وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت اتریش سفلی خبرداد:

تشویق و ترغیب بانک‌های اتریش برای همکاری با ایران

وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت اتریش سفلی در نشستی با مسوولان اتاق بازرگانی تهران و فعالان اقتصادی ایرانی اعلام کرد که با توجه به تحریم‌های 10 ساله اخیر علیه ایران و رفع آن طی ماه‌های گذشته، بانک‌های اتریشی برای ایجاد تسهیلات در روابط دو کشور نیاز به اندکی زمان دارند.
کد خبر: ۸۹۹۱۲۷
تشویق و ترغیب بانک‌های اتریش برای همکاری با ایران

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، خانم پترا بوهوسلاو که به همراه یک هیات اقتصادی متشکل از 40 شرکت بزرگ به ایران سفر کرده است گفت : گام‌های اولیه برای برقراری مناسبات مالی و پولی از سوی بانک‌های اتریشی برداشته شده است، با این حال، بانک‌های اتریش موسسات خصوصی هستند که به صورت مستقل تصمیمات خود را اتخاذ می‌کنند اما نقش سیاستمداران و دست‌اندرکاران این کشور در حال حاضر این است که مشوق‌ها و انگیزه‌های لازم برای شروع کار آنها با ایران را ایجاد کنند که در این زمینه اقدامات خوبی نیز صورت گرفته است.

پترا بوهوسلاو در ادامه، به معرفی ایالت اتریش سفلی پرداخت و گفت: «ایالت ما دارای 1.6 میلیون نفر جمعیت بوده و ساختار اقتصادی شفافی دارد. در این ایالت حدود 90 هزار شرکت و بنگاه اقتصادی تاسیس شده است که تعداد کارکنان 200 شرکت، بیش از 250 نفر است و سایر بنگاه‌ها در ابعاد کوچک و متوسط، و اغلب به صورت خانوادگی اداره می‌شوند.» وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالتی اتریش سفلی قدرت اقتصادی این ایالت را در دانش فنی، ماشین‌آلات، فناوری مربوط به حوزه انرژی و محیط زیست دانست و گفت: در این زمینه‌ها علاقمند به همکاری هستیم.

پترا بوهوسلاو گفت: «تولید ناخالص داخلی ایالت اتریش سفلی، 50 میلیارد یورو برآورد می‌شود که 31 هزار یورو به ازای هر نفر است. ضمن آنکه حدود 40 درصد محصولات این منطقه نیز صادر می‌شود و مقصد این کالاها نیز عمدتا آلمان، ایتالیا و شرق آسیاست. همچنین رشد اقتصادی این ایالت نیز سالانه 1.9 درصد بوده است.» او با تاکید بر اینکه نسبت به توسعه روابط با ایران علاقمند هستیم، گفت: «طرحی با عنوان «صنعت چهار صفر» برای مدرنیزاسیون اینترنتی صنایع در دست اجرا داریم و علاقمند هستیم در این زمینه با ایران نیز همکاری داشته باشیم. تمرکز ما در این طرح برروی توسعه فناوری، تحقیق و توسعه است. با این نگرش که سرمایه‌گذاری در فناوری و تحقیقات مربوط به این بخش موجب برتری و افزایش بهره‌وری آن می‌شود.» وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالتی اتریش سفلی ادامه داد: «یکی دیگر از برنامه‌ها در این طرح، گسترش روابط بین‌المللی و توجه به استارتاپ‌هاست.» او در خاتمه ضمن امیدواری نسبت به توسعه مناسبات ایران و اتریش، برای بازرگانان دو کشور گفت‌وگوی موفقیت‌آمیزی را آرزو کرد.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایالت اتریش سفلی نیز در دیدار با رییس اتاق تهران، از خوشبینی خود نسبت به رفع نگرانی بانک‌ها و موسسات مالی اتریش در همکاری با ایران سخن گفت.

کریستین موسر، گفت: «ایران در ماه‌های گذشته هدف بسیاری از کشورها برای بررسی فرصت‌های همکاری بوده است؛ اما نقطه قوت شرکت‌های ایالت ما صداقت در شراکت و رعایت توافقات است. در واقع این شرکت‌ها اگر همکاری خود را با کشوری آغاز کنند، در مقاطع بحرانی نیز در کنار شرکای خود باقی می‌مانند. بنابراین از شما می‌خواهم روی این مولفه حساب باز کنید.»

وی با بیان اینکه برخی از بانک‌ها و موسسات مالی اتریش در عضویت اتاق بازرگانی این کشور هستند، افزود: «مذاکرات سازنده‌ای تاکنون با بانک‌های اتریش برای از سر گیری روابط اقتصادی با ایران صورت گرفته است و اتاق بازرگانی اتریش سعی کرده است که اطمینان لازم را به این موسسات اعلام کند.

رییس اتاق تهران نیز در این نشست به ظرفیت‌های ایران اشاره کرد و گفت: حجم روابط تجاری دو کشور در سال2014 طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران حدود 318 میلیون دلار بوده است. این آمار بیانگر این واقعیت است که این حجم روابط در حد و اندازه و شایسته دو کشور نیست.

خوانساری به این نکته اشاره کرد که دوران جدیدی که در پیش روست، زمینه را برای گسترش روابط در همه بخش‌ها آماده کرده است، اما برای توسعه و تحکیم روابط در شرایط جدید بایستی از طرح‌ها و برنامه‌های مبتکرانه و نو و با هدف بلندمدت بهره برد. در این شرایط طرف‌های تجاری نباید صرفاً به مبادله کالا بیاندیشند. قطعاً باید برای تحکیم روابط اقتصادی در آینده با نگاهی درازمدت به همکاری‌های مشترک درعرصه زیرساخت‌های صنعتی و تکنولوژیک پرداخت.
او گفت: «با توجه به حجم سرمایه‌گذاری خارجی اتریش که بالغ بر 360 میلیارد دلار محاسبه شده است، اتریش یکی از کشورهای سرمایه‌فرست به حساب می‌آید. از این رو، سرمایه‌گذاری اتریش در پروژه‌های علمی، فنی، صنعتی و تولیدی در داخل ایران یکی از راه‌هایی است که می‌تواند ضامن بقا و دوام درازمدت روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه شود.» او ادامه داد: «اتاق بازرگانی تهران آمادگی دارد تا با تشویق و ترغیب بخش خصوصی کشور در جهت توسعه هرچه بیشتر همکاری‌های تجاری و صنعتی با اتریش گام‌های موثری بردارد. امیدوارم تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور هرچه بیشتر افزایش یافته و موجبات رونق تجارت بین دو کشور را فراهم کند.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها