دبیر شورای عالی امنیت ملی: همکاری‌های ایران با آژانس مطابق با فرآیندهای معمول و صرفا در زمینه تاسیسات هسته‌ای خواهد بود و هیچ فرایندی خارج از قوانین بین‌المللی مصوب و یا دسترسی‌های فراتر از پروتکل الحاقی قابل پذیرش نیست.
کد خبر: ۸۰۱۶۵۸
شمخانی: هیچ زورگویی را نمی پذیریم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی شمخانی عصر امروز در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با تأکید بر اراده ایران برای تداوم مذاکرات با حفظ خطوط قرمز، پذیرش هرگونه زیاده خواهی و زورگویی را رد کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین سرنوشت گروه‌های تکفیری و تروریستی و متجاوزان منطقه‌ای را با فرجام صدام و بعثیون جنایتکار قابل تطبیق عنوان کرد و گفت: صدام و حامیانش که مفتضحانه از خرمشهر بیرون رانده شدند، امروز نه تنها در عراق نیستند بلکه از صحنه روزگار نیز محو شدند.

وی افزود: شناخت درست فرصت‌ها و آسیب‌پذیری‌ها و باقی ماندن زیر پرچم ولایت فقیه موجب تبدیل ایران به قدرت اول منطقه و لنگرگاهی برای ثبات و امنیت حتی برای دیگر کشورها شده است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با تشریح تغییرات اخیر در مناطق درگیری ارتش عراق با داعش در استان الانبار این کشور افزود: هر زمان که نیروهای مردمی و ارتش عراق شروع به پیشروی در برابر داعش می‌کنند، دستگاه‌های تبلیغاتی و سیاسی غرب مشغول فضاسازی علیه آن‌ها می‌شوند و با جعل و دروغ پردازی تلاش می‌کنند مانع پیروزی در مقابل تروریست‌ها شوند.

علی شمخانی در ادامه با اشاره به تقارن سوم خرداد امسال با ایام ولادت امام حسین(ع)، حضرت اباالفضل العباس(ع) و امام سجاد(ع) اظهارداشت: رمز پیروزی جاودانه رزمندگان ما در 8 سال دفاع مقدس و پس از آن، الگوگرفتن از فرزندان علی بن ابیطالب(ع) در شهادت طلبی، وفاداری به آرمانها و دعا و نیایش خالصانه به درگاه حق است.

وی رخدادهایی را که منجر به اشغال خرمشهر و بازپس گیری آن به همت سربازان پا در رکاب امام خمینی(ره) شد تاریخ مجسم غلبه اراده ملت ایران بر خوی تجاوزگری و جنایت پیشگی نظام سلطه عنوان کرد و افزود: خرمشهر نماد قدرت و عزم راسخ ملت ایران برای دفاع از اعتبار انقلاب اسلامی و تحقق وعده نصرت خداوند برای همیشه تاریخ است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر تکرارپذیری حماسه خرمشهر در عرصه های مختلف سیاسی، دفاعی، اقتصادی و اجتماعی گفت: سوم خرداد که خردمندانه آن را "روز ملی ایثار، مقاومت و پیروزی" نامگذاری کرده اند تنها یک روز در تقویم دفاع 8 ساله نیست بلکه یک مکتب الهام بخش برای الگوگیری و عبرت پذیری در مسیر عبور از موانع واقعی و ساختگی پیش روی کشور است.

وی افزود: آزادی خرمشهر نشان داد که فرجام محتوم ایثار و مقاومت، پیروزی است و در سخت ترین شرایط نیز می توان با قدرت ایمان و اراده بر مجهزترین و بزرگترین ارتش ها غلبه کرد.

شمخانی بر ضرورت بهره گیری بخش های مختلف کشور از الگوهای مدیریت جهادی و دانش برگرفته از تجارب دفاع مقدس تاکید و خاطرنشان کرد: تفکر خلاقانه به همراه پشتکار، فداکاری و خطرپذیری معقول، آموزه های مکتب خرمشهر است که با تمسک به آن می توان با عبور از سیم های خاردار، بر میادین مین و کانال های انفجاری که در قالب تحریم، تهدید و تطمیع پیش روی پیشرفت و بالندگی مردم ایران قرار گرفته است غلبه کرد.

دریابان شمخانی در ادامه صحبت های خود با اشاره به تحولات منطقه و نقش نظام سلطه در ایجاد ناامنی و بی ثباتی در کشورهای مستقل تصریح کرد: مردم و برخی مسئولین خردمند کشورهای منطقه به خوبی دریافته اند که آمریکا و غرب صرفا به دنبال درگیرسازی ظرفیت های انسانی و تاراج منابع مادی کشورهای منطقه از طریق ایجاد بحران های ساختگی و اختلافات جعلی هستند و هرگز اقدامی در جهت ایجاد امنیت و رفاه در منطقه نخواهند کرد.

شمخانی بحران یمن را آزمونی دشوار برای سازمان ملل، کشورهای همسایه و نهادهای بین المللی دانست و اظهار داشت: تاریخ در مورد نهادهای بین المللی و کشورهایی که با سکوت و یا همراهی با متجاوزان موجب کشتار بیشتر مردم بی گناه و تخریب زیرساخت های یک کشور مستقل شده اند قضاوتی تلخ خواهد کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین یادآور شد: ایران به میانجیگری و اعلام سازمان ملل در رساندن کمک های انسان دوستانه به مردم یمن اعتماد کرد اما اگر مشخص شود این کمک ها تحت شرایط محاصره و ادامه بمباران ها به دست نیازمندان و مجروحان نخواهد رسید اقدامات دیگری صورت خواهد گرفت.

نشان دادن تصویری صرفا عاطفی از جنگ، نادرست است

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان مراسم سخنرانی در پاسخ به سوالات دانشجویان در موضوعات بین المللی، منطقه ای و داخلی گفت: تصویری که گاهی از جنگ به شکل صرفا عاطفی ارائه می شود، نادرست است.

علی شمخانی افزود: ملت ایران در 22 بهمن سال 1357 انقلاب کرد تا به اهداف و آرمان هایی که رهبرش در 15 خرداد 1342 اعلام کرده بود برسد.

وی گفت: انقلاب اسلامی نه قصد تجاوز به کشوری را داشت و نه در آرمان دینی‌اش چنین آموزه ای وجود داشت.

شمخانی افزود: آن زمان جمهوری اسلامی به علت به هم ریختگی حاکمیت در کشور که ناشی از سقوط حکومت قبلی و پیروزی انقلاب بود، بیشتر درونگرا بود و به درون می پرداخت اما 19 ماه بعد از پیروزی انقلاب در 31 شهریور 59 مورد تجاوز گسترده دشمن قرار گرفت.

وی گفت: قطعا اتخاذ تصمیم برای حمله به ایران لحظه ای نبوده است و دشمن در 19 ماه قبل از آن و از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فرصت کافی داشت که در این باره بررسی ها و برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در مدت 21 ماه بعد از تجاوز رژیم بعث عراق به کشورمان آزادی خرمشهر هدف اصلی رزمندگان اسلام بود و آن روز با استفاده از تجربیات روز جهانی بازپس‌گیری خرمشهر با توجه به ویژگی های مختلف صحنه نبرد غیرقابل دسترسی بود اما در 21 ماه بعد از آغاز جنگ خرمشهر به دست رزمندگان اسلام آزاد شد و ما شاهد اقدام سترگ و بی بدیل بازپس‌گیری خرمشهر بودیم.

شمخانی یادآور شد: البته پیش از آن، چنانچه در تاریخ ایران ثبت شده است، دو بار خرمشهر از ایران گرفته شده و هر دو بار در ازای دادن مناطقی از جمله یک بار با دادن منطقه سلیمانیه، خرمشهر به ایران برگردانده شده بود.

وی گفت: عظمت حماسه بزرگ آزادی خرمشهر در ورای این سؤال که چرا بعد از آزادی خرمشهر جنگ ادامه یافت مه‌آلود ماند.

شمخانی افزود: باید بدانیم که در طول 21 ماه جنگ تا زمان آزادی خرمشهر فراز و نشیب های فراوانی طی شد و اینگونه نبود که رزمندگان از خانه های خود مستقیم به جبهه می آیند، شب مداحی و سینه زنی کنند و صبح اهداف نظامی خود را تصرف کنند.

وی گفت: واقعیت این است که اصولا جنگ بستری برای عملیاتی کردن آموزه های انقلابی‌مان بود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: همیشه وقتی زیارت عاشورا می خواندیم می گفتیم ای کاش ما با شما بودیم اما هیچ گاه فرصتی برای این کار به دست نیامده بود اما جنگ این فرصت را فراهم کرد که هرکس بتواند نداهای هیهات منا الذله و یا لیتنا کنا معکم را تجربه کند.

شمخانی گفت: جنگ در 21 ماه پیش از‌ آزادی خرمشهر فراز و نشیب های فراوانی داشت و اگر امدادهای الهی، رشادت مردم و رزمندگان اسلام و درایت های سازماندهی و فرماندهی در جنگ نبود معلوم نبود آیا تا امروز درگیر جنگ بودیم یا نه؛ اما درایت و رشادت در سایه سینه زنی و مداحی قرار گرفته است و چندان برجسته نیست.

وی افزود: زمانی که عراق به ایران حمله و جنگ را آغاز کرد و هیچ کس هم جلودارش نبود برآورد این بود که در مدت کمی به تهران می رسد و یا خوزستان را از ایران جدا می کند، یا انقلاب اسلامی را ساقط می کند یا می تواند کل ایران را ساقط کند.

شمخانی گفت: مبتنی بر همه این اهداف عراق همه نیروهای زمینی و هوایی خود را به کار گرفت که البته اصل قدرت عراق زمینی بود و بیشتر تمرکزشان هم روی خوزستان بود.

وی افزود: درباره اینکه باید با متجاوز چه کرد یکی می گفت باید با او مذاکره کرد دیگری می گفت باید به شیوه خود او یعنی جنگ کلاسیک و سنتی با او جنگید که این شیوه بدون ارتباط و کمک شرق و غرب ممکن نبود و یکی هم می گفت باید با اتکا به توانمندی ذاتی خود مدل و شیوه ای از جنگ را ارائه کنیم که دشمن را وادار به پذیرش آنچه می خواهیم بکند.

شمخانی اضافه کرد: امام راحل به همه گروه های مذاکره کننده مختلف خارجی می گفت برای پایان جنگ باید دشمن به خاک خود برگردد، متجاوز شناخته و تنبیه شود و برای عدم حمله او تضمین داده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها