3 نویسنده ، منتقد و مترجم در گفت و گو با جام جم آنلاین پاسخ دادند:

بهترین کتاب جلال کدام است؟

هجدهم شهریور سالمرگ جلال آل احمد است، مردی که نامش با ادبیات معاصر ایران گره خورده است و البته برخی فراتر از ادبیات او را یک جامعه شناس و مترجمی جدی هم معرفی می کنند، جلال در روزگار ما نمودهای آشنای دیگری هم دارد، گران ترین و مهم ترین جایزه ادبی که در کشور اهدا می شود به نام او ثبت شده است و در اغلب شهرهای دور و نزدیک هم میدان و خیابانی به نامش شناخته می شود.
کد خبر: ۹۴۲۸۲۲
بهترین کتاب جلال کدام است؟
به گزارش جام جم آنلاین،‌ به بهانه سالمرگ این نویسنده به سراغ سه چهره مختلف رفتیم تا آنها از ابعاد گوناگون برای ما از بهترین کتاب جلال سخن بگویند.

در این گزارش این سه نفر با ما همراه هستند: دکتر محمد بقایی ماکان،‌استاد دانشگاه و ادیب شناخته شده، احمد پوری از مترجمان پیشکسوت و راضیه تجار که علاوه بر فعالیت پررنگ در داستان نویسی و نقد، چندین دوره عضو هیئت علمی جایزه جلال آل احمد بوده است.

دکتر محمد بقایی ماکان:

معروف ترین کاری که شاید از جلال بین مردم و حتی نخبگان شناخته شده همان کتاب «غربزدگی» است اما او در حوزره های مختلفی کار کرده است و همین باعث می شود که من براحتی نتوانم نام یک کتاب را به زبان بیاورم.

آثار مونوگرافی او چندان درخور توجه نیست، بیشتر با گزارش هایی سطحی از مکان ها و جاهایی که دیده مواجه می شویم ، در حوزه ترجمه هم باز به باور من اثر چندان دندان گیری ندارد در زمینه کند و کاو اجتماعی معروف ترین کار او همین غربزدگی ست.

در حوزه رمان و داستان آثار زیادی از او به جای مانده که مشهورترینش همان «مدیر مدرسه» است که نقد جدی به دستگاه آموزش و پروش آن ایام دارد.

اما من کتاب «سنگی بر گوری» را از او انتخاب می کنم و معتقدم تنها کتابی ست که می شود گفت شخصیت و نگرش کلی آل احمد را به پیرامون خودش نشان می دهد.

احمد پوری:

جلال آل احمد در حوزه ترجمه آثار متعددی منتشر کرده است، اما از آنجا که او مستقیم از فرانسه ترجمه می کرد من نمی توانم نظر کارشناسی مناسبی بدهم چرا که توانایی تطبیق دادن آن را ندارم ولی آن طور که شنیده ام و خوانده ام این است که در ترجمه ها آنچه بیشتر نمایان است همان نثر خود جلال بوده است.

من خودم «غربزدگی» و «مدیر مدرسه» او را دوست داشتم، بخصوص زمانی که جوان بودم نثر تند و تیز و پرخاشگر او بسیار برایم جذاب بود، جلال با آن زبان خاص، جمله های کوتاه و گیرا، تقطیع های کوتاهش واقعا معروف است ، اما برای پیشنهاد به نظرم «زن زیادی» او بهتر است.

راضیه تجار:

انتخاب یک کتاب از میان آثار جلال آل احمد برای من واقعا دشوار است، الان که در ذهنم دارم نام آثارش را مرور می کنم ، می بینم که من شاید «مدیر مدرسه» را انتخاب کنم و این کتاب پیشنهاد من باشد اما از آن طرف به خودم می گویم خب پس «خسی در میقات» چه؟ این کتاب را هم اگر نگویم ظلم است، بهخ نظرم هر دو این کتاب ها گویای یک نگاه ویژه در جلال آل احمد هستند ، کتاب هایی که شخصیت ایشان را به ما بهتر نشان می دهد در واقع، با خواندن آنها می توان دریچه ای باز کرد به جهان بینی و ایدئولوژی که جلال به دنیا دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها