نامش بهمن پرورش است و او را با القابی همچون جادوگر آب‌های ایران، سوپرمن زنده‌ ایرانی، شهروند برگزیده‌ کشور و اسوه‌ جوانمردی و فداکاری می‌شناسند؛ انسانی که بدون هیچ توقع و چشمداشتی تاکنون جان تعداد زیادی را نجات داده و پیکر تعداد زیادی از غرق‌شدگان را در شرایط بسیار دشوار کشف کرده است.
کد خبر: ۱۰۵۵۹۹۴
نجات دهنده!

وی از 28 سال گذشته تاکنون توانسته است 99 نفر را در سوانح گوناگون از مرگ حتمی نجات دهد‌. او همچنین توانسته است پیکر تعداد زیادی از جانباختگان حوادث مختلف را در شرایطی بسیار دشوار در سرما و گرما و زمانی که همگان از یافتن اجساد آنها ناامید شده بودند، کشف کند و تحویل خانواده‌هایشان دهد‌.

پرورش متولد سال 1346 اهل کرمانشاه و دارای سه فرزند است که می‌گوید حتی بیمه نیست و راه گذران زندگی‌اش مغازه‌ای اجاره‌ای است؛ فنون شنا را از مرحوم پدرش محمد پرورش از همان کودکی فرامی‌گیرد و به‌طور اتفاقی در سال 1368 فردی را که غرق شده بود نجات می‌دهد و از آن زمان تاکنون این راه را باانگیزه و احساسی منحصر به‌فرد ادامه داده است.

گفت‌وگوی چمدانی ما با او را بخوانید.

نخستین تجربه نجات انسان‌ها توسط شما کی بود؟

از سال 68 در یکی از سراب‌های کرمانشاه شخصی را از غرق شدن نجات دادم که این کار سرآغازی برای نجات 99 نفر در سوانح گوناگون آب، کوه، آتش و تصادفات جاده‌ای بود. از سال 79 تاکنون که 18 سال می‌گذرد به 22 استان بزرگ و 98 شهر ایران سفر و امدادرسانی کرده و بیش از 30 هزار ساعت عملیات سخت را در کشور با موفقیت انجام داده‌ام. تاکنون 32 بار تا چند قدمی مرگ پیش رفته که با دعای خیر مردم و لطف خداوند از مرگ رهایی یافته‌ام.

با نیروهای نظامی نیز همکاری دارید؟

من امدادرسانی به اکثر نیروهای نظامی ایران را در پرونده خود دارم؛ سال 67 سرباز پایگاه هوایی شهید نوژه بودم. یک روز قبل از عملیات مرصاد این پایگاه مورد تهاجم هواپیماهای عراقی قرار گرفت و باند هواپیمایی جنگنده اف چهار بمباران شد. این بمب‌ها تنظیمی و تاخیری بودند که هرکدام در ساعت‌های متفاوتی منفجر می‌شدند که من به همراه چند نفر داوطلب شدیم پایگاه را پاکسازی کنیم. بمب‌ها را در دست می‌گرفتیم و از هواپیماها دور می‌کردیم و آنها را در مکانی دورتر قرار می‌دادیم و با اسلحه ژ سه آنها را مورد اصابت قرار می‌دادیم که یکی از بمب‌ها منفجر شد و همگی مجروح شدیم، اما اجازه ندادیم هیچ هواپیمایی مورد گزند قرار گیرد.

چقدر دستمزد می‌گیرید؟

همه‌ آنچه انجام داده‌ام بدون هیچ‌گونه توقع و چشمداشتی بوده است؛ تنها دو بار از طرف برخی خانواده‌ها پاداش گرفتم که آن‌ هم صرف امور خیریه کردم و یک‌بار که بر اثر انجام یک عملیات، لباس‌های غواصی‌ام تخریب و مستهلک شده بود مبلغی به‌عنوان هدیه برای خرید لباس غواصی دریافت کردم.

آیا در حین عملیات نجات با مورد شگفت‌انگیزی برخورد داشته‌اید؟

برخی عملیات‌ها حس و حال منحصر به‌فردی قبل، حین و بعد از عملیات برایم دارند؛ در یکی از عملیات‌هایم در سال 80 فردی اهل لرستان را نجات دادم که داستان عجیبی دارد.

از چند روز قبل از انجام آن عملیات نامی خاص مدام در ذهنم تداعی می‌شد آن نام «سیدجواد نظریان» بود، نامی که تا آن زمان نشنیده بودم. در آن ایام با برادرم برای شنا به منطقه‌ سراب نیلوفر در 20 کیلومتری کرمانشاه رفتم که یک نفر غرق شد و برای یافتن آن غریق از عمق شش یا هفت متری وارد عمل شدم؛ بعد از چند ساعت عملیات جست‌وجو غریق را پیدا کردم خیلی عجیب بود پیکر وی خیلی سبک و راحت بالا آمد.

غریق که سربازی لرستانی بود از پادگان شهید رجایی کرمانشاه به همراه دو نفر از هم‌خدمتی‌ هایش به آن سراب آمده بودند؛ زمانی که بلوز سربازی‌اش توسط یکی از هم‌خدمتی‌هایش به روی صورتش انداخته شد، نام سید‌جواد نظریان نظرم را جلب کرد یعنی همان نامی که روزها قبل ذهن مرا درگیر کرده بود.

دلیل انگیزه‌ بالای شما برای نجات جان انسان‌ها چیست؟

در این وانفسایی که هر کسی به فکر خویش و به‌دنبال شهرت، ثروت و مقام است هدفم اشاعه‌ فرهنگ خدمت به مردم است؛ اگر به دنبال پست و مقام بودم تا الان به خیلی جاها می‌رسیدم، اما افتخار می‌کنم که راه خدمت به مردم را برگزیده‌ام. تاکنون کسی به اندازه‌ من در نجات و یافتن جسدهای غرق‌شدگان اقدام نکرده است و قصد دارم سه رکورد یعنی تعداد پیکرهای کشف شده، تعداد ساعات عملیات امدادی و تعداد شهرهایی که در آنها عملیات امدادی داشته‌ام را در گینس ثبت جهانی کنم. من عنوان شهروند نمونه کشور را توسط نیروی انتظامی دریافت کرده‌ام و معتقدم خداوند این سعادت را نصیب من کرده است که خادم راستین مردم باشم.

قدردانی مدیرکل مدیریت بحران لرستان

رضا آریایی، مدیرکل مدیریت بحران لرستان ضمن تقدیر از این غواص کرمانشاهی گفت: «بهمن پرورش در پیدا کردن پیکرهای زیادی که در آب‌های استان لرستان غرق شده بودند به ما کمک کرده است و هر وقت با وی تماس می‌گیریم در اسرع وقت در محل حادثه حاضر می‌شود و در ازای کاری که انجام می‌دهد هیچ چشمداشت و دستمزدی هم قبول نکرده است.»

وی افزود: «پرورش، غواصی متخصص و متبحر است که در عمق‌های بسیار زیاد هم توانایی ورود دارد و تاکنون به صورت فی‌سبیل‌الله در پیدا کردن جسد غریق‌های استان لرستان به ما کمک آمده است.»

مدیرکل مدیریت بحران لرستان با بیان این‌که این غواص توانایی و مهارت خوبی در این رشته دارد، اظهار کرد: «به عنوان نمونه تنگ هاله کوهدشت لرستان از عمق بسیار زیادی برخوردار است که هر غواصی توانایی ورود به این عمق را ندارد، اما هر وقت در هر جای استان لرستان در پیدا کردن جسدی در عمق آب‌ها مشکل داشته‌ایم توانسته به ما کمک کند.»

وی گفت: «تاکنون برای پیدا کردن جسدهای زیادی با وی تماس داشته‌ایم که همیشه حتی اگر چند روز هم طول کشیده با ما همکاری داشته است.»

بهمن موسوی - روزنامه نگار

ضمیمه چمدان جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها