جزئیات قیمت کالاهای اساسی در بازار

پوشه گرانی‌ها در دولت، موقتا بایگانی شد!

چهارماهی از دستور معاون اول رئیس جمهور برای هماهنگی تمامی افزایش قیمت‌ها با دولت می‌گذرد و هنوز خبری از تصمیم‌گیری در این رابطه نیست اما برخی اخبار از بایگانی موقت پوشه درخواست‌های گرانی خبر می‌دهند.
کد خبر: ۸۱۱۸۸۸
پوشه گرانی‌ها در دولت، موقتا بایگانی شد!

تورم به پوسته سخت خود رسیده و برنامه‌ریزی‌های دولت برای جلوگیری از تورم، کم‌کم دارد به نقاط سخت و مشکل خود می‌رسد. آنگونه که اقتصاددانان می‌گویند دولت می‌خواهد راهکارهایی را در نظر بگیرد که با توجه به اینکه شیب کاهش تورم در سال جاری بسیار کند خواهد بود، ‌بتواند باز هم به هدف اصلی خود یعنی کنترل تورم ادامه دهد.

در این میان، اسحاق جهانگیری، ‌معاون اول رئیس جمهور با پیش‌بینی دقیقی از این روند، ‌در هفته‌های پایانی سال گذشته بخشنامه‌ای را صادر کرد که بر مبنای آن، ‌هر گونه گرانی باید با دولت هماهنگ شود، بنابراین هیچ مجمع داخلی شرکت یا هیات مدیره‌ای حق افزایش خودسرانه قیمت‌ها را ندارند و همه باید از کانال دولت برای دریافت هر مجوزی مبنی بر افزایش قیمت‌ها عبور کنند.

از همان روزهایی ابتدایی سال جاری که این بخشنامه از سوی دولت به صورت رسمی ابلاغ شد، ‌تولیدکنندگان درخواست‌های مکرر خود را برای افزایش قیمت روی میز دولت نهادند و منتظر شدند تا به صورت رسمی، ‌مجوز گرانی کالاهای خود را دریافت کنند، در این صورت دیگر درگیر سازمان‌های نظارتی همچون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، ‌تعزیرات حکومتی یا در پله‌ای دیگر، ‌بازرسی اصناف نمی‌شدند.

ابتدا تولیدکنندگان کالاهای اساسی همچون روغن و سیمان دست به کار شدند و درخواست افزایش قیمت‌ها را ارائه کردند و در رده‌های دیگر، ‌تولیدکنندگان آبمیوه، خودرو و سایر اقلامی که مورد نیاز مردم است، افزایش قیمت‌ها را خواستار شدند اما تاکنون دولت با هیچ یک از این درخواست‌ها به صورت رسمی موافقتی نکرده است.

البته برخی اخبار حکایت از آن دارد که پوشه گرانی‌ها به صورت موقتی از سوی دولت و ستاد تنظیم بازار بایگانی شده است و فعلا خبری از اعمال افزایش قیمت‌ها نیست.

در این رابطه هنوز دولت به صورت رسمی تقاضای تولیدکنندگان را برای گرانی مورد موافقت قرار نداده است و برخی پرونده ها برای بررسی بیشتر و اعمال نظر دستگاه‌های کارشناسی، ‌به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارجاع داده شده است، همچنین ممکن است دولت با نظر سازمان حمایت به صورت قطعی موافقت کرده یا درخواست کند که جلسات بیشتری در ستاد تنظیم بازار برای این امر برگزار شود ‌اما آنچه که مسلم است، تاکنون به صورت رسمی با هیچ درخواستی موافقت نشده است.

با این وجود، دولت برای برخی از کالاهایی که مدت‌ها بود درخواست افزایش قیمت داده بودند، ‌گویا موافقت خود را اعمال کرده و درصد افزایش قیمت نیز به تولیدکنندگان اعلام شده ‌اما فعلا اجازه داده نشده است تا حداقل در ماه مبارک رمضان، ‌این اقلام گران شوند و اجرای مصوبات خود برای گرانی‌ها را به بعد از ماه مبارک رمضان موکول کرده است.

به هر حال، به نظر می رسد تولیدکنندگان باید منتظر باشند تا سیاست‌های جدید دولت در رابطه با گرانی رونمایی شود و در عین حال، ‌شرایط به نحوی مهیا شود که هرگونه تغییر قیمت، ‌موج جدید تورمی را برای کشور رقم نزند؛ به خصوص اینکه اکنون تورم به پوسته سخت خود رسیده و به طور قطع، ‌دولت برای رسیدن به هدف خود که همان تورم تک رقمی است، ‌باید بسیار به دقت و به اصطلاح دست به عصا حرکت کند.

البته گزارش بانک مرکزی در هفته منتهی به ۲۹ خرداد نشانگر این است که نرخ لبنیات، گوشت قرمز، قند و شکر و روغن نباتی ثابت مانده اما قیمت تخم مرغ ۷.۷ درصد، برنج ۰.۲ درصد، حبوب ۰.۱ درصد، سبزی های تازه ۰.۱ درصد، گوشت مرغ ۷ درصد و چای ۰.۲ درصد افزایش داشته است.

جزئیات قیمت کالاهای اساسی در بازار

قیمت برخی از اقلام در بازار به مناسبت ماه مبارک رمضان کاهش و قیمت برخی از اقلام با افزایش همراه بوده است.

گوشت قرمز: قیمت هر کیلوگرم چرخ کرده ممتاز گوساله ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان، گوشت مخلوط گوساله ۳۵ هزار و ۲۰۰ تومان، ‌ران گوساله ۳۴ هزار و ۳۰۰ تومان، ‌خورشتی گوساله ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان، ‌ران گوسفندی ۸۰۰ گرمی ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان، ‌چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفندی ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان، آبگوشتی گوسفندی ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان، ‌ران گوسفندی ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان، ‌گل ماهیچه گوساله ۳۷ هزار و ۲۰۰ تومان، ‌ماهیچه پلویی گوسفندی ۸۰۰ گرمی ۳۵ هزار و ۶۵۰ تومان است.

گوشت مرغ: قیمت هر بسته ۱۸۰۰ گرمی سینه مرغ بی پوست ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان، ‌مغز ران مرغ ۱۸۰۰ گرمی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان، ‌فیله مرغ ۹۰۰ گرمی ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان، ‌چرخکرده ران و سینه بی پوست و استخوان مرغ ۶ هزار و ۵۰۰ تومان، ‌ران و سینه مرغ بی پوست ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان، ‌جوجه کباب ۹۰۰ گرمی بی استخوان ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان، ‌ران بی پوست با استخوان ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان است.

تخم مرغ: قیمت هر بسته ۹ عددی تخم مرغ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان، ‌۶ عددی ۲۸۰۰ تومان، ‌۱۵ عددی ۶هزار و ۹۵۰ تومان، ‌۲۰ عددی ۷ هزار تومان است.

پنیر: قیمت هر بسته پنیر ۱۰۰ گرمی ۱۱۰۰ تومان، ‌پنیر فتا ۳۰۰ گرمی ۳۶۰۰ تومان، ‌ پنیر خامه‌ای ۱۰۰گرمی ۱۲۵۰ تومان، ‌ پنیر امگا۳ معادل ۴۰۰ گرمی ۵۵۰۰ تومان است.

شیر: قیمت هر بطری ۹۰۰ سی‌سی شیر با ۳ درصد چربی ۲۳۰۰ تومان، ‌شیر بطری امگا ۳ معادل ۲۵۲۰ تومان، ‌شیر کم‌چرب ۹۴۶ سی سی ۲۲۰۰ تومان، ‌ شیر استریل سه درصد چربی ۲۰۰ سی‌سی ۸۰۰ تومان، ‌شیر استریل ۱.۵ درصد چربی ۱۰۰۰ سی‌سی ۲۸۰۰ تومان و شیر نایلونی ۸۵۰ سی‌سی ۲.۵ درصد چربی ۱۵۰۰ تومان است.

روغن نباتی: قیمت هر حلب روغن نباتی ۳۸۰۰ گرمی ۱۹ هزار و ۲۰۰ تومان، ‌ روغن جامد طلایی ۳۸۰۰ گرمی ۲۱ هزار و ۲۰۰ تومان، ‌ روغن سبوس برنج یک لیتری ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان، ‌ روغن ۸۱۰ گرمی آفتابگردان ۴ هزار و ۴۵۰ تومان، ‌ روغن کنجد یک لیتری ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان، ‌ روغن سرخ کردنی ۴ هزار و ۵۰۰ تومان است.

برنج: قیمت هر کیسه 10 کیلویی برنج پرمحصول ۷۲ هزار تومان، ‌ طارم معطر ۱۰ کیلویی ۸۰ هزار و ۷۵۰ تومان، ‌ رمضانی ۵ کیلویی ۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان، ‌ طارم دم​سیاه ۵ کیلویی ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، ‌هاشمی ۵ کیلویی ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، ‌شیرودی ۵ کیلویی ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان، ‌علی کاظمی ۱۰ کیلویی ۷۹ هزار تومان، ‌هندی سوپرباسماتی ۹ کیلویی ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان است.

حبوبات: قیمت هر بسته ۹۰۰ گرمی لوبیا چیتی ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان، ‌لپه ۹۰۰ گرمی ۷ هزار و ۸۵۰ تومان، ‌ لوبیا قرمز ۹۰۰ گرمی ۱۱ هزار و ۹۵۰ تومان، ‌ عدس ۹۰۰ گرمی ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و نخود ۹۰۰ گرمی نیز ۵ هزار و ۵۵۰ تومان است.

قند و شکر: قیمت هر بسته ۷۰۰ گرمی قند شکسته ۳۰۰۰ تومان و قیمت هر بسته ۹۰۰ گرمی شکر نیز ۲۴۰۰ تومان است.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
شیرعلی پاك نژاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
۰
۰
با سلام فكر نكنم این دولت تدبیر و امید دست از افزایش قیمت ها بردارد چون هر وقت صحبت از ارزانی شده دولت برعكس عمل كرده چون همیشه كسری بودجه دارد .

نیازمندی ها