مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا خبر داد:

تردد 160 هزار خودروی فرسوده در تهران

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست البرز گفت: در حال حاضر یک‌میلیون خودروی شماره‌گذاری شده، ۳۰۰ هزار خودروی عبوری و ۵۰ هزار خودروی فرسوده در البرز در حال تردد است.
کد خبر: ۹۸۹۲۹۹
تردد ۵۰هزار خودروی فرسوده در البرز

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از مهر،حسین محمدی با اشاره به اینکه کیفیت هوای سال جاری در مقایسه با متوسط چهار سال گذشته ۱۵ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش‌یافته است، عواملی چون توزیع بنزین یورو ۴، تغییر سوخت۵۰۰ واحد صنعتی از سوخت فسیلی به گاز، حذف دو میلیون لیتر مازوت از سوخت نیروگاه منتظر قائم را مهم خواند و اظهار کرد: علل آلودگی هوای استان طبیعی و انسان‌ساخت است.

محمدی منشاء طبیعی آلودگی‌ها را کانون‌های گردوغبار دانست و گفت: از سال ۹۲ تا ۹۴ شاهد تکرار و افزایش پدیده گردوغبار در استان هستیم .

وی در بخش دیگری منشاء انسان‌ساخت آلودگی هوا را منابع متحرک و ثابت اعلام کرد و گفت: ۲۰ درصد از منابع متحرک ناشی از ترافیک برون‌شهری و مابقی ناشی از خودروهای داخلی است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز تأکید کرد: در حال حاضر یک‌میلیون خودروی شماره‌گذاری شده، ۳۰۰ هزار خودروی عبوری و ۵۰ هزار خودروی فرسوده در البرز در حال تردد است.

نیروگاه منتظر قائم بیشترین سهم را در آلودگی هوای البرز دارد

محمدی به مطالعات علمی انجام‌شده در خصوص وضعیت آلودگی هوای البرز که توسط دانشگاه تهران انجام شده است اشاره کرد و گفت: ۶۲ درصد آلودگی هوای البرز ناشی از منابع متحرک و ۳۸ درصد مربوط به منابع ساکن است که دو شاخص آلودگی هوا (ذرات معلق و اکسید گوگرد)، وسایل نقلیه سنگین بیشترین سهم را در آلودگی هوا دارند.

وی گفت: این در حالی است که سهم شاخص مونوکسید کربن در خودروهای سبک بیشتر است، که در بخش ثابت نیز نیروگاه منتظر قائم و واحدهای صنعتی بیشترین سهم را در آلودگی هوای استان دارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز بابیان اینکه واحدهای صنعتی استان ۸۱ درصد از ذرات معلق را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: این در حالی است که منابع خانگی ۳۰ درصد ازCO موجود در اتمسفر را به خود اختصاص می‌دهد.

فعالیت معادن شن و ماسه غیرمجاز در البرز ممنوع می شود

محمدی کاهش آلودگی هوای استان را منوط به اجرای مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا و برش استانی دانست و گفت: نصب کاتالیست بروی خودروهای سبک، نصب فیلتر بروی خودروهای سنگین، معاینه فنی دقیق، افزایش فضای سبز، شناسایی گره‌های ترافیکی، بررسی و استفاده از انرژی‌های نو به‌جای انرژی فسیلی، تهیه و نصب تابلوهای نمایشگر، راهبری ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا از سوی شهرداری، اجرای طرح «کهاب» و جمع‌آوری بخارات بنزین، نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی از مسائل مهم در کاهش آلودگی هوای استان هستند.

وی در خصوص وضعیت معادن شن و ماسه استان نیز گفت: مقرر شد تا معادن شن و ماسه ای که غیرمجاز بوده و یا زمان برداشت آنان تمام شده پس از صدور اخطاریه و تعیین مهلت، فعالیتشان متوقف و استقرار هرگونه صنایع و معادن غیرمجاز در محدوده حرایم شهرهای تهران و البرز ممنوع شود.

محمدی به فعالیت خارج از ضوابط بسیاری از معادن در استان اشاره کرد و افزود: تا پیش از سال ۸۵ ضوابط زیست‌محیطی بهره‌برداری از معادن وجود داشت به‌طوری‌که برای تمام فعالیت‌های معدنی در سطح کشور باید از محیط‌زیست استعلام می‌شد و در صورت موافقت باید همه ضوابط زیست‌محیطی را رعایت می‌کردند.

مجوز دو معدن شن و ماسه در البرز صادر شد

وی با تأکید بر اینکه از سال ۸۶ با اصلاح قانون معدن این ضوابط ملغی شد، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای فعالیت معادن داخل مناطق حفاظت‌شده از محیط‌زیست استعلام می‌کنند و برای فعالیت معادن در دیگر مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست الزامی برای دریافت مجوز ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز بابیان اینکه این روند لطمه‌ی زیادی به منابع طبیعی کشور زده است، گفت: معدن شن و ماسه‌ای که در حریم شهر کرج و منطقه باغستان واقع‌شده است از سال ۸۶ در این منطقه مستقر و بدون مجوزی از محیط‌زیست به فعالیت خود ادامه داده است که علاوه بر خسارات زیست‌محیطی شاهد شکایات مردمی بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه مجوز دو معدن جدید دیگر نیز از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت صادرشده است، گفت: با پیگیری‌های انجام‌شده دو ماه گذشته و با دستور دادستانی کرج مقررشده است تا این معدن تعطیل شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها