گالری‌داری امروز یک تخصص و حرفه شناخته شده است؛ حرفه‌ای که با اقتصاد و هنر ارتباط نزدیک داشته و با هنرمندان و مجموعه‌داران و موسسات اقتصادی سر و کار دارد. این سال‌ها تعداد گالری‌داران در حال افزایش است و اهمیت و تاثیر این شغل در جامعه و در جریان هنر و اقتصاد، افراد بیشتری را به آن علاقه مند کرده است.
کد خبر: ۸۱۱۶۷۶
حـرفــه: گالری‌داری

براساس قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، گالری‌ها با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانند تاسیس شوند و فعالیت کنند و با توجه به این قانون، دستورالعمل نحوه صدور مجوز گالری‌ها در دفتر هنرهای تجسمی اجرا می‌شود. علاوه بر این که فرد متقاضی باید برای دریافت مجوز گالری شرایط عمومی و اختصاصی داشته باشد. محل مورد نظر برای گالری نیز باید به لحاظ موقعیت مکانی، فضای متناسب برای نمایش آثار هنری و مساحت به تائید دفتر هنرهای تجسمی برسد. دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی، بررسی درخواست و تائید دفتر هنرهای تجسمی، بررسی و تائید محل مورد نظر برای تاسیس گالری و گرفتن مجوز از اداره اماکن نیروی انتظامی مراحلی است که برای دریافت مجوز گالری طی می‌شود.

افراد پس از طی مراحل و در صورت تائید، ابتدا مجوز یکساله تاسیس و فعالیت گالری دریافت می‌کنند. در طول این یک سال، فعالیت گالری رصد می‌شود و با بررسی گزارش فعالیت‌های گالری در برپایی نمایشگاه‌ها، درباره تمدید مجوز فعالیت گالری تصمیم گرفته می‌شود و در صورتی که فعالیت مورد تائید قرار گیرد، مجوز فعالیت گالری به مدت پنج سال تمدید می‌شود.

گالری‌ها در سه بخش فعال، نیمه فعال و غیرفعال از نظر برگزاری نمایشگاه و ارائه گزارش فعالیت‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. گالری‌هایی که مجوز دریافت کرده‌اند، اما فعالیتی ندارند و در طول سال حتی یکی دو نمایشگاه برگزار نکرده‌اند، غیرفعال محسوب می‌شوند که در مرحله نخست به آنها به صورت مکتوب تذکر داده می‌شود و در صورت ادامه رکود، مجوز آنها تمدید نخواهد شد. تاکنون نیز معدود گالری‌هایی غیرفعال بوده‌اند که مجوز آنها تمدید نشده است. علاوه بر صدور مجوز تاسیس، دفتر هنرهای تجسمی بر فعالیت گالری‌ها به طور مستمر و مداوم نظارت دارد و روند کیفی و قانونی نمایشگاه‌ها ارزیابی و بررسی می‌شود.

از مدتی پیش، امور بررسی و صدور مجوز تاسیس و فعالیت گالری‌ها و نظارت بر آنها در استان‌ها به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها واگذار شده که روند صدور مجوزهای گالری‌ها در استان‌ها را تسریع کرده است. ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها گزارش گالری‌های استان‌ها را به دفتر هنرهای تجسمی ارائه می‌کنند. نگاهی به وضعیت صدور مجوز گالری‌ها نشان می‌دهد تعداد گالری‌ها و متقاضیان در تهران رو به افزایش است، اما در استان‌ها چه به لحاظ تعداد گالری‌ها و چه از نظر پراکندگی جغرافیایی هنوز نیازهای بسیاری وجود دارد.

فروغ رستم‌زاده‌/‌ کارشناس گالری‌های وزارت ارشاد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها