دور تازه گفت‌وگوهای دولت سوریه و معارضان بامیانجیگری سازمان ملل برگزار شد

4 محور اصلی مذاکرات ژنو

دور هفتم مذاکرات غیرمستقیم صلح ژنو دیروز با حضور هیات‌های دولت و معارضان سوریه و طرف‌های مشخص آغاز شد. تاکنون مذاکرات ژنو طی شش سال گذشته نتوانسته است راهکار مشخص و مورد قبولی را برای حل بحران سوریه پیشنهاد کند . بخشی از ناکامی‌های کنفرانس ژنو به دخالت دولت‌های خارجی در بحران سوریه و سهم‌خواهی گروه‌های تروریستی و حامیان آنها بر می‌گردد . به نظر می‌رسد بعد از شش دور گفت‌وگوی ژنو، مذاکرات تازه دارد به سرخط اصلی می‌رسد.
کد خبر: ۱۰۵۰۱۳۸
4 محور اصلی مذاکرات ژنو

به همین دلیل به‌رغم همه نا امیدی‌ها انتظار می‌رود که این بار مذاکرات بتواند دستاوردی داشته باشد.

به گزارش سایت سیریانیوز، هیات سوری به ریاست بشار جعفری، نماینده این کشور در سازمان ملل ساعت 9 و 30 دقیقه به وقت ژنو جلسه‌ای را با استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه برگزار کرد. رمزی عزالدین رمزی، معاون فرستاده سازمان ملل به سوریه روز شنبه اعلام کرد در نشست ژنو پیرامون چهار موضوع اصلی که در مذاکرات قبلی مطرح شده گفت‌وگو خواهد شد.

این چهار موضوع عبارتند از: دولت انتقالی، قانون اساسی، انتخابات و مبارزه با تروریسم. این دور از مذاکرات ژنو درحالی برگزار می‌شود که از روز یکشنبه آتش‌بس در جنوب سوریه برقرار شده است.

همچنین مذاکرات ژنو یک هفته بعد از مذاکرات جدید در آستانه برگزار می‌شود. مذاکرات آستانه با محوریت ایران، روسیه و ترکیه و با حضور دولت سوریه و بعضی از گروه‌های مخالف برگزار می‌شود . مذاکرات آستانه تاکنون موفق شده است طی مراحلی در برخی از نقاط سوریه آتش بس برقرار کند. مذاکرات ژنو بیشتر هدفش را روی حل سیاسی بحران سوریه متمرکز کرده است.

کشورهای غربی و عربی ریشه بحران سوریه را حاکمیت دولت بشار اسد می‌دانند و در همه مذاکرات به دنبال عقب راندن دولت و گرفتن امتیازاتی برای مخالفان هستند. این در حالی است که بسیاری بر این باورند علت و ریشه اصلی بحران سوریه دخالت‌های خارجی و در راس همه اینها توطئه‌های صهیونیستی بوده است.

بثینه شعبان، مشاور رئیس‌جمهور سوریه می‌گوید: جنگ علیه سوریه به سرکردگی آمریکا و اسرائیل به راه افتاد.

به گفته وی، هدف از جنگ علیه سوریه، ویران کردن آخرین پایگاهی بود که به هویت عربی، مساله فلسطین، جولان و لبنان پایبند بود.در ادامه حملات مشترک روسیه به همراه نیروهای ارتش سوریه و متحدانش به گروه‌های تروریستی 13 فرمانده داعشی در منطقه المیادین کشته شدند.

به گزارش ایسنا، براساس داده‌های سازمان اطلاعات عراق 13 فرمانده داعشی در حملات روسیه به منطقه المیادین سوریه کشته شدند. جنگنده‌های روسیه از طریق اتاق عملیات چهارجانبه که مقر آن در بغداد است و نیز به واسطه آمار سازمان اطلاعات عراق، افراد مسلح داعش را در منطقه المیادین در داخل خاک سوریه هدف قرار دادند. در تحولی دیگر اعلام شد ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اواخر اردیبهشت سال جاری عملیاتی را در ریف حمص تحت عنوان «الفجر» آغاز کردند.

به گزارش المنار، نیروهای سوری موفق شدند از سمت «تل دکوه» به سمت ارتفاعات «تل رُغیله، تل البقر و تل الأصف» و مناطق «خربه الأمباشی و الکراعه» پیشروی کنند. ارتش سوریه همچنین موفق شد «تل سد ریشه، جبل مکحول، بئر مکحول و جبل سیس» واقع در جنوب فرودگاه السین را آزاد کند.

تلاش رژیم صهیونیستی برای ایجاد «ارتش جنوب سوریه»

برخی منابع اسرائیلی از تلاش تل‌آویو برای تشکیل «ارتش جنوب سوریه» مشابه «ارتش جنوب لبنان» برای استقرار در جنوب سوریه و در مرز با جولان اشغالی و مرزهای اردن خبر می‌دهند.

به گزارش ایسنا و به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، این منابع گفتند هدف اسرائیل از این کار جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه عنوان شده است. «ارتش جنوب لبنان» اواسط دهه 70 قرن گذشته با فرماندهی «سعد حداد» تاسیس شد و سپس ژنرال «آنتوان لحد» فرماندهی آن را به‌عهده گرفت. با این‌که رژیم صهیونیستی فعالیت‌های امنیتی خود در سوریه را با روسیه هماهنگ می‌کند و سطح این هماهنگی به تماس‌های تلفنی مستقیم در هر زمانی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل در جولان اشغالی با پایگاه‌های نظامی روسیه در خاک سوریه می‌رسد، اما اسرائیل به روسیه اعتماد نداشته و در این مورد تردید دارد که با توافق ایران تصمیمی علیه اسرائیل اتخاذ شود.

گروه جهان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها