امروز با توجه به پیچیدگی روزافزون گفتمان‌های فرهنگی، اگر بر مناسبات و ملاحظات این حوزه اشراف نداشته باشیم و ساده‌انگاری کنیم، نمی‌توانیم در رابطه با فعالیت‌های جبهه دشمن شناخت دقیقی کسب کنیم.
کد خبر: ۱۰۶۰۴۶۲
مقابله گفتمانی با دشمن فرهنگی

طبعا اگر چنین شناختی حاصل نشود، نمی‌توان انتظار مقابله مناسب داشت. گاهی حتی ما به‌دلیل نبود شناخت، نه‌تنها در مقابل دشمن نایستادیم، بلکه به اسم مقابله با دشمن، در صف او شمشیر زده‌ایم و همین باعث شده است که همه فعالیت‌هایمان در راستای تامین خواسته‌های دشمن باشد. مصادیق نیز در این باره بسیار است.

امروز یکی دیگر از مسائل مطرح در سرفصل دشمن‌شناسی، جابه‌جاشدن التزامات مسائل فرهنگی با رویکردهای غیرفرهنگی است. ما گاه به جای این‌که برای مساله‌ای فرهنگی، پاسخی فرهنگی بیابیم، پاسخ امنیتی تعبیه می‌کنیم.

نتیجه این جابه‌جایی، این می‌شود که هر روز واکنش‌های شدیدتری رخ می‌دهد که این خود مساله‌ساز است. بنابراین، به جای توسل به این موارد، باید دشمن‌شناسی را به‌عنوان یکی از مقولات جدی فرهنگ، با عمق بیشتری پیگیری کنیم تا براساس شناسایی مسیرهای دشمن، حرکت‌های مناسبی را ترتیب دهیم.

امروز دشمن نقاط قوت ما را شناسایی می‌کند و با ابزار مختلفی که در اختیار دارد، باورهای عمیق ما را که پشتوانه جایگاه فرهنگی ماست، مورد حمله قرار می‌دهد.

این در حالی است که شهادت، ایثار و توجه به دیگر حساسیت‌های فرهنگی، همچنان به‌عنوان زیرساخت‌های مهم گفتمان انقلاب اسلامی، مطرح‌اند و نیاز به توجه دارند. نتیجه بی‌توجهی به این موارد در کشور، برخورد ساده‌انگارانه با مقوله دشمن‌شناسی است.

امروز کمتر کسی بر مقابله گفتمانی متمرکز است؛ عدم شناخت دشمن و برنامه‌ریزی دقیق او برای مقابله با جریان‌های گفتمانی ما، شرایط امروز را برای ما سخت و طاقت‌فرسا کرده است.

دشمن تاکنون سنگرهای بسیاری از ما فتح کرده و اگر همچنان به برنامه‌ریزی مناسبی تجهیز نشویم، فتوحات دیگری را هم به پرونده‌اش خواهد افزود.

امروز و با توجه به مناسبات جدید حاکم بر نفوذ فرهنگی، دشمن نه نیاز به حضور نظامی دارد و نه نیاز به نفوذ فیزیکی؛ آنها همین که مدیریت فرهنگی‌شان بر کشورهای هدف سایه انداخته، توانسته‌اند اهداف خود را پیش ببرند.

نصرالله پژمان‌فر - نایب ‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها