شما هر روز چقدر بابت خرید روزنامه پول می پردازید؟ چند تا روزنامه را می توانید بخرید؟ چند تا از آن روزنامه ها را فرصت می کنید، بخوانید؟ بیشتر مشتری کدام روزنامه هستید؟ اگر از شما بپرسند آیا دلتان می خواهد بدانید روزنامه های دیگر چه نوشته اند احتمالا سرتکان می دهید و می گویید «کاشکی ممکن بود ...» ما از آرزوهای شما خبر داریم و به همین علت می خواهیم به جای تان، هر روز همه روزنامه ها را بررسی کنیم و جالب ترین خبرهای شان را برای تان دستچین کنیم و به نقل از آن روزنامه ها در ستون « یواشکی روزنامه ها» بنویسیم.
کد خبر: ۸۰۳۴۹۳
طرحی برای توزیع پول بین مردم در آستانه انتخابات مجلس!

یک تجمع؛ دو عنوان

روزنامه ایران نوشت:تجمع «هسته‌ای» طلاب حوزه علمیه قم برگزار شد. تجمعی که ابتدا اعلام شده بود عنوانش «لبیک یا امام» است اما در نهایت با تابلوی «ما اجازه نمی‌دهیم» برگزار شد.به گزارش «ایران»، «ما اجازه نمی‌دهیم» عنوان سلسله همایش دلواپسان هسته‌ای است که از روز جمعه دور جدید فعالیتشان را آغاز کرده‌اند. البته پیش‌تر اعلام شده بود تجمع «ما اجازه نمی‌دهیم» در مشهد و اصفهان از سوی کمیته فاقد مجوز «صیانت از منافع ملت ایران» ساماندهی شده، اما «رسا» پایگاه خبری نزدیک به حوزه علمیه قم روز گذشته گزارش داد:«تجمعاتی با عنوان «اجازه نمی‌دهیم» از سوی طلاب و حوزویان در شهر مقدس مشهد، اصفهان و سایر شهرها برگزار شده است.»

این پایگاه همچنین از تسری این همایش‌ها به شهرستان‌های دیگر از جمله خوزستان خبر داد. این در حالی بود که به گزارش حوزه نیوز، همایش طلاب در اهواز نیز گردهمایی مشابهی برگزار شد.

هر چند بنا بود همایش قم نیز با عنوان «لبیک یا امام» و در راستای حمایت از مواضع رهبر معظم انقلاب در موضوع هسته‌ای برگزار شود، اما یکی از دست‌اندرکاران مراسم اعلام کرد این همایش با شعار «لبیک یا امام» برگزار می‌شود اما موضوع تجمع «ما هم اجازه نمی‌دهیم» خواهد بود.

طرحی برای توزیع پول بین مردم در آستانه انتخابات مجلس!

ایران نوشت:برخی نمایندگان مجلس بر آن شده‌اند ‌با ارائه طرحی دوفوریتی، به خانوارهای فقیر از 240 تا 590 هزار تومان، معادل ۲۰ تا 50 درصد حداقل دریافتی کارگران کمک نقدی کنند و می‌گویند این طرح اورژانسی است تا به تعداد فقرا در جامعه اضافه نشود اما مسأله اینجاست که نه‌ تنها منابع مالی منطقی‌ برای آن ارائه نشده ‌که فشار آن نیز اساساً روی دوش دولت گذاشته می‌شود.

به گزارش تابناک، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده طراح این طرح در دفاع از طرح خود گفته است: «رقم دریافتی هر یک از این 6 میلیون نفری که تحت حمایت بهزیستی هستند، 53 هزار تومان است که با 45 هزار تومان یارانه، باز هم جمعاً زیر صد هزار تومان بوده و با این رقم واقعاً زنده‌ ماندن معجزه است.» وی برای تأمین مالی طرح خود بر این باور است می‌شود حق مأموریتی‌ که برخی ‌مسئولان یا کارکنان دولت یا مجلس به خارج از کشور می‌روند، کم کرد، چون خودش عدد درخور توجهی می‌شود. می توان برخی از همایش‌هایی را که جز صرف هزینه، ‌چیز دیگری برای سیستم اداری کشور ندارد، ‌کم کرد و همین‌طور با کاهش اسراف‌ها و پول‌های هنگفتی که به یک بازیکن یا مربی خارجی در رشته‌های ‌ورزشی داده می‌شود، می‌توان‌ صرفه‌جویی کنیم.

درخواست قرائتی برای کاهش تعطیلات

روزنامه ایران نوشت:شنیده شد که رئیس ستاد اقامه نماز کشورعنوان کرد: درحال حاضر هیأت امنای مساجد را پیرمردان تشکیل می‌دهند، در هیأت امنا باید از جوانان و یک نماینده زن نیز استفاده شود، زمانی که همه به عنوان مثال 50 ساله باشند در همان حد تصمیم‌گیری می‌کنند. حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی خاطرنشان کرد: افراد اجازه ندارند قبل از نماز صبح سحرخوانی کرده و مناجات از بلندگوهای مسجد پخش کنند که وسیله آزار همسایگان ایجاد شود، تنها می‌توان اذان با صدای مناسب را از بلندگوهای مسجد پخش کرد. وی اضافه کرد: باید برنامه‌ریزی کنیم تا تعطیلات تابستان کاهش پیدا کند، با جابه‌جایی و هجرت می‌توان جلوی تعطیلات بسیار را گرفت و بهترین استفاده را برای انجام کارهای مهم زندگی انجام داد. وی با بیان اینکه اگر فوتبالیست‌های ایرانی در عربستان حضور پیدا نمی‌کردند بهتر بود، گفت: برای این کار سه دلیل وجود دارد؛ نخست اینکه این کشور جنایتکار درحال جنایت در یمن است، دلیل دوم عبارت از هتک حرمت پلیس عربستان به دو نوجوان ایرانی و دلیل دیگر معطل شدن خود بازیکنان فوتبال در فرودگاه است، باید قاطعیت داشت.

هشدار درباره حساب خاص بانکی دولتی‌ها

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که با ابلاغ یک نهاد نظارتی و به‌منظور جلوگیری از بروز فساد، تعدادی از بانک‌های خصوصی و دولتی باید از افتتاح هرگونه حساب بانکی مشترک غیرمجاز با هر عنوان برای مدیران و مسئولان یا حتی کارکنان دستگاه‌های دولتی که دارای حساب دیگری در آن بانک هستند و علت دقیق افتتاح حساب جدید مشخص نیست، خودداری کنند. خراسان نوشت؛ بر اساس ابلاغیه یک نهاد نظارتی به تعدادی از بانک‌های خصوصی و دولتی کشور، تاکید شده است که با توجه به ضرورت جلوگیری از وقوع تخلف و تبعات ناشی از ایجاد پرونده‌های وقوع فساد برای آن مجموعه‌های اقتصادی، ضمن رعایت دقیق ابلاغیه‌های شورای پول و اعتبار درباره حساب‌های با منشاء دولتی، از افتتاح هرگونه حساب بانکی مشترک غیرمجاز با هر عنوان برای مدیران و مسئولان یا حتی کارکنان دستگاه‌های دولتی که دارای حساب دیگری در آن بانک هستند و علت دقیق افتتاح حساب جدید مشخص نیست، خودداری و در صورت بروز ابهام، حتماً ضرورت ایجاد این حساب جدید را استعلام کنند.

یادداشت ظریف برای ایرانیان مقیم کویت

آرمان نوشت:شنیده شد که محمدجواد ظریف در پاسخ به سخنان سفیر ایران در کویت و در پاسخ به ایرانیان مقیم آن کشور دست خطی نوشت که علیرضا عنایتی، سفیر ایران آن را در فضای مجازی منتشر کرد. علیرضا عنایتی در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک خطاب به مخاطبان نوشت؛ «دوستان سلام دیروز مراتب التفات هموطنان عزیز ایرانی و دوستان فضای مجازی را نسبت به وزیر محترم خارجه کشورمان به اطلاع ایشان رساندم. جناب آقای دکتر ظریف ضمن تشکر دست نوشته‌ای را برای شما گذاشت که ذیلا می‌بینید» در دست‌نوشته ظریف که اسکن شده آن در صفحه سفیر ایران در کویت منتشر شده، می‌خوانیم: «هموطنان عزیز مقیم کویت اکنون که برای حضور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی برای مدت کوتاهی در کویت هستم، از این فرصت استفاده نموده و بهترین سلام‌های خود را تقدیم شما عزیزان می‌نمایم. امیدوارم در آینده بتوانم حضوری با شما دیدار داشته باشم».

آمارهای استانی حجاب شنیده شد که رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، گفته که جامعه ایران

روزنامه آرمان آورده:«به جهت رعایت فضایل اخلاقی وضعیت خوبی ندارد.» بویر‌نیوز نوشت؛ محمد‌آقاسی با بیان اینکه در رابطه با پوشش و حجاب، چهار پیمایش بین سال‌های ۱۳۵۳ تا ۱۳۹۳ انجام شده، افزوده است: «در سال ۵۳، ۷۵ درصد مردم تمایل به محجبه بودن همسر خود داشتند درحالی که در سال ۷۴، ۳۶درصد چادر را می‌پسندیدند و 8/51درصد عنوان می‌کردند که تمایل به استفاده از مانتو و چادر دارند... از سال ۸۵ تا ۹۳ نگرش مردم به اینکه چادر حجاب است ۱۰درصد کاهش یافته است.» وی گفت: «در سال ۱۳۹۳ بیشترین استانی که قائل به احساس بدحجابی بودند به ترتیب تهران، اصفهان و فارس و کمترین احساس بدحجابی مربوط به اردبیل، یزد و خراسان شمالی بوده است.»

اختلاس 4 میلیارد تومانی دربهبهان

آرمان نوشت:شنیده شد که رئیس دادگستری شهرستان بهبهان از کشف اختلاس 4 میلیارد تومانی در این شهرستان خبر داد. ایسنانوشت؛ سیدابوذر کریمی پور گفت: بازرسان یکی از موسسات مالی و اعتباری در این شهرستان متوجه برداشت وجه نقد از حساب مشتریان این بانک توسط یکی از کارمندان شدند. وی ادامه داد: با انجام تحقیقات بیشتر مشخص شد که یکی از کارمندان به هویت ز. ک اقدام به برداشت مبلغ مذکور و واریز آن به حساب اعضای خانواده‌اش کرده است. با دستور قاضی کشیک، متهم در منزل شخصی‌اش، دستگیر و به همدستی با یک نفر دیگر به هویت س. ب که خود را منتسب به مدیرعامل موسسه معرفی کرده بود، اعتراف کرد. رئیس دادگستری بهبهان اظهار کرد: قرار عدم خروج از کشور برای دیگر متهمان س. ب و ز. ب صادر و تلاش برای دستگیری آنان آغاز شده است.

تعلل وزارت کشور در یک موضوع مهم

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که خراسان نوشت؛ براساس گزارش رسمی وزارت نفت به مسئولان مهم اجرایی کشور، اعلام شده است که با وجود بیش از 3 میلیون دستگاه خودرو به صورت دوگانه سوز که تجهیزات مخازن CNG برخی از آنها حدود 10 سال قدمت دارد و موجب بروز حوادث متعددی نیز شده، وزارت کشور هنوز برنامه مدون و مصوبی برای بازرسی ادواری و آزمون مجدد این خودروها ندارد. پس از این گزارش وزارت نفت، کمیسیون امور زیربنایی هیات دولت در نامه‌ای به وزارت کشور، خواستار ارائه برنامه این وزارتخانه برای حل این مشکل شده است.

یادگار امام عضو افتخاری هلال احمر

آرمان نوشت:شنیده شد که سیدحسن خمینی به عضویت جمعیت هلال احمر در آمد. پارسینه نوشت؛ در گردهمایی و تجدیدمیثاق جوانان هلال احمر با آرمان‌های حضرت امام‌خمینی(ره) و دیدار با یادگار حضرت امام(ره) و همزمان با روز جوان از کارت عضویت سیدحسن خمینی در سازمان جوانان با حضور مهندس علی اصغر احمدی دبیرکل جمعیت هلال احمر در حسینیه جماران رونمایی شد. در این دیدار از ۱۰ جوان برتر و فعال سازمان جوانان هلال احمر تقدیر شد.

خروج ایرانی‌ها از مقر فیفا

آرمان نوشت:شنیده شد که اعضای فدراسیون فوتبال کشورمان هنگام سخنرانی رئیس فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی در کنگره فیفا جلسه را ترک کردند. در حاشیه شصت‌وپنجمین کنگره فیفا که طی آن انتخابات ریاست فدراسیون جهانی فوتبال برگزار شد، رئیس فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی نیز به سخنرانی پرداخت که ایرانی‌های حاضر در این جلسه، سالن همایش‌های مقر فیفا را ترک کردند. علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال، علیرضا اسدی، دبیرکل، امید جمالی، عضو کمیته روابط بین‌الملل، دکتر پرهان خانلری، رئیس کمیته پزشکی و دکتر زهره هراتیان، عضو کمیته پزشکی نفراتی بودند که هنگام سخنرانی رئیس فدراسیون فوتبال اسرائیل تصمیم به ترک جلسه گرفتند و رئیس فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناختند.

تشکیل «کمیته تعاملی » دولت و نهادهای نظارتی برای جلوگیری از فساد

روزنامه خراسان نوشت:بر اساس نامه مسئولان یکی از نهادهای نظارتی به مدیران ارشد اجرایی، درخواست شده است به منظور تعامل و مشاوره با دستگاه های اجرایی از طریق همفکری در کارها و صرف هزینه، تشکیلاتی با عنوان «کمیته تعاملی» جهت پیشگیری از وقوع تخلفات و فساد و نیز تقویت کارآمدی و تلاش برای تحقق اهداف سازمانی دستگاه های اجرایی ایجاد و کمیته مذکور در سطح مرکز و استان ها با مسئولیت آن نهاد و عضویت نمایندگان دستگاه های اجرایی دایر شود.

تصمیم جدید دولت برای "هوشنگ آباد" تهران

خراسان نوشت:بر اساس درخواست تعدادی از اعضای هیئت دولت که هم اکنون با موافقت مسئولان مهم اجرایی در حال بررسی توسط کارشناسان نهاد ریاست جمهوری است، مقرر شده با توجه به فعالیت هزاران واحد صنعتی مجاز در اطراف پایتخت و تولید حجم قابل توجهی پسماند در این منطقه، 70 هکتار از اراضی مناطق معروف به هوشنگ آباد و عزیزآباد در حوالی کهریزک از توابع استان تهران برای کاهش بار آلایندگی پسماندهای صنعتی و پزشکی استان تهران اختصاص یابد.

آمریکا توافق بکند یا نکند ایران در دهه آینده قدرتمندتر می‌شود

کیهان نوشت:تحلیل‌گران آمریکایی معتقدند ایران قدرت بزرگ منطقه است و به همین دلیل واشنگتن نیازمند توافق با ایران است.

رایان کروکر سفیر اسبق آمریکا در عراق در مصاحبه‌ای گفت: ایران قدرت بزرگ منطقه است و قدرت بزرگ هم خواهد ماند. اکنون زمان آن است که روی موقعیت منطقه‌ای ایران متمرکز بشویم.

وی گفت: ما در عراق چه به هنگام ورود و چه هنگام خارج شدن خوب عمل نکردیم و بسیاری از اتفاقات محصول محاسبه اشتباه ماست.

صدای آمریکا نیز در گزارشی گفت: ایران می‌خواهد نفوذ خود را در عراق، سوریه، لبنان و یمن تا حد ممکن گسترش دهد و آن را به‌عنوان وزنه‌ای قدرتمند در برابر آمریکا به کار گیرد. این به معنای فروپاشی نظام قدیم است. دولت‌های بسیار ضعیف عرب، و ضعف حکومت‌های مرکزی در عراق و سوریه و نقاط دیگر باعث شده که ایران قوی‌ترین بازیگر خارجی در عراق شود و نقشی قاطع در سیاست عراق، و حتی در استراتژی نظامی این کشور در مقابله با داعش بازی کند. اما ایران شریک آمریکا نیست. آرون دیوید میلر تحلیلگر مسائل خاورمیانه نیز در مصاحبه با شبکه ان‌بی سی گفت: هیچ توافق خوبی با ایران برای آمریکا وجود ندارد اما آمریکا مجبور به این توافق است. اوباما و آمریکا در صورت نپذیرفتن توافق مقصر شناخته خواهند شد و جنگ هم گزینه‌ای نیست که دولت آمریکا آن را ترجیح دهد.

میلر گفت: «در صورت دست نیافتن به توافق، ایران به احتمال قوی فعالیت‌های هسته‌ای خود را به صورت چشمگیری افزایش خواهد داد.»

معاون اتاق فکر ویلسون سنتر واشنگتن اذعان داشت حتی دستیابی به توافق با ایران نیز گزینه‌ای ایده‌آل برای آمریکا نخواهد بود.

وی افزود: «یک دهه بعد، آمریکا با ایرانی قدرتمندتر و ثروتمندتر و بانفوذتر از پیش در کشورهای منطقه مواجه خواهد بود. ضمن اینکه نباید فراموش کرد این کشور در آن زمان نیز توانایی‌های هسته‌ای خود را حفظ و گسترش داده است.»

وی اذعان داشت: با توجه به شرایط و پیش‌بینی‌های موجود، هیچ توافقنامه‌ای، توافق خوبی برای آمریکا نخواهد بود و این توافق تنها مواجهه با ایرانی قدرتمندتر از حال حاضر و با ضریب نفوذ بیشتری در عراق، سوریه و یمن را به تاخیر خواهد انداخت.

رفتار دولت با مردم به دور از اعتماد و احترام است

کیهان آورده:یک سایت اصلاح‌طلب نوشت: حذف سهمیه بنزین 700 تومانی و افزایش 15 درصد برخی حامل‌های سوخت و انرژی توسط دولت، و به موازات آن ضعف مفرط اطلاع‌رسانی دولت و شخص رئیس جمهور، فضای منفی بسیار سنگینی در جامعه علیه دولت به راه انداخته است.

بهار نیوز در تحلیلی خاطرنشان کرد: در همین ماجرای اخیر اقتصادی، دولت آنقدر ضعیف اقدام کرد که عملاً بسیاری از شهروندان در روز اول خرداد که در پمپ بنزین‌ها حاضر شده بودند ولی اثری از سهمیه 60 لیتری خود ندیدند، (به دلیل عدم اطلاع‌رسانی قبلی) به نوعی خود را بازی خورده قلمداد کرده و به شدت از این روش غلط دولت دلگیر شدند. بر شخص روحانی نیز این انتقاد وارد است که چرا نباید در چنین مواقعی با مردم سخن بگوید؟! روحانی باید قبل از اتخاذ و اجرای این تصمیم مخفیانه! توسط تیم اقتصادی دولتش، مسایل را به طور صریح با مردم در میان می‌گذاشت نه اینکه به گونه‌ای تصمیم‌گیری و اجرا شود که شائبه بی‌توجهی به مردم و حتی تحقیر آنان، از آن برآید.

این سایت اصلاح‌طلب نوشت: رئیس جمهور شاید نتوانسته در این 2 ساله، کاری در جهت گشایش امور سیاسی و اجرایی و وعده‌هایی که داده بود از جمله رفع حصر و... بکند و به دلیل به روزمرگی افتادن عملاً اجرای آنها نیز شامل مرور زمان شده و به نوعی غیر قابل اجرا شده‌اند، اما حداقل در حوزه اقتصادی می‌توانست و می‌تواند بسیار شفاف‌تر با مردم سخن بگوید و بخش زیادی از فضای منفی ایجاد شده علیه دولتش را خنثی نماید. به نظر می‌رسد رئیس جمهور نه تنها وعده‌های سیاسی و امنیتی خود بلکه امور اقتصادی کشور را نیز فدای موضوع پرونده هسته‌ای کرده است غافل از اینکه اگر فرض کنیم، مطالباتی چون رفع حصر و فضای بازسیاسی و... مطالبه و خواسته بخش‌هایی از (و نه همه) مردم است اما موضوعات و امور اقتصادی دغدغه و گرفتاری اکثریت شهروندان است.

نویسنده می‌افزاید: به عنوان یک فعال رسانه‌ای شاغل در یک سایت اصلاح‌طلب حامی دولت به صراحت خطاب به رئیس جمهور و تیم همراهش گوشزد می‌کنم که نوع برخورد اخیر با مردم، بسیار نامعقول و غیرمحترمانه بوده و اصلاً با شعارهای دوران تبلیغات در همراه داشتن مردم با دولت، سنخیت ندارد دولت عملاً به روزمرگی افتاده و فضای عمومی جامعه را به شدت علیه خود سنگین کرده است.

گزارش محرمانه سیا: داعش برای آمریکا سودمند است

کیهان نوشت:اسناد سری حمایت آمریکا از داعش فاش شد. به گزارش العالم، موسسه گروه نظارت محافظه‌کار دولت (Jodechial Watch)، در جریان رسیدگی به پرونده قضایی در سطح فدرال، اسنادی از دفتر وزارت دفاع آمریکا به دست آورد که حاوی مدارک محرمانه سازمان سیا بود.

در یکی از گزارش‌های درز یافته از سازمان اطلاعات آمریکا به تاریخ 10 آگوست سال 2012، آمده است: «سازمان القاعده و شاخه‌های وابسته به آن، نیروی دفاعی از گروه‌های مسلح مخالف در سوریه است که از حمایت غرب برخوردارند، بنابراین باید به منظور تضعیف دولت دمشق، با این گروه‌ها تعامل داشته باشیم.»

در این گزارش محرمانه تاکید شده است: ایجاد (داعش) در منطقه شرقی سوریه، مسئله‌ای مطلوب است، زیرا به وسیله آن می‌توان سیاست‌های غربی را در منطقه گسترش داد. کشورهای غربی و کشورهای عرب حاشیه‌ خلیج‌فارس و ترکیه که حامی مخالفان سوری هستند، از ایجاد کشور سلفی علنی یا غیرعلنی در الحسکه و دیرالزور در سوریه استقبال می‌کنند، این همان چیزی است که حامیان مخالفان سوری می‌خواهند تا بتوانند به وسیله‌ آن، دولت سوریه را منزوی کنند.

جودیشیال واچ که این اسناد را افشا کرده، خاطر نشان کرده است که این گزارش، به همه نهادهای دولتی آمریکا اعم از فرماندهی مرکزی آمریکا، سازمان سیا، دفتر تحقیقات فدرال (اف‌.ی‌.آی)، وزارت خارجه و دیگر نهادها ابلاغ شده است.

در این گزارش که به سندی رسمی تبدیل شده، آمده است که سازمان اطلاعات آمریکا، ظهور سازمان (داعش) را پیش‌بینی کرده بود، اما به جای آن که این گروه را دشمن قلمداد کند، آن را «برای ایالات متحده، سودمند» دانست.

دولت غیر از وعده حمایت برنامه‌ای هم برای بورس دارد؟

کیهان آورده:«دولت درباره بورس صرفاً به دادن وعده و وعیدها بسنده کرد.»

روزنامه اعتماد در تحلیلی نوشت: از دولت انتظار می‌رفت با حمایت و رونق بخشیدن به بازار سرمایه، هم مردم را به سمت سرمایه‌گذاری سوق دهد و هم سرمایه‌گذاران را به بازاری پویا دعوت کند. از این طریق شرکت‌ها می‌توانستند به راحتی منابع مالی خود را تأمین کنند و این امر هیچگاه محقق نشد.

اعتماد افزود: دولت صرفاً به دادن وعده و وعیدها بسنده کرد و تنها راه حل برون رفت از شرایط اسفناک بازار را تغییر در جایگاه مدیریت سازمان دید. صندوقی تشکیل داد بدون نظارت که حمایتی از آن دیده نمی‌شد. نرخ بهره بالای بانکی نیز کاهش داده نشد و بستری امن برای عمده سرمایه‌گذاران فراهم آمد تا بی‌هیچ زحمت و ریسک به منافع خود برسند و همچنان سؤالی برای سهامداران بازار بی‌جواب مانده «آیا دولت یازدهم قصد حمایت از بازار را دارد یا خیر؟!»

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشت: اقدامات سازمان، مدیر جدید و جلسات متعدد آنها گرچه منجر به تصمیماتی شد ولی باید اذعان کرد آنچنان مؤثر واقع نشد و کار به جایی رسید که خود مسئولان از واژه حباب منفی هم برای تفسیر اوضاع بازار سهام استفاده می‌کردند. تمامی موارد مذکور صرفاً عوامل رکود بازار بودند. اعتماد خاطرنشان می‌کند بازار سرمایه در حالی در شرایط نامناسبی به سر می‌برد که به نظر می‌رسد حمایت از این بازار دغدغه اصلی دولت نیست و هیچ برنامه‌ای جهت پشتیبانی از آن ندارد. از سوی دیگر وزیر اقتصاد در حالی دستور حمایت از بازار سرمایه از طریق تزریق نقدینگی را به بانک‌ها ابلاغ کرده که تنها در یک روز معاملاتی و در روند چند شرکت شاهد اجرای دستور وزیر بوده‌ایم و اکنون در پی عدم حمایت اصولی از بورس حجم و ارزش معاملات روزانه بسیار پایین است. بررسی رفتار بازار نشان می‌دهد هیچ اقدام خاصی بعد از دستور وزیر اقتصاد در بازار نیفتاده است و به گفته برخی از فعالان بازار، بانک‌ها هنوز در حال ارزیابی منابع مالی خود برای تزریق به بورس هستند.

همصدایی نشریات زنجیره‌ای با اپوزیسیون

روزنامه زنجیره‌ای شرق در سالمرگ هوشنگ سیحون به تجلیل از شخصیت این معمار بهایی پرداخت.

«هوشنگ سیحون» از معماران عضو فرقه ضاله بهاییت و از اعضای کلوپ صهیونیستی روتاری، خردادماه سال گذشته در ونکوور کانادا درگذشت. پس از مرگ وی «رضا ربع پهلوی» در پیامی عمق تأسف خود را از این اتفاق اعلام کرد. رسانه‌های فارسی زبان معاند نظام نیز به بازتاب گسترده مرگ وی پرداختند.

حال در سالمرگ سیحون، روزنامه زنجیره‌ای شرق در اقدامی مسبوق به سابقه در یادداشتی با عنوان «در آرزوی وصل» مورخ 1394/3/9 به تجلیل از وی و قبح زدایی از کارنامه سیاه این معمار بهایی پرداخت. در بخشی از یادداشت فوق به قلم «فراستی» آمده است: «درس خواندم، آرشیتکت شدم ولی مهندس سیحون نشدم. برای من مهندس سیحون یک اسطوره بود».

هوشنگ سیحون از عناصر بدسابقه رژیم پهلوی در دوران تدریس در دانشگاه تهران بجای آموزش اصول معماری و هنر به دانشجویان، از مدل‌های زننده و عریان زنان در کلاس‌های درس و اختصاص جدول دستمزد برای مدل‌های عریان به منظور ترغیب جوانان به این کار استفاده می‌کرد. تشویق دانشجویان به انجام شوخی‌های جنسی در خوابگاه و آموزش طراحی با عناوینی چون حمام عمومی زنانه و رقاصه زن و... از دیگر اقدامات وی در دانشگاه تهران بود.

وی علاوه بر این در سال 1347 از ریاست «دانشکده هنرهای زیبا» کناره‌گیری کرد و به عضویت انجمن شهر تهران انتخاب شد و همزمان ریاست شورای شهرسازی و نوسازی تهران را برعهده گرفت. وی در این دوران موضوع «محدوده» و «خارج از محدوده» را مطرح ساخت. سیحون به هنگام تعیین مرزهای محدوده تهران، اراضی متعلق به خاندان سلطنت و افراد وابسته به دربار و کلان سرمایه‌داران عضو روتاری را داخل محدوده قرار داد و به عنوان رئیس کمیسیون طراحی شبکه اتوبان‌های تهران، ترتیبی داد تا اتوبان‌ها از کنار این اراضی بگذرد و بدین ترتیب موجب شد تا قیمت این اراضی یک شبه دهها برابر افزایش یابد. این در حالی بود که بخش اعظم جنوب شهر تهران توسط سیحون، خارج از محدوده اعلام شد و این اقدام موجب شد تا مالکان این مناطق که همگی از طبقه مستضعف جامعه بودند، اجازه بازسازی و حتی کوچک‌ترین تعمیر در خانه‌های خود را نداشته باشند.

با وقوع انقلاب اسلامی، هوشنگ سیحون از ایران گریخت و به دلیل کارنامه سیاه و مفاسد مالی، اموال وی مصادره شد.

پس از مرگ سیحون، رسانه‌هایی همچون بی‌بی‌سی فارسی، صدای آمریکا، دوویچه وله آلمان و جریان مدعی روشنفکری در ایران تلاش زیادی برای انتقال جسد وی به ایران انجام دادند که این تلاش‌ها با بی‌تفاوتی عموم مردم نسبت به این معمار فراری، ناکام ماند. حال روزنامه شرق در سالمرگ سیحون، یادداشت تفصیلی خود را اینگونه به اتمام می‌رساند: «تابوت مهندس سیحون که در پرچم سه رنگ ایران و پرچم درفش کاویانی پیچیده شده بود در 17 خرداد 93 در گورستان «فورست لاون» لس‌آنجلس به خاک سپرده شد». گفتنی است عملکرد این معمار بهایی را در سال 1379 در کتاب «معماران تباهی»، «سیمای کارگزاران کلوپ‌های روتاری در ایران؛ جلد چهارم؛ دفتر پژوهش‌های مؤسسه کیهان» و یادداشت «تو ایران نیستی!» مورخ 18 مرداد 1393 روزنامه کیهان به تفصیل بیان شده است.

گل‌‌های یواشکی که دولت ناگهان به خود می‌زند!

کیهان نوشت:«آژیر قرمز برای دولتی‌ها به صدا درآمده و برخی‌ها در داخل دولت به دولت گل می‌زنند.»

خردادنیوز از سایت‌های حامی دولت نوشت: دولتمردان به جای شفاف‌سازی واقعیات و توضیح وضعیت اقتصادی که هر عقل سلیمی به آن صحه می‌گذارد، به شکل ناگهانی و یواشکی! گویی عمل خلافی در جریان است اقدام به حذف سهمیه سوخت کردند، اقدامی که بدون اطلاع‌رسانی سردرگمی را در مردم ایجاد و زمینه سوءاستفاده مغرضان را مهیا نمود. البته در طول عمر دولت یازدهم در موارد بسیاری چون اعطای سبد کالا، عرصه سیاست خارجی، فعل و انفعالات اقتصادی و ده‌ها موارد ریز و درشت دیگر ضعف رسانه‌ای دولت به نحوی بوده که عملکردهای مثبت را تحت‌الشعاع تخریب‌های منتقدان نامنصف قرار داده و به جای ارز‌ش‌افزایی برای دولت دستمایه تنزل جایگاه آن در افکار عمومی را فراهم کرده است.

این سایت ادامه می‌دهد: به زبان ساده‌تر شاید بتوان گفت اگر تمامی منتقدان و مخالفان دولت می‌خواستند ضربه‌ای به دولت بزنند بهتر و کارآمدتر از رویکردهای انفعالی تیم رسانه‌ای دولت نمی‌توانستند به این موفقیت دست یابند و به واقع می‌توان گفت در دولت برخی بهتر از هر مارادونایی، گل به خودی می‌زنند.

خردادنیوز نوشت: دولت یازدهم و مدیران آن باید متوجه این نکته ضروری باشند که دو سال از عمر دولت گذشته و فرصت آزمون و خطا پایان یافته است و اگر قرار باشد فرایند ضعف اطلاع‌رسانی همین‌گونه ادامه یابد با فرض موفقیت دولت در مهم‌ترین پروژه خود یعنی مذاکرات هسته‌ای بازهم با بالاروی توقعات عمومی و ضعف بازنمایی اقدامات دولت حتی در صورت موفقیت در مذاکرات این موضوع نه برگ برنده که دستمایه نارضایتی عمومی از دولت‌مردان را فراهم خواهد کرد.

رویکردهای قائم به سخنان شخص رئیس جمهوری که بازتاب دفعی و آنی دارند یا اظهارات دو پهلو و منفعلانه سخنگوی دولت نمی‌تواند به رابطه منطقی دولت و مردم کمک کرده و بدنه حامی مردمی را به‌عنوان مهم‌ترین مولفه حمایتی از دولت ماندگار و پابرجا کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها