکلات بانکی کشور با دنیای غرب حل و فصل می شود؛ اما در حالی این گونه اظهارات از سوی برخی نمایندگان و کارشناسان مطرح است که به مانع اصلی ارتباطات بانکی مهم با دنیا که همان اعمال تحریم های ثانویه است توجهی ندارند.

وی در تبیین این بخش از تحلیل خود ابراز داشت: در صورت پذیرش الحاق ما به FATF هم تحریم های بانکی شامل ایران خواهد شد و هم اینکه یک پنجره بزرگی را به دست خودمان باز کردیم و عملا بخش قابل توجهی از اقتدار و حاکمیت داخلی را در این پنجره به یک معاهده ای واگذار نموده ایم که قدرت در این معاهده در اختیار دشمنان و رقبای بین المللی ما قرار دارد.

کارشناس مسایل سیاسی در همین راستا ادامه داد: با پیوستن ما به FATF در اصل اسراییلی ها وسعودی ها در بحث رصد مالی، پولی و امنیتی ایران نفوذ کرده و باید سئوال کنیم که آیا وقتی پنجره ای به ضرر ایران بازگشایی می شود دشمنان ما همچون رژیم صهیونیستی و سعودی علیه ما ساکت خواهند نشست؟ آیا واقعا از طریق سیستم بانکی و با نفوذ در آن به ما لطمه وارد نمی کنند؟

کوشکی خاطر نشان کرد: پیوستن به FATF یک مسیر یک طرفه است و زمانی که اطلاعات ملی و امنیتی ما در اختیار دشمنان ما قرار بگیرد حتی خروج ما از این پروتکل معنا پیدا نمی کند. لازم به ذکر است، براساس نص صریح این قرارداد و ملحقات آن ناظر بر کنوانسیون «پالرمو» حتی اگر یکی از ناظران حدس بزنند که ممکن است یکی از نهادهای ایرانی با تروریسم در ارتباط است (آن هم تعبیری که خودشان از تروریسم دارند)، این امکان را برای خود محفوظ می دانند تا علیه کشورمان اعمال قدرت کنند.

استاد دانشگاه تهران در ادامه، کل ساختارهای دولتی و خصوصی و نهادهای امنیتی کشور را در صورت الحاق به قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در معرض خطر دانست و افزود: جدای اینکه به خاطر فشار تحریم های ثانویه امکان ارتباط گسترده ما با بانک های جهانی بشدت محدود شده است فراموش نکنیم کشورهای اروپایی پس از حصول برجام همکاری لازم بمنظور تسهیل مراودات بانکی ایران با دنیای خارج را انجام ندادند و ما هنوز از طریق صرافی ها اقدام به مبادله می کنیم و یک سنت هم از ساختار بانکی دنیا جا به جا نمی کنیم.

کوشکی نظر به آنچه گفته شد، تاکید کرد: در چنین شرایطی پذیرفتن یک برجام در حوزه مالی و اقتصادی هیچ منطقی در بر ندارد و با امنیت ملی کشور سازگاری ندارد و اگر مناسبات ما و غرب در حوزه های اقتصادی به همین منوال پیش رود چه بسا صرافی های ما هم در آینده با مشکلات جدی نقل و انقالات ارزی مواجه شوند. به عبارت دیگر ناظران FATF می توانند به بهانه های واهی صرافی های کشور را به پول شویی یا همکاری با تروریسم متهم کرده وجلوی داد وستد آنها را بگیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها