با سخنرانی رئیس جمهور در جشن رویداد « تبریز 2018» صورت گرفت

دعوت رسمی از جهان برای سفر به تبریز

روحانی اگرچه سخنرانی خود در جشن رویداد «تبریز2018» را با سخنانی سیاسی درخصوص مشکلات و چالش‌های خاورمیانه، برجام و زیادی خواهی‌های ترامپ و برخی دولتهای عربی در منطقه آغاز کرد، اما سرانجام به مبحث مهم گردشگری و رویداد تبریز 2018 هم وارد شد و با سخنانی که بر زبان راند، نشان داد با موضوع مهم گردشگری، بویژه داشته‌های گردشگری تبریز و آذری زبان‌های کشورمان بیگانه نیست؛ در گفته‌های او به همه چیز اشاره شد و چیزی از قلم نیفتاد؛ از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی تبریز و آذربایجان گرفته، تا ظرفیت صنعتگری، صنایع دستی، مشاهیر ادبی و علمی آذربایجان چون شهریار، همچنین اخلاق مداری مردمان آن دیار، تمییز و بدون متکدی بودن تبریز و حتی کوفته تبریزی. راستی روحانی در گرماگرم بحث گردشگری‌اش، پای ترامپ را هم وسط کشید و گفت توسعه گردشگری توام با اخلاق و فرهنگ ما ایرانیان می‌تواند بداخلاقی‌ها و بدخواهی‌های ترامپ را هم خنثی و بی تاثیر کند.
کد خبر: ۱۱۳۷۷۱۰
دعوت رسمی از جهان برای سفر به تبریز

به گزارش جامجم، رویداد «تبریز 2018» روز گذشته با حضور حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران، علیاصغر مونسان، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، تعدادی از اعضای کابینه دولت دوازدهم، سفرا و نمایندگانی از کشورهای خارجی و ... در شهر تبریز و به طور رسمی گشایش یافت.

تبریزیها برای ما ایرانیان هموطنانی شناخته شده هستند؛ با مهربانی و مهمانوازیهاشان. شهرشان هم شهره است؛ با سرداران رشیدی چون ستارخان و باقرخان، با هنرمندان و شاعرانی چون شهریار، با فرشهای دستباف و صنعت چرم و کالاهای باکیفیت ایرانی اش، با تمام «اولینهایش»، با ساختار مدرن و کیفیت بالای زندگی و بازار بزرگ تاریخی و با کندوان و ارسباران بیمثالش. اما دیروز با آیینی که در این شهر برپا شد، یکبار دیگر این داشتهها معرفی شد، این بار برای جهان اسلام و بلکه برای جهانیان، تا شاید دنیا بداند آنها که سرجنگ با این سرزمین را دارند، رویا روی فرهنگ و تمدن و اخلاق و زیباییها ایستادهاند؛ همان مضمونی که رئیسجمهور روحانی هم در سخنانش به آنها اشاره کرد و گفت: آثار هنری و صنایعدستی ایران و تبریز (همچون فرش و تابلو) معرفیکننده فرهنگ ایران به جهان است و هرچه این محصولات باکیفیتتر و بهتر باشند، مورد اقبال گردشگران قرار گرفته و آنها با خرید این صنایع هنری و دستی در حقیقت فرهنگ ایران را به خانههای خود در اروپا و دیگر نقاط جهان میبرند و آن زمان دیگر ترامپ علیه ایران هرچه میخواهد فریاد بزند، تأثیر نخواهد داشت.

افزایش کیفیت زندگی با توسعه گردشگری

روحانی توسعه گردشگری و توریسم را یکی از راههای تعامل سازنده با جهان دانست و افزود: گردشگری موجب فهم درست ملتها از جهان و تاریخ گذشته خواهد بود و درحقیقت ارتباط انسان را با گذشته تاریخ فراهم کرده و موجب شناخت وضعیت امروز و آینده جهان است.

رئیسجمهوری ایجاد روحیه شاد و برطرف شدن غمها و توسعه اشتغال و رونق اقتصادی را از آثار گسترش گردشگری عنوان کرد و گفت: روابط ما با همسایگان و دیگر کشورهای جهان، زندگی مردم را تغییر داده و موجب رونق خواهد بود و باید کاری کنیم که جاذبه گردشگری در نقاط مختلف کشور برای مردم دائمی شود.

روحانی از برنامههایش هم سخن گفت؛ از اینکه درصدد است تا مراکز گردشگری در ایران از جمله در تبریز اینطور باشد که برای گردشگران جاذبه دائمی ایجاد کند تا مداوم برای گردشگری به ایران سفر کنند.

روحانی با توصیههای اخلاقی در جهت جذب بهتر گردشگر و توسعه مطلوب گردشگری، تبریزیان را خطاب قرار داد و با اشاره به کلام و لهجه و شیرینسخنی و اخلاقمداری و شرافت و انسانیت آنها و حضور بزرگان و مشاهیر بزرگ در سرزمینشان، گفت که آذربایجان سرزمین شهریارپرور است و نمیتوانیم بگوییم که فقط یک شهریار از این دیار برخاسته بلکه این سرزمین شهریارهای دیگر را به بشریت تحویل خواهد داد، کمااینکه شهریار و شعر زیبای «علی ای همای رحمت» وی چون نامش در تاریخ ماندگار خواهد ماند.

رئیسجمهور با اشاره به اینکه تبریز بهعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام نهتنها برای ایران بلکه برای همیشه تاریخ جاذبه داشته و خواهد داشت، گفت: این منطقه همواره دروازه اتصال ایران با غرب و جهان بوده و مسیر اصلی جاده ابریشم و منطقهای است که شرق را به غرب وصل کرده و این حلقه وصل همواره جاودانه باقی خواهد ماند، کمااینکه تبریز هماکنون نیز مرکز تجارت در منطقه است و در تبریز صنعتگران و تجار ماهری حضور دارند و هرکس به این شهر سفر کند، میتواند بیاموزد و یاد بگیرد.

روحانی به ویژگیهای ممتاز تبریز چون تمییزی همیشگی، نداشتن متکدی و متجاهر به اعتیاد و حتی غذای معروف آنها یعنی کوفته تبریزی بهعنوان جاذبههای این شهر اشاره و با تاکید بر حفظ آنها گفت: گردشگری سلامت هم بخشی از ظرفیتهای تبریز است و تبریز میتواند جاذبه و مرکز علم و سلامت باشد، و مردم و مسئولان آذربایجان شرقی باید در رسیدن به این مهم تلاش کنند.

جایزه ویژه برای معرفی تبریز به جهانیان

عباس صدری

دبیرکل آیسسکو (سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی)

در افتتاحیه تبریز 2018، دبیرکل آیسسکو هم حضور داشت؛ گرچه غیرحضوری و با ارسال پیامی؛ پیامی که هم حامل تبریک به مردم تبریز و ایران به مناسبت انتخاب تبریز بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی بود و هم حاوی حمایتهای این سازمان از رویداد «تبریز2018» و معرفی تبریز به جهانیان. عابس صدری پیام مکتوبش را خطاب به علیاصغر مونسان، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، معاون گردشگری وی و مسئولان آذربایجانشرقی از جمله استاندار و شهردار و مهمانان نگاشته بود که توسط نماینده وی در مراسم قرائت شد. در پیام وی به ابعاد فرهنگی، تاریخی و تجاری تبریز اشاره و از آن بهعنوان شهری باستانی با جاذبههای ارزشمند توریستی یاد شده بود که امید میرود با همت محققان، باستانشناسان، شاعران و خوشنویسان در طول سال 2018 ویژگیهای منحصربه فرد این شهر به جهانیان معرفی شود. خلاصه اینکه دبیرکل آیسسکو برای مردم تبریز سنگ تمام گذاشته و کلی از آنها؛ از اخلاق و ارزش مداری و اهل حرفه و هنر بودنشان و جاذبههای فرهنگی ـ تاریخی شهرشان تعریف کرده و دست آخر هم از اختصاص یک جایزه ویژه از سوی آیسسکو به موسسه یا سازمانی که بهترین معرفی را از دستاوردهای گردشگری برای «تبریز2018» داشته باشند، خبر داد. عابس صدری در پایان آمادگی سازمان متبوعش را برای حمایت از سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و استانداری آذربایجان شرقی درخصوص معرفی «تبریز2018» به کشورهای اسلامی اعلام کرد.

هتلکاروانسرای یام، خانه ایرانی و موزه صدا در تبریز افتتاح شد

رئیسجمهور روحانی روز گذشته چند پروژه میراثی را هم از طریق ویدئو کنفرانس بهصورت همزمان افتتاح کرد؛ این طرحها شامل هتل کاروانسرای یام مرند، خانه ایرانی و موزه صداست. علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در مراسم افتتاح مجتمع اقامتی هتلکاروانسرای یام، خانه ایرانی و موزه صدا در محل هتل کاروانسرای یام گفت: هتل کاروانسرای یام در منطقه مرند در دامنه کوههای میشو کاملاً تخریب شده بود و از روی تصاویر موجود و به صورت مشارکتی توسط صندوق احیا و بخش خصوصی احیا و مرمت شده است.

وی میزان سرمایهگذاری این پروژه را 75 میلیارد ریال عنوان کرد که در معماری آن از سازههای ایرانی و صنایعدستی ایرانی استفاده شده است. معاون رئیسجمهوری گفت: آذربایجان شرقی دارای 67 هتل و هتلآپارتمان، 73 میهمانپذیر است و هماکنون 8400 تخت در استان فعال است. همچنین 28 هتل در حال ساخت در این استان وجود دارد و موافقت اصولی 25 هتل نیز صادر شده است که با تکمیل این پروژهها تا پایان دولت دوازدهم ظرفیت اقامتی به 13هزار و 100 تخت میرسد و ظرفیت اقامتی این استان به 64درصد رشد خواهد داشت.

رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، افزود: 70 بنای تاریخی با اعتبار یکهزارمیلیارد ریال در 26 استان در حال مرمت است و بنا داریم با همکاری و تلاش صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن فرهنگی و تاریخی سال 97 هر ماه دو پروژه را به بهرهبرداری برسانیم.

مونسان درباره دیگر پروژه افتتاحشده یعنی «خانه ایرانی» هم گفت: از سال 96 بهمنظور بازاریابی و حمایت از صنایعدستی طرحی را در قالب خانه ایرانی مهیا کردیم. این طرح مردم را تشویق میکند تا از صنایعدستی برای تجهیز خانههای خود استفاده کند. در هر استان ایجاد یک «خانه ایرانی» را در دستور کار داریم و با توسعه این طرح میتوان بازار خوبی برای صنایعدستی ایرانی ایجاد کرد. امروز نیز اولین نمونه الگوی خانه ایرانی در یکی از خانههای تاریخی آذربایجان شرقی در شهر تبریز آماده بهرهبرداری است. وی همچنین درباره پروژه موزه صدا گفت: یکی از خانههای تاریخی تبریز نیز با ادوات موسیقی ایرانی بهعنوان موزه صدا تجهیز شده است این موزه در راستای توسعه ظرفیت موزهای آذربایجان شرقی و جاذبههای این استان و شهر تبریز امروز به بهرهبرداری میرسد. رئیس سازمان میراثفرهنگی با اشاره به رشد 4درصدی گردشگران ورودی به کشور بر لزوم استفاده از ظرفیتهای «تبریز2018» و «همدان2018» برای جذب گردشگران خارجی تأکید کرد. وی افزود: تبریز بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی و همدان بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی دو رویداد بینالمللی بزرگ در دو شهر فاخر فرهنگ و تاریخی کشور هستند و امیدواریم با اجرای برنامههای جذاب مختلف در این دو شهر موجب رشد گردشگر داخلی و خارجی در این دو شهر و در کشور باشیم.

فاطمه مرادزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها