معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر دارای 330 کیلومتر بزرگراه در داخل استان هستیم و در هفته دولت نیز 40 کیلومتر بزرگراه دیگر افتتاح خواهد شد.
کد خبر: ۱۰۶۰۹۳۸
40 کیلومتر بزرگراه در چهارمحال و بختیاری افتتاح می شود

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت امور مجلس و استانها، گودرز امیری در برنامه تلویزیونی سروستان شبکه سراسری «شما» افزود: در بخش راه‌های روستایی توسعه خوبی صورت گرفته است. در کل 4 هزار کیلومتر جاده در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد که بیشتر آنها آسفالت شده و در چهارسال گذشته 1300 کیلومتر از جاده های روستایی روکش آسفالت شده اند.

وی با بیان اینکه بودجه‌های عمرانی استان طی 4 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است، تصریح کرد: سابق بر این، 220 روستا با تانکر آبرسانی می‌شدند و امروزه این تعداد به 27 روستا کاهش یافته که امیدواریم تا پایان سال مشکل آنها نیز حل شود.

امیری افزود: در بحث احداث راه‌آهن نیز مطالعات ویژه‌‌ای در چهارمحال و بختیاری صورت گرفته و برای این منظور تصمیم بر استفاده از ظرفیت شرکتی کره‌ای است البته باید گفت دلیل توقف طولانی‌مدت راه‌آهن در چهارمحال و بختیاری، عدم تخصیص بودجه است.


معاون استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: بودجه‌های عمرانی در این استان طی دولت یازدهم افزایش چشمگیری داشته و به عنوان مثال می‌توان به رقم 47 میلیاردی بودجه احداث راه‌آهن در سال جاری اشاره کرد. طی چهار سال گذشته نیز حتی یک ریال از بودجه این استان برگشت نخورده است.

امیری با بیان اینکه خشکسالی‌های پی در پی، موجب خشکیدن برخی چشمه‌های استان شده، گفت: از سوی دیگر، مکانیزه شدن کشاورزی، بیکاری کشاورزان سنتی را در پی داشته و تعطیلی کارخانجات در دیگر شهرها، بومی‌های چهارمحال و بختیاری را که در آن مناطق مشغول کار بودند وادار به بازگشت کرده است که آنها نیز جزو بیکاران استان به شمار می‌روند.



این مقام استانی تصریح کرد: شورای اقتصاد مقاومتی هرهفته در استانداری تشکیل و مشکلات صنایع و کارگاه‌های تولیدی بررسی می‌شود اما نباید گفت به دلیل اینکه یک کارخانه تعطیل شده، بیکاری در یک استان افزایش یافته چرا که شاهد راه‌اندازی صنایع و کارخانه‌های بزرگ فولاد و تولید پارچه در چهارمحال و بختیاری بوده‌ایم.

بیکاری، چالش بزرگ استان

در ادامه اردشیر نوریان، نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان اظهار کرد: هر چند میزان بارندگی‌‌ها کاهش یافته ولی استان ما از نظر منابع آبی وضع مناسبی دارد. اما بعضی طرح‌هایی که در استان اجرایی شده‌اند آثار مخربی داشته‌اند بخصوص در بخش روستایی که کشاورزی را با مشکلاتی از جمله کم آبی مواجه کرده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خانه ملت به پتانسیل‌های موجود در این استان پرداخت و گفت: علاوه بر گردشگری، می‌توان به صنایع دستی، جاذبه‌های طبیعی مثل سرچشمه گرفتن زاینده‌رود و کارون و نزدیکی به اصفهان به عنوان یکی از قطب‌های صنعتی و اهواز به عنوان قطب انرژی ایران اشاره کرد، همچنین در مواقعی که خوزستان دارای دمای بالای 50 درجه سانتیگراد است، بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری آب و هوای متبوعی دارند.



وی گفت: فرش‌بافی، موسیقی، معادن و صنایع معدنی و قرار گرفتن بین دو استان بزرگ خوزستان و اصفهان، از دیگر مزیت‌های موجود در چهارمحال و بختیاری به شمار می‌روند که امیدواریم در دولت دوازدهم توجه بیشتری به آنها بشود.

نوریان با اشاره به عدم راه‌اندازی صنایع مادر در چهارمحال و بختیاری توسط دولت‌های مختلف افزود: احداث راه آهن هم بیش از 16 سال است متوقف شده در حالیکه نیاز به خط ریلی در این استان احساس می شود.

همچنین در این برنامه علی کاظمی باباحیدری، نماینده مردم اردل، فارسان، کوهرنگ، کیار و دهستان دستگرد گفت: هنوز برخی روستاهای چهارمحال و بختیاری فاقد برق هستند. پنج روستا در این مناطق حتی راه دسترسی به شهر هم ندارند.

عضو کمسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده طبیعی در چهارمحال و بختیاری افزود: باید از این ظرفیت‌ها استفاده و برای رفع مشکلات موجود، چاره‌اندیشی کرد. با اینکه استان ما ظرفیت‌های نامبرده را دارد و از سوی دیگر ظرفیت‌های صنعتی هم دارد، اما دومین یا سومین استانی است که با مشکل بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند.

کاظمی بر لزوم کمک‌های دولتی برای ورود بخش خصوصی به منظور توسعه چهارمحال و بختیاری تأکید و خاطرنشان کرد: این کار باید صورت بگیرد و شرکت‌‌های خصوصی وارد میدان شوند تا توسعه فراگیر در استان محقق شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها