رییس بانک مرکزی در حاشیه جلسه دولت:

بانک ها نباید سود بالای ١٥ درصد‏ بدهند

معاون اول رییس جمهور با اشاره به ضرورت های موجود برای برخی اصلاحات اقتصادی نظیر مدیریت بدهی دولت، تک نرخی کردن ارز، کاهش نرخ سود بانکی و اصلاحات ساختار بودجه دولت، گفت: مجموعه ای از اصلاحات اقتصادی در دستور کار دولت دوازدهم خواهد بود و انتظار داریم اقتصاد دانان و نخبگان کشور با نقد سیاست های دولت و ارائه پیشنهادات ما را در این زمینه همراهی کنند.
کد خبر: ۱۰۴۶۸۱۵
بانک مرکزی برای اصلاح نرخ سود بانکی اقدام کند

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (شنبه) در بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی اظهار داشت: دولت یازدهم در کنار سیاست گذاری برای ثبات اقتصادی، برای کاهش نرخ سود بانکی همگام با کاهش تورم نیز تلاش کرد اما بنای دولت بر آن بود که در این زمینه به صورت دستوری عمل نکند اما متاسفانه آنطور که انتظار داشتیم عمل نشد. نرخ سود بین بانکی در زمان آغاز به کار دولت یازدهم حدود 30 درصد بود که در دولت تدبیر و امید تا 17 درصد کاهش یافت اما اخیراً اندکی افزایش پیدا کرده که انتظار داریم مدیران بانک مرکزی و نظام بانکی برای اصلاح این وضعیت با جدیت دست به کار شوند.

وی مدیریت بازار ارز و استقرار ثبات در این بخش را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم برشمرد و گفت: در چند سال گذشته تغییری جزئی در نرخ ارز بوجود آمد و عده ای اصرار داشتند که دولت سیاست های خود را تغییر دهد اما دولت سیاست هایی مناسب اتخاذ کرد و توانست تا این لحظه ثبات بازار ارز را حفظ کند.

جهانگیری با بیان اینکه دولت دوازدهم با چالش های متعددی روبرو خواهد بود، مهمترین چالش امروز پیش روی جامعه در کشور را معضل بیکاری دانست و افزود: نرخ بیکاری جوانان تحصیلکرده کشور بیش از 25 درصد است و با توجه به آنکه حدوداً یک میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی در سال داریم، به اجبار نیازمند آن هستیم که سالانه حداقل یک میلیون شغل ایجاد کنیم تا بتوانیم به مطالبات افراد جویای کار پاسخ دهیم.

وی وضعیت معیشتی مردم را از دیگر چالش های پیش روی دولت برشمرد و گفت: بخش وسیعی از مردم کشور از وضعیت معیشتی مناسبی برخوردار نیستند. اقتصاد ایران باید در منطقه پر تلاطم خاورمیانه که رقبای فراوانی دارد قادر باشد به اقتدار اقتصادی برسد تا صحنه را به رقبا واگذار نکنیم.

جهانگیری افزود: ایران همواره بزرگ منطقه خاورمیانه بوده و هیچ کس نمی تواند این بزرگی را از ایران بگیرد. تاریخ و تمدن ایران، جایگاه والای ایران را تثبیت کرده است. البته ممکن است این روزها برخی کشورهای منطقه با حمایت غرب گرد و خاک کنند اما چیزی از بزرگی ایران کاسته نخواهد شد.

وی در ادامه با قدردانی از تلاش های نظام بانکی کشور در پیشبرد برنامه های اقتصادی در سال 95 گفت: متاسفانه گاهی در حق مدیران کشور و مدیران نظام بانکی بی انصافی می شود. مدیران نظام بانکی مسئولیت مهمی برای اجرای برنامه های اقتصادی کشور بر دوش دارند و نباید هر مشکل کوچکی را صد برابر بزرگنمایی کرد و بر سر آنها کوبید.

وی با یادآوری تاکید مقام معظم رهبری برای احیا و راه اندازی 7500 واحد کوچک و متوسط تولیدی در سال گذشته، گفت: برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب نظام بانکی با همه توان به صحنه آمد و با اینکه هدف گذاری برای 7500 واحد تولیدی بود،‌ در عمل برای بیش از 23 هزار واحد تولیدی تامین سرمایه در گردش صورت گرفت و در سالجاری نیز نظام بانکی برنامه مشابهی را در دستور کار خود دارد که امیدواریم نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد.

رییس کل بانک مرکزی نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت حفظ ثبات بازار ارز و پیگیری سیاست یکسان سازی نرخ ارز به فعالیت موسسات اعتباری غیر مجاز اشاره و بر اهمیت بعد نظارتی بانک مرکزی تاکید کرد.

در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از دو نفر از چهره های ماندگار بانکی کشور تجلیل شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها