با گذشت یک هفته از پایان جشنواره فیلم فجر،‌ همچنان برخی جریان های خاص به فشار روی منتقدان این رویداد از جمله برنامه تلویزیونی «هفت» ادامه می دهند، تا آنجا که حتی روز گذشته پای وزیر ارشاد را هم به این ماجرا باز کردند و صالحی امیری با کنایه و دلخوری از صدا و سیما و برنامه هفت گلایه کرد، اما اهالی سینما، جامعه هنری و منتقدان چه نگاهی و چه انتظاری از هفت و رسانه ملی دارند.
کد خبر: ۱۰۰۲۰۳۶
شورجه: «هفت» در خدمت پیشرفت سینما است/ فهیم: مدیران فرهنگی اندازه فوتبالیست‌ها تحمل ندارند

به گزارش جام جم آنلاین، ‌جمال شورجه کارگردان شناخته شده کشورمان که بارها در هیئت داوران جشنواره سینمایی متعدد از جمله همین فیلم فجر حضور داشته است، ارزیابی دقیق و کاملی در این رابطه دارد.

یک برنامه انتقادی خوب

شورجه به جام جم آنلاین گفت: بنظر من برنامه «هفت» یک برنامه انتقادی خوبی است، آقای افخمی هم چه به لحاظ تئوری و چه به عنوان کارگردان و فیلمساز از منظر عملی شناخت کاملی از سینمای ایران دارد و در اجرا هم موفق بوده است و این برنامه هم در خدمت پیشرفت سینمای ایران است.

شورجه تاکید کرد: من تعجب می کنم وقتی یک جوان دانشجو در مقابل رییس جمهور آن طور تند و صریح حرف هایش را بیان می کند چرا ما در حوزه فرهنگ و هنر از یکی دو انتقاد از یک رویداد یا داوری های یک جشنواره این همه به هم می ریزیم و آشفته می شویم. این نشان می دهد که در مملکت ما آزادی به حمدالله وجود دارد، باید انتقادپذیری مان را بالا ببریم.

کارگردان سی و سه روز افزود: سینمای ما کم انتقاد ندارد، مسوولان فرهنگی باید این انتقادها را بشنوند و از آنها در مسیر اصلاح و پیشرفت بهره ببرند البته معتقدم این انتقادها نباید به سمت توهین یا تند شدن بیهوده کشیده شود، بگومگو خوب نیست، حرمت ها را نگاه داریم و با زبان نرم و محترمانه در رسانه ملی بیان کنیم.

شعار پویایی رسانه می‌دهند اما در عمل جلوی رسانه را می‌گیرند

محمد تقی فهیم، روزنامه نگار و از منتقدان پیشکسوت سینما هم صحبت هایش را این گونه شروع کرد: همین ابتدا بگویم رسانه اگر جسور نباشد، اگر قدرتمند نباشد، اگر نتواند به مسائل چالشی ورود کند اصولا رسانه نیست.

فهیم در گفت و گو با جام جم آنلاین افزود: حالا یک برنامه سینمایی به نام «هفت» در یک رسانه فراگیر و ملی آمده و به درستی به رسالت خودش عمل می کند ، سمت مردم قرار می گیرد و بازتاب دهنده خواسته مردم می شود، طبیعی است که برخی عصبی می شوند، عکس العمل تند نشان می دهند، فقط نمی دانم تضاد این واکنش ها را چگونه با شعارهای خودشان مانند آزادی و پویایی رسانه می خواهند توجیه کنند؟

این منتقد پیشکسوت سینما ادامه داد: بنظرم تمام این فشارها روی تلویزیون و برنامه هفت گواهی می کند که هفت و افخمی کاملا درست عمل کرده اند و حتی تازه توانسته مسیرش را بخوبی پیدا کند، خیلی ها انتظار داشتند چنین برنامه ای باشد و حالا ما یک برنامه خوب سینمایی و جدی و چالشی داریم.

فهیم افزود: اگر برنامه نود برنامه ای پربیننده و موفق است برای این است که همیشه چالشی بوده و بدون ملاحظه و رودربایستی تمام اجزای فوتبال را زیر ذره بین می برد از داوری تا پشت پرده و زد و بند، حالا سوال من این است که آیا مدیران فرهنگی ما و هنرمندان ما اندازه فوتبالیست ها و مدیران ورزشی صبر و تحمل و آستانه شنیدن نظر مخالف و انتقادی را ندارند؟

علیرضا رئیسیان، دیگر کارگردان سینما و صاحب فیلم هایی از جمله چهل سالگی، دوران عاشقی و ... هم در این رابطه فقط به همین جمله بسنده کرد که وقتی تقریبا همه جامعه سینمایی کشور روی ضعف جشنواره و داوری های آن اتفاق نظر داشته اند، نباید گناه را گردن منتقد و فضای مجازی و این برنامه و آن برنامه انداخت، در هیچ کجای دنیا این گونه نیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها