دل آشوب می‌شوید؟ می‌ترسید؟ خشم‌تان غلیان می‌کند؟ اما باید بدانید، حق دارید که بدانید، از هر چهار نفر زیر 50 سال که دور و برتان پرسه می‌زنند، ‌نفس می‌کشند، می‌خورند، می‌خندند، می‌گریند و برای دوردست‌های زندگی نقشه می‌کشند، یکی، نرسیده به تولد 50 سالگی، روی تخت سرد و خیس غسالخانه دراز می‌کشد و در عالم مردگی، حسرت آرزوهای محالش را می‌خورد که در سال‌های رفته عمر پی‌شان دویده است.
کد خبر: ۹۶۰۴۴۶
زودمرگی

باور می‌کنید؟ 25 درصد شهروندان پیش از چشیدن مزه میانسالی، می‌میرند و تقویم عمرشان نیمه‌کاره می‌ماند؛ این آماری است که ایرج حریرچی، قائم‌مقام وزیر بهداشت و باقی متخصصان در سیستم بهداشتی جهان، به آن می‌گویند «مرگ زودهنگام.»

ما زود می‌میریم و عجیب است که علت مرگ‌مان را می‌دانیم، اما تسلیم و مبهوت ایستاده‌ایم به تماشای ساعت شنی «نیستی»، مثل ‌بره آهوهای آماده شکار شدن، قربانی‌های مانده در قربانگاه یا غریق‌هایی که روی موج‌های بلند به خواب رفته‌اند. ما علت مرگ‌مان را می‌دانیم. مرگ برای ما ریحان نمی‌چیند، مرگ با ما مهربان نیست، چون ما با خودمان مهربان نبوده‌ایم.

46 درصدمان با بیماری‌های قلبی و عروقی می‌میریم، 9 درصد با تصادفات، ‌4 درصد با بیماری‌های تنفسی، 3 درصد با دیابت و باقی‌مان هم شکار انواع سرطان‌ها می‌شویم یا حوادث پیش‌بینی نشده دیگری که اسم‌شان را گذاشته‌ایم، اجل معلق.

ما رکورد شکسته‌ایم، سن ابتلای‌مان به بیماری‌های قلبی و عروقی، کمتر از میانگین جهانی است، سن ابتلای‌مان به سرطان‌ها هم. می‌دانیم علتش سبک زندگی نادرست، فست فوت خوردن، بی‌تحرکی و پشت‌میزنشینی است. می‌دانیم باید شیوه زیستن‌مان را عوض کنیم چون هرکسی آن گونه می‌میرد که زیسته است.

می‌دانیم باید مطمئن برانیم تا تصادفات کم شود. می‌دانیم باید کمتر از خودروی شخصی استفاده کنیم تا هوا پاک بماند، می‌دانیم که باید امن زندگی کنیم و امن کار کنیم، می‌دانیم باید با خودمان و جهان‌مان در صلح باشیم، می‌دانیم که هیچ کس دوبار زندگی نمی‌کند، می‌دانیم زندگی ارزان نیست اما انگار دانستن، برای عمل کردن کافی نیست.

ما زندگی را با پست‌ترین‌های این جهان تاخت می‌زنیم و خبرهای زودمرگی در کشورمان را به هیچ می‌گیریم و فکر می‌کنیم اگر بی‌خیال‌شان شویم، اگر نبینیم‌شان، اگر درباره‌شان نیندیشیم، مرگ می‌ماند برای همسایه، ‌غافل از این که شاید یکی از آن چهار نفر، ما باشیم.

مریم یوشی‌زاده - دبیر گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
40 ساله از تهران
-
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۴
۰
۰
درود بر شما ... من كه با خوندن مقالتون چهار ستون بدنم لرزید !
سمیرا ایزدپناه
-
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۴
۰
۰
خیلی خوب بود مرسی
محمد
-
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
۰
۰
درود بر شما . مقاله بسیار زیبا . ای كاش اشاره ای هم به سهم غفلت مدیران اجرایی و متولیان فرهنگ و رسانه و مسئولین در شیوع این نابهنجاریها در زندگی مردم می داشتید
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها